G4Media.ro

Victoria opoziției la alegerile din toamnă ar însemna ”sfârșitul Poloniei”, transmite Jarosław…

sursa foto: Captură video

Victoria opoziției la alegerile din toamnă ar însemna ”sfârșitul Poloniei”, transmite Jarosław Kaczyński, liderul partidului conservator aflat la guvernare

Dacă opoziția va câștiga alegerile din această toamnă, ar însemna „sfârșitul Poloniei”, afirmă Jarosław Kaczyński, președintele partidului de guvernământ, care susține că forțele străine, în special Germania, încearcă să împiedice dezvoltarea Poloniei cu ajutorul colaboratorilor polonezi, transmite notesfrompoland.com.

Afirmațiile au apărut într-o scrisoare pe care Kaczyński a adresat-o membrilor cluburilor create de Gazeta Polska, un ziar conservator care susține partidul său Lege și Justiție (PiS).

Președintele PiS a început prin a vă „mulțumi din toată inima pentru tot ceea ce ați făcut și faceți pentru Polonia, pentru [munca [dumneavoastră] dedicată și perseverentă în construirea republicii visurilor noastre”.

„Polonia [ar trebui] să fie capabilă… să ducă o politică, atât internă, cât și externă, care să servească statul polonez și interesele naționale”, a continuat Kaczyński, care nu deține nicio funcție oficială în guvern, dar este considerat liderul de facto al Poloniei. „Dar, după cum bine știm, aspirațiile noastre de a construi [o astfel de] republică… nu sunt pe placul tuturor.”

„Diferite centre străine, cu Berlinul în frunte, susținute de grupuri ”comprador” poloneze, ar dori să îndepărteze țara noastră de pe calea independenței politice și economice, pentru a ne reduce perspectivele de dezvoltare”, a avertizat el.

„Comprador” este un termen istoric care se referea inițial la băștinașii care lucrau ca servitori sau agenți pentru puterile coloniale. Ulterior, cuvântul a fost folosit în retorica marxistă pentru a se referi la membrii burgheziei care s-au aliat cu interesele comerciale străine.

„Stânga liberală mainstream europeană visează să anihileze vechea lume, inclusiv identitatea și memoria noastră colectivă, și să făurească un om nou și o societate nouă”, a continuat Kaczyński în scrisoarea sa.

„Dacă vrem să continuăm să le facem față în mod eficient, trebuie să câștigăm alegerile din toamnă”, a avertizat el, „astfel încât să putem continua pe calea construirii și consolidării unei patrii suverane în spirit, puternice în economie, sigure, prospere, drepte și solidare”.

„Republica nu-și poate permite ca tabăra patriotică să piardă aceste alegeri”, a conchis Kaczyński. „Dominația… opoziției totale nu poate însemna decât un singur lucru: finis Poloniae [sfârșitul Poloniei].”

„Opoziția totală” este un termen folosit pentru prima dată de un lider al opoziției și apoi adoptat de PiS pentru a se referi la ideea că opoziția vrea să câștige cu orice preț și prin utilizarea oricăror mijloace posibile.

Finis Poloniae este o expresie latină atribuită adesea, dar în mod fals, liderului militar polonez Tadeusz Kościuszko după înfrângerea în fața Rusiei în bătălia de la Maciejowice din 1794, în timpul unei revolte eșuate împotriva influenței rusești și prusace asupra Poloniei.

Kaczyński a prezentat în mod regulat alegerile din acest an – la care PiS speră să câștige un al treilea mandat fără precedent – în termeni existențiali. În septembrie, el a declarat că alegătorii au de ales între „facțiunea germană” – o opoziție care va ajuta Berlinul să „subordoneze” Polonia – și „facțiunea poloneză” a PiS, mai arată notesfrompoland.com.

Cu toate acestea, opoziția avertizează că, în cazul în care PiS va câștiga încă un al treilea mandat, va continua erodarea democrației, a statului de drept și a libertății presei, care au fost documentate de numeroase organizații și experți internaționali de-a lungul celor opt ani de guvernare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Alt scelerat, uitasem de el…

  2. Asta vorbeste ca Putin.