G4Media.ro

VIDEO America Strong: Avioanele Blue Angels si Thunderbirds vor zbura deasupra unor…

VIDEO America Strong: Avioanele Blue Angels si Thunderbirds vor zbura deasupra unor orașe din SUA pentru a promova „unitatea națională”

Faimosele echipe de acrobație aeriană Thunderbirds, aparținând U.S. Air Force, si Blue Angels, care este parte a U.S. Navy, vor zbura peste mai multe orașe americane pentru a promova „unitatea națională” în fața pandemiei de coronvirus.

Cele două echipe de demonstrație aeriană ale armatei americane au efectuat deja un antrenament comun la baza Blue Angels din Pensacola (Florida), iar relatări din presa din Statele Unite indică faptul ca ele se află în faza finala a evenimentului menit „sa ridice moralul la nivel national.”

Presedintele Donald Trump a afirmat că zborurile vor reprezenta un tribut pentru angajatii din sistemul medical și un semnal adresat tuturor americanilor „ca să rămână vigilenți” în contextul în care virusul continuă să se răspândească în Statele Unite. Unele voci au criticat însă costurile potențiale mari ale evenimentului.

Potrivit celor din The Washingon Post, evenimentul aerian – denumit Operation America Strong – a fost conceput de ofițeri de rang înalt de la Pentagon ca un „spectacol non-partizan al determinarii.”

Un înalt oficial militar american a afirmat ca „acest eveniment este doar o mulțumire sinceră. Este o modalitate de a-i recunoaște pe cei care sunt implicați” în eforturile împotriva coronavirusului.

Blogul The Drive a scris că echipajele Thunderbirds se află încă la baza NAS Pensacola și continuă să se antreneze. La rândul sau, Airshowstuff.com a relatat că a observat echipe de demonstrații aeriene aparținând U.S. Air Force efectuând antrenamente cu aparate F-16, cu fum roșu și albastru, despre care se crede ca va fi folosit în timpul evenimentelor din perioada următoare.

Programul exact al evenimentului Operațiunea America Strong nu este deocamdată cunoscut, însă planul propus implică avioane Thunderbirds și Blue Angels efectuând zboruri peste mai multe orașe, atât împreună, cât și separat. Echipajele Thunderbirds și Blue Angels îsi vor uni forțele pentru a zbura desupra orașelor de pe coasta de Est, între care New York și Washington, înainte de a se împărți pentru a acoperi diferite regiuni ale Americii. Thunderbirds vor merge apoi spre vestul SUA, în timp ce Blue Angels vor acoperi zona Midwest. Ele se vor întâlni din nou în Texas pentru o zi de demonstrații aeriene comune ce vor închide programul.

Alte aeronave, inclusiv bombardiere, ar putea fi, de asemenea, implicate în zboruri aproape de bazele lor. La începutul acestei luni, echipajele Thunderbirds au zburat deja peste Las Vegas, Nevada și diverse locații din Colorado pentru a-i saluta pe cei aflati în primele linii ale luptei împotriva pandemiei cu COVID-19. Un montaj cu demonstrația lor aeriană din Nevada poate fi urmărit mai jos.

Salutul pentru lucrătorii medicali din Colorado este disponibil mai jos

Niciunul dintre zborurile demonstrative nu va implica acrobații aeriene, iar planurile de zbor au fost concepute de așa manieră, încât să evite trecerea peste zone în care s-ar putea strânge grupuri de oameni pentru a descuraja adunările mari și a continua să promoveze distanțarea socială. Acest lucru a devenit necesar după ce, luna trecută, mulțimi de oameni s-au strâns la New York pentru a observa nava-spital USNS Comfort, când a ajuns în portul din metropolă, creând un risc ridicat pentru sănătatea publică.

Pentagonul a prezentat planul sau Casei Albe și membrilor Congresului, inclusiv republicanilor și democraților din Armed Services Committee din camera superioară a legislativului american. Liderii Forțelor Aeriene și cei ai Armatei trebuie să aprobe în mod oficial operațiunea, la fel ca și secretarul Apărării. Municipalitățile în care vor avea loc zborurile vor fi, de asemenea, implicate în procesul de planificare, odată ce operațiunea avansează.

„Sunt încântat să văd militarii noștri care onorează lucrătorii medicali din prima linie, care s-au luptat în fiecare zi împotriva acestui criminal tăcut,” a declarat senatorul republican Rick Scott (Florida), adăugând că este la curent cu planurile evenimentului. „Toți sunt eroi care merită recunoștința și onoarea noastră.”

La rândul sau, președintele Trump a declarat că Operation America Strong va avea loc în „săptămânile următoare”. Aparatele Thunderbirds și Blue Angels „vor efectua spectacole aeriene deasupra marilor orașe din America și a unor orașe mai mici,” a afirmat președintele, spunând că va fi un tribut pentru lucrătorii din domeniul sănătatii și va semnala tuturor americanilor să „rămână vigilenți” în condițiile în care virusul continuă să se răspândească.

„Vor face multe eforturi, multe zboruri foarte periculoase,” a declarat Trump referindu-se la echipajele Thunderbirds și Blue Angels . „Este periculos atunci când începi să mergi la viteze uriase și ești la 50 centimetri distanță unul de celălalt.”

Critici

Blogul The Drive a notat ca exista însă mai multe voci care critică costurile potențiale ale evenimentului aerian. De exemplu, doar costurile de operare ale unui avion sunt zeci de mii de dolari pe oră. Oficialii de la Pentagon au subliniat însă că banii pentru echipele demonstrative, care și-au văzut programele reduse ca urmare a anulării spectacolelor aeriene din cauza pandemiei, se află deja în bugetele existente ale Departamentului Apărării. În plus, realocarea cheltuielilor pentru apărare este o procedură complexă și care consumă timp, necesitând în plus aprobarea Congresului.

Pe de altă parte, experții cred că piloții care fac parte din echipajele Thunderbirds și Blue Angels își vor continua oricum, cel mai probabil zborurile, de antrenament pentru a îndeplini cerințele de ore de zbor și a-și menține eficacitatea. De asemenea, mecanicii și alte categorii de personal vor trebui, la rândul lor, să efectueze instruiri de rutină.

Aceste lucruri îi fac pe cei de la The Drive să susțină că planurile operațiunii America Strong sunt astfel justificate, chiar dacă par costisitoare la, prima vedere: „Unii vor critica costurile unui astfel de demers. În timp ce finanțarea pentru aceste echipe este întotdeauna o dezbatere aprinsă, cert este că ei sunt toți piloți de luptă și personal de sprijin experimentați care trebuie să se antreneze constant… Așadar, de ce să nu folosească cel puțin timpul de zbor pentru a răspândi un mesaj pozitiv și a oferi oamenilor o mică bucurie în ceea ce a fost perioada sumbră și incertă?”.

Este vorba un turneu masiv al bunăvoinței la o scară fară precedent, a scris publicatia.

Surse: The Washington Post, The Drive, The New York Post, YouTube

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Ideea de „inger” e de origine persana. Cata ipocrizie pe lumea asta datorata inculturii. Toate conflictele rezulta dintr-o cunoastere incompleta(sau ignorare completa) a problemei.

 2. Ai zice ca s-au inspirat de la Vela al nostru cu Desteapta-te romane …. paine si circ

  • Pâine și circ primim tot timpul, pulimea preferă paradele militare, doar nu vrea paradă cu olimpici, scriitori, oameni din artă și cultură :))))
   De ce armata, cea mai antiumana structură, are întotdeauna cea mai mare încredere? Fiindcă se așteaptă ca soldatul să nu gândească. Oamenii care gândesc, sunt periculoși.

 3. Obezii sigur vor aprecia trecerea avioanelor în timp ce sa afla cu tuburile în gat la terapie intensiva!

 4. Foarte bine! God bless Romania and USA!

  • Esti proas*a.

 5. In locul lui trump, echipam si respectivele avioane cu rezervoare suplimentare de dezinfectant si ii stropeam pe toti democratii. Sa moara de ciuda!!! Si uite-asa mascariciul universal se da iar in stamba!!!

 6. Nu-i bai… La unii se plimba avioanele pe deasupra oraselor, altora li se pune imnul la ora exacta la megafoanele masinilor de politie. Totul in numele „unitatii nationale”, ca o multumire adusa celor care lupta cu virusul.

  Cati idioti pe lumea asta… iar de murit mor numai aia care nu trebuie. Un blond de la americani, de exemplu, sau altul de la briti, sau un purtator de haina de piele de la noi, toti purtatori ilegali de creier, nu s-ar imbolnavi sa scape planeta de ei…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.