G4Media.ro

VIDEO Aventurile urbane ale unei perechi de vânturei roşii pot fi vizionate…

VIDEO Aventurile urbane ale unei perechi de vânturei roşii pot fi vizionate în direct în Târgu Mureş / O cameră web a fost amplasată pe un bloc de locuinţe din oraș

Asociaţia pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii Grupul Milvus a anunţat, luni, că aventurile urbane ale unei perechi de vânturei roşii pot fi vizionate în direct în următoarele trei luni, datorită unei camere web amplasată pe un bloc de locuinţe din Târgu Mureş, relatează Agerpres.

„Aici, poţi vedea în direct viaţa de ‘cuplu’ a unei perechi de vânturel roşu care a ales să cuibărească într-un bloc din Târgu Mureş la etajul 10. De altfel, anul trecut şi în 2018, am difuzat tot în direct scene din viaţa acestor animale care au ales să trăiască în mediul urban. Ce trebuie să ştim despre vânturelul roşu? Este una dintre cele mai frecvente păsări răpitoare din România. Cuibăreşte în aproape toate tipurile de habitate cu excepţia pădurilor închise şi a regiunilor complet lipsite de copaci. Vânturelul roşu este o pasăre urbanizată, apare şi în parcuri şi centrele oraşelor. Ocupă cuiburi părăsite de ciori şi coţofene, dar cuibăresc şi în fisurile blocurilor, acoperişuri, găuri de aerisire. În cazul nostru, cuibul este oarecum facilitat de colegul nostru Deák Attila, care prin bunăvoinţa sa a sacrificat un geam”, a detaliat Grupul Milvus, pe site-ul propriu.

Vântureii roșii pot fi urmăriți aici.

Potrivit Milvus, vânturelul roşu este un mare consumator de rozătoare, insecte, şopârle, iar numărul puilor poate ajunge până la şase într-un an, depinzând de resursele anului respectiv.

„Este capabil să observe radiaţiile UV din urina rozătoarelor mici cu care acestea îşi marchează drumul, astfel le vânează mult mai eficient”, a precizat Grupul Milvus.

Proiectul demarat de Grupului Milvus de monitorizare video reprezintă un succes. Cea mai veche cameră montată într-un cuib de barză din România aparţine Grupului Milvus, fiind amplasată în urmă cu mai bine de 15 ani într-un cuib din Dumbrăvioara. Zeci de mii de utilizatori unici din cel puţin 10 ţări au urmărit online activitatea din cuibul de barză de la Dumbrăvioara.

 

Sursa foto: Milvus Group / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.