G4Media.ro

Vicepreședintele Comisiei Europene, aprecieri la adresa României, privind gestionarea crizei generate de…

Sursa foto: Facebook

Vicepreședintele Comisiei Europene, aprecieri la adresa României, privind gestionarea crizei generate de războiul din Ucraina

Vicepreşedintele Comisiei Europene Vera Jourova s-a exprimat pozitiv legat de modul în care autorităţile române gestionează criza generată de agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, menţionând că România este într-o situaţie specială şi merită toate felicitările în acest sens.

Marţi, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a avut o întrevedere, la sediul MAI, cu Vera Jourova, vicepreşedinte al Comisiei Europene responsabil pentru Valori şi Transparenţă. Întrevederea a avut loc în contextul vizitei oficiale derulate în România de către Vera Jourova, care a inclus întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, prim-ministrul Nicolae Ciucă şi alţi oficiali ai statului român.

Conform unui comunicat al MAI transmis, Vera Jourova a menţionat importanţa sprijinului pe care MAI îl acordă funcţionării Parchetului European (EPPO), precum şi gestionării situaţiilor în care jurnaliştii au fost ameninţaţi sau intimidaţi.

„În ceea ce priveşte sprijinul acordat de România pentru investigaţiile EPPO, ministrul de Interne a subliniat că România se află printre primele state membre ale Uniunii Europene care au convenit să avanseze şi să stabilească o colaborare mai strânsă cu acest organism. De asemenea, a comunicat oficialului european faptul că în perioada imediat următoare vor fi detaşaţi poliţişti în cadrul structurii de parchet special destinată sprijinirii activităţii EPPO”, arată sursa citată.

Totodată, a prezentat şi exemple concrete privind activităţile derulate de poliţişti români sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului European.

Lucian Bode a ţinut să sublinieze că ne aflăm într-un context internaţional complicat, marcat de agresiunea militară neprovocată şi nejustificată a Rusiei în Ucraina, eveniment care a schimbat contextul european şi internaţional de securitate.

„Referitor la managementul refugiaţilor din Ucraina şi măsurile de integrare a acestora, ministrul Afacerilor Interne a menţionat că la nivelul MAI au fost întreprinse acţiuni concrete, atât în planul asistenţei umanitare, cât şi în ceea ce priveşte asigurarea securităţii la frontiere, dar a ţinut să precizeze că efortul de sprijinire a refugiaţilor ucraineni este substanţial, în continuă desfăşurare, şi implică resurse importante din partea statului. De asemenea, a subliniat implicarea exemplară, alături de instituţiile statului român, a societăţii civile şi a mediului privat”, se arată în comunicatul MAI.

În final, cei doi oficiali au convenit să continue cooperarea foarte bună de până în prezent în domeniile pe care le gestionează.

Sursa foto: Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. E clară treaba și cu marea luptatoare Vera Jourova! Toți se porcesc când ajung în funcții!

  2. Daca Ucraina a fost invadata de nebunul de Putler, Comisia Europeana si Jourova inchid ochii si-i lasa pe mafiotii guvernamentali de la Bucuresti sa-si faca de cap, sa fure si sa distruga justitia.
    Pana la urma, ONG-urile si romanii simpli au ajutat mai mult refugiatii decat statul roman, care nu si-a onorat promisiunile.
    Sunt foarte multe hoteluri/pensiuni care au gazduit refugiati si inca nu si-au primit banii promisi de guvernul Ciuca pentru cazare, alimente etc. In schimb, salariile politrucilor si pensiile speciale sunt platite pana la ultimul leu.

  3. Romania a devenit un fel de Turcia, nu conteaza ce se intampla in tara, importanta este geo-strategia. Ceea ce arata ca degeaba atatia pe la EU si EC, nu sunt in stare sa trateze complexitatea problemelor la nivel de EU dar nici la nivel de tara. Vor numai sa fie in lumina reflectoarelor, acum, razboiul din U.

  4. Despre subordonarea politica a justiției din România și despre corupția endemica nu a zis nimic doamna respectiva?