G4Media.ro

VIDEO Astronauta Kate Rubins a votat la prezidenţialele din SUA de pe…

VIDEO Astronauta Kate Rubins a votat la prezidenţialele din SUA de pe Staţia Spaţială Internaţională: „Dacă noi putem din spaţiu, puteţi şi voi de pe Pământ”

Kate Rubins a votat la alegerile prezidenţiale din Statele Unite de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, pentru a doua oară în ultimii 4 ani, după ce şi scrutinul din 2016 a prins-o tot în spaţiu, scrie CNET.com.

Voturile din spaţiu sunt transmise electronic pe Pământ, unde sunt înregistrate oficial. Alegerile au loc pe 3 noiembrie, însă votul anticipat este posibil.

Astronauta Kate Rubins a postat o fotografie pe Twitter în faţa unei cabine de vot improvizate, cu mesajul „De pe Staţia Spaţială Internaţională: azi am votat”.

Potrivit NASA, nu este prima dată când Rubins votează din spaţiu. Ea a făcut acelaşi lucru şi la prezidenţialele din 2016, când se afla tot la bordul Staţiei.

„Cred că e foarte important ca toată lumea să voteze. Şi dacă noi o putem face din spaţiu, cred că şi voi o puteţi face de pe Pământ”, a spus Rubins, într-un mesaj video.

Majoritatea astronauţilor votează ca locuitori ai statului Texas, pentru că se mută la Huston pentru pregătiri. Votul este înregistrat electronic şi semnat digital, din motive de securitate.

Votul din spaţiu este posibil din 1997 în Statele Unite. „Pe măsură ce NASA lucrează pentru a trimite astronauţi pe Lună în 2024 şi în cele din urmă pe Marte, agenţia vrea să se asigure că astronauţii care vor să voteze din spaţiu pot face acest lucru, indiferent unde s-ar afla în sistemul nostru solar”, a transmis NASA.

sursa: CNET.com // sursă foto: NASA

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. L-a votat pe Trump, #goTrump

  2. Pe relatia comerciala Romania-SUA, cine are deficit? Ca sa stim be banii cui joaca duamna bugetara solitaire in imponderabilitate si sa-mi planific recolta de spaaranghel de la anul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.