G4Media.ro

VIDEO Aflat în Australia, președintele sud-coreean a anunțat că Seulul nu va…

sursa foto: Facebook/ Beijing 2022

VIDEO Aflat în Australia, președintele sud-coreean a anunțat că Seulul nu va boicota diplomatic Jocurile Olimpice de la Beijing din 2022

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, a anunţat luni că ţara sa nu va boicota diplomatic Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, invocând necesitatea de a continua cooperarea cu China, notează AFP, citată de Agerpres.

În cursul unei vizite oficiale de trei zile în Australia, Moon Jae-in a declarat că Seulul nu intenţionează să se alăture boicotului la care s-au asociat patru ţări occidentale.

„Nu am primit din nicio ţară, inclusiv Statele Unite, nicio cerere de participare la acest boicot diplomatic”, a spus el.

Regatul Unit şi Canada s-au alăturat miercuri Statelor Unite şi Australiei în „boicotul diplomatic” al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing. Vor trimite sportivi, dar nu responsabili oficiali.

China a avertizat imediat că ţările respective „vor plăti preţul pentru această decizie proastă”.

Apelul la boicot a fost lansat în numele apărării drepturilor omului, mai ales al situaţiei minorităţii musulmane uigure din Xinjiang şi al restrângerii libertăţilor în Hong Kong.

Şeful statului sud-coreean a subliniat că Seulul intenţionează să promoveze în continuare o regiune liberă şi deschisă în Oceanul Pacific, ţinând cont în acelaşi timp de rolul Chinei în încercarea de a instaura pacea în peninsula coreeană.

„Avem nevoie de acţiunile constructive ale Chinei pentru a permite denuclearizarea RPDC”, Coreea de Nord, a declarat el, adăugând că Seulul doreşte să întreţină relaţii bune cu Beijingul.

Moon Jae-in se află în Australia pentru a semna o serie de acorduri de cooperare tehnologică şi militară.

Aceste acorduri includ în special vânzarea a 30 de obuziere către Australia în cadrul unui contract în valoare de aproximativ 720 de milioane de dolari (636 de milioane de euro).

sursa foto: Facebook/ Beijing 2022

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...