G4Media.ro

VIDEO Blocaje pe Valea Oltului din cauza viiturilor / Vântul a doborât…

VIDEO Blocaje pe Valea Oltului din cauza viiturilor / Vântul a doborât copaci pe șosele și pe calea ferată

Circulaţia rutieră a fost afectată timp de mai multe ore în noaptea de luni spre marţi, de viiturile produse pe Valea Oltului, dar şi pe DN 66 Târgu Jiu – Lainici, DN 67 Drobeta Turnu Severin-Motru. De asemenea, drumarii intervin cu utilaje de iarnă pentru a menţine deschis drumul Novaci – Rânca, transmite News.ro

Circulaţia a fost oprită pe secţia de cale ferată 201 Vâlcea-Sibiu, în localitatea Călimăneşti, judeţul Vâlcea, din cauza mai multor copaci căzuţi pe linia de cale ferată. Locomotiva şi un vagon al unui tren au deraiat între localităţile Călimăneşti şi Brezoi, fără a fi înregistrate victime, cinci trenuri fiind afectate.

Călătorii sunt transbordaţi cu maşinile. Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 22 de localităţi din judeţele Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Prahova și Vâlcea, unde s-au produs inundaţii în urma ploilor abundente, iar vântul puternic a doborât copaci pe şosele şi pe calea ferată. Traficul a fost îngreunat pe trei drumuri naţionale şi este blocat în continuare pe calea ferată între Vâlcea şi Sibiu, anunţă IGSU.

”Pe DN 7, Valea Oltului, şi pe DN 66, Defileul Jiului, din cauza precipitaţiilor abundente s-au format viituri care au antrenat grohotiş blocând partea carosabilă”, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Drumarii au intervenit cu utilaje de mare capacitate iar circulaţia a fost reluată.

Conform Centrului Infotrafic, s-au înregistrat blocaje în două puncte de pe Valea Oltului. ÎÎntre localităţile Căciulata şi Brezoi, circulaţia a fost oprită, iar îîntre localităţile Brezoi şţi Proieni, s-a desfăşurat alternativ pe un fir.

Circulaţia a fost oprită din cauza unei viituri şi pe DN 7A Brezoi – Obârşia Lotrului, kilometrul 1+700 metri, în localitatea Brezoi, judeţul Vâlcea.

Pe DN 67 Drobeta Turnu Severin-Motru, kilometrul 5+100 metri, în localitatea Halânga, judeţul Mehedinţi – circulaţia s-a desfăşurat pe două benzi din patru prevăzute, din cauza apei acumulate într-un pasaj.

În ceea ce priveşte traficul feroviar, circulaţia a fost întreruptă pe secţia de cale ferată 201 Vâlcea-Sibiu, în localitatea Călimăneşti, judeţul Vâlcea, din cauza mai multor copaci căzuţi pe linia de cale ferată. Locomotiva şi un vagon al unui tren au deraiat între localităţile Călimăneşti şi Brezoi, fără a fi înregistrate victime. Au avut loc intervenţii pentru îndepărtarea arborilor căzuţi.

Pe toate sectoarele de drumuri naţionale unde există riscul formării de viituri se patrulează pentru a se interveni imediat, dă asigurări CNAIR.

Pe DN 67C Novaci – Rânca, drumarii intervin pentru a menţine deschis drumul de acces către staţiunea Rânca, unde se află mulţi turişti.

”Se intervine cu utilaje cu lamă, chiar dacă vântul este foarte puternic, pentru a se menţine drumul deschis. În staţiunea Rânca sunt foarte mulţi turişti şi din această cauză se fac eforturi pentru asigurarea accesului în staţiune a echipelor de urgenţă, în cazul apariţiei unor probleme de orice natură”, anunţă CNAIR, care aminteşte că zona montană a judeţului Gorj se află sub cod roşu de viscol.

Sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter