G4Media.ro

Vicepreşedinte PNL: Ne-am propus să predăm postul de premier PSD-ului când vrea…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Vicepreşedinte PNL: Ne-am propus să predăm postul de premier PSD-ului când vrea PSD-ul să vină să preia / Cred eu că colegii noştri de la PSD au zis ”Lasă să rezolve aceste crize premierul liberal şi o să venim noi după ce este linişte”

Vicepreşedintele PNL Virgil Guran declară la RFI că liberalii şi-au propus să predea postul de premier PSD oricând vrea PSD să îl preia. În opinia sa, cei la PSD aşteaptă ca premierul liberal să rezolve crizele pentru a prelua conducerea Guvernului ”după ce este linişte”, informează News.ro.

Guran a subliniat că liberalii îşi asumă întotdeauna o responsabilitate, ceea ce de multe ori le aduce prejudicii de imagine.

Virgil Guran spune că rocada premierilor trebuie făcută.

„Trebuie s-o facem, pentru că există un protocol, pe care noi am vrut să-l respectăm, liberalii, aţi văzut că s-a pus la dispoziţie premierul. E o părere a mea, nu este neapărat a partidului, cred eu că colegii noştri de coaliţie de la PSD au zis ”Lasă să rezolve aceste crize premierul liberal şi o să venim noi după ce este linişte”. În mod normal, trebuia să se respecte protocolul, dar noi ne asumăm întotdeauna o responsabilitate, este foarte adevărat că asta de multe ori ne aduce prejudicii de imagine, dar cred eu că oamenii care judecă în profunzime ar trebui să vadă că ne asumăm şi cei care îşi asumă merită respect de multe ori”, a declarat vicepreşedintele liberal.

Întrebat când şi-au propus liberalii să predea postul de premier PSD-ului şi care sunt acum scenariile în partid, Guran a răspuns: ”Păi, ne-am propus să predăm postul PSD-ului când vrea PSD-ul să vină să preia. Dacă mâine vine PSD-ul, mâine va prelua PSD-ul. Dacă vine peste o săptămână, peste o săptămână. Nu e o problemă, noi ne ţinem de cuvânt, este un protocol, trebuie realizat. Cred că în politică aşa se poate căpăta încredere din nou în faţa populaţiei, în faţa coaliţiei şi aşa mai departe, respectând ceea ce spunem”.

Solicitat să precizeze dacă rocada va avea loc indiferent ce se întâmplă cu greva profesorilor, liderul liberal a subliniat că PNL îşi asumă în continuare să rezolve situaţia, dar că rocada nu ar avea o influenţă negativă.

”Bine, noi ne asumăm în continuare să rezolvăm, că nu plecăm, suntem la guvernare, dar cred eu că nu ar influenţa în mod negativ această rocadă. Tot acest Guvern, este tot această alianţă, deci soluţiile pot să fie aceleaşi, nu se pot schimba soluţiile doar schimbând premierul, dar este un protocol pe care trebuie să-l respectăm”, a precizat Virgil Guran.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. La fel de bine ar fi putut sa spuna ca ei nu mai fac nimic oricum pina la rotativa. Ca e bine asa cum e…

  2. Saptamana viitoare preia Ciolacu functia de prim ministru si va majora salariile atat la profesori cat si la celelalte categorii sociale si PNL va cadea de fazan „again”.