G4Media.ro

VIDEO: Autostrada Sibiu-Deva, închisă pentru 24 de ore în zona nodului de…

VIDEO: Autostrada Sibiu-Deva, închisă pentru 24 de ore în zona nodului de la Sebeș. Trafic infernal spre Nordul și Vestul țării

Circulația pe Autostrada Sibiu – Deva a fost închisă joi dimineața, pentru 24 de ore, între Nodul Rutier Sebeş Nord (Lancrăm) şi Nodul Rutier Sebeş Vest (Vinţişoara), din cauza unor lucrări dificile la conexiunea cu autostrada spre Turda, aflată în construcție și cu DN1.

Traficul spre Arad (ieșirea din țară), Timișoara, dar și spre Cluj-Napoca se desfășoară cu foarte mare dificultate. De la primele ore ale dimineții au început să se formeze cozi mari și se circulă bară la bară. În două ore de la oprirea traficului, cozile măsoară kilometri întregi pe autostradă, iar drumurile secundare sunt complet blocate.

Traficul spre Nord-Vestul țării a fost deviat prin Sebeș și prin Vințu de Jos, dar sunt afectate și rutele spre Cluj-Napoca și Oradea, în condițiile ieșirea de pe autostradă este aceeași pentru toate destinațiile și drumul se desparte spre cele două direcții abia după aproximativ 10 kilometri.

CNAIR a decis luarea acestei măsuri pentru continuarea lucrărilor la Nodul SebeșAutostrada Sebeș-Turda. Este vorba despre amplasarea a două elemente foarte mari, care cântăresc aproximativ 200 de tone fiecare, necesare pentru a face conexiunea dintre autostrada A10 și DN1 (spre Cluj-Napoca) și dintre A10 și A1 (sensul spre Orăștie).

IMPRESA PIZZAROTTI & C.S.p.A., constructorul Lotului 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, a transmis care sunt lucrările programate până vineri dimineață:

  • Lansarea tablierului metalic aferent structurii PN05 – Pasaj pe breteaua 5 (km 0+293) peste autostrada A1, care face conexiunea între autostrada A 10 cu DN 1 prin sensul giratoriu existent al Nodului Rutier Sebeș Nord (Lancrăm)
  • Lansarea tablierului metalic aferent structurii PN02 – Pasaj pe breteaua 2 (km 0+860) peste autostrada A1, care face conexiunea între autostrăzile A 10 și A1, sens de mers Orăștie-Turda.

Lucrările au început de la ora 8 dimineață, dar, din cauza vântului, operațiunea de ridicare a unui element de dimensiuni foarte mari, a fost abandonată și muncitorii s-au mutat pe altă secțiune de drum.

Poliția rutieră și cea a autostrăzilor supraveghează traficul în zonă. Aglomerația a început să apară încă de la primele minute după ora 8, ora închiderii tronsonului. Primele coloane de mașini au început să se formeze pe autostradă, la ieșirea dinspre Sibiu și la ieșirea dinspre Deva.

Studii de trafic realizate în urmă cu câțiva ani arătau că prin zonă treceau zilnic între 22.000 și 30.000 de mașini. Între timp, după finalizarea autostrăzii, și mai multe mașini trec pe acolo, ceea ce face ca zona Sebeș să fie una dintre cele mai aglomerate din țară.

Sursă Video: Alba24, imagini surprinse la ora 8:00

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. De ce? Iar fug romanii din tara de le scapara rotile?!

  2. Va dati seama ce at fi fost acum daca Emil Boc nu ar fi facut aceasta autostrada in vreme de criza?