G4Media.ro

Vicepremierul Ungariei: Guvernul îşi imaginează unificarea naţiunii prin extinderea acordării cetăţeniei ungare

Vicepremierul Ungariei: Guvernul îşi imaginează unificarea naţiunii prin extinderea acordării cetăţeniei ungare

„Trebuie să purtăm doliu după Trianon, deoarece este vorba despre cea mai mare tragedie a istoriei maghiarilor”, a declarat Zsolt Semjén, în cadrul unei emisiuni difuzate pe 4 iunie de televiziunea ungară ECHO TV și citată de Rador.

Vicepremierul a atras atenţia asupra Legii solidarităţii naţionale, care – în opinia sa – se referă la faptul că „naţiunea maghiară a supravieţuit tragediei produse în urmă cu 98 de ani, ceea ce nu se poate spune despre unele ţări succesoare, şi putem să fim şi mândrii pentru aceasta”.

Zsolt Semjén a afirmat că „evenimentele care au avut loc pe 4 iunie 1920 pot fi considerate drept o nedreptate strigătoare la cer, iar sarcina noastră este conştientizarea acestei nedreptăţi în noi în sine, în lume şi în statele succesoare”. Potrivit președintelui Partidului Popular Creştin Democrat (KDNP), campania lansată de UDMR, sub sloganul „O mie de ani în Transilvania, o sută de ani în România” este genială, la fel şi promovarea textului Hotărârii adoptate la Alba Iulia. „Nu cerem nimic altceva decât ceea ce ni s-a promis în urmă cu o sută de ani”.

Vicepremierul ungar a precizat că „Guvernul de la Budapesta îşi imaginează unificarea naţiunii prin extinderea acordării cetăţeniei ungare, deoarece aceasta este singurul răspuns posibil pentru Trianon”. „Scopul este ca fiecare maghiar – indiferent unde trăieşte în lume – să fie membru al naţiunii maghiare şi din punct de vedere juridic. Avem mijloacele necesare pentru păstrarea identităţii, iar în scopul asigurării posibilităţilor economice pe pământul natal, în statele succesoare sunt realizate investiţii nemaiîntâlnite până în prezent, cea ce înseamnă o schimbare reală de paradigmă”.

Politicianul creştin democrat susţine că există o şansă reală pentru stoparea şi a întoarcerea procesului de asimilare. „Numărul maghiarilor care trăiesc dispersaţi se micşorează, dar în cazul maghiarilor care trăiesc într-un procent mare într-o regiune, comparativ cu populaţia majoritară, în căsătoriile mixte noi suntem cei care asimilăm”, a spus Zsolt Semjén, care a adăugat că nu trebuie renunţat niciodată la autonomie, deoarece aceasta înseamnă dăinuirea maghiarilor, iar tot ceea ce conduce spre autonomie reprezintă salvarea naţiunii.

„Nu suntem cetăţeni europeni de rangul doi”

Zsolt Semjén a precizat: „Noi trebuie să purtăm doliu după Trianon, trebuie să fim mândri că am supravieţuit şi trebuie să prezentăm dreptatea istorică. Este important să subliniem că niciun stat succesor nu are prea multe motive pentru a sărbători. Neluând în considerare faptul că Adunarea Naţională de la Alba Iulia nu a fost legitimă din punctul de vedere juridic, cea mai „tare” chestiune o reprezintă România, deoarece în zilele noastre în conştiinţa naţională a românilor nu Transilvania este problema principală, ci faptul că români care trăiesc pe teritoriul Republicii Moldova, în Basarabia, pe teritoriul delimitat de Prut, Nistru şi de Delta Dunării nu vor să se unească cu România. Din cauza faptului că Republica Moldova nu a fost anexată de România, această ţară a suferit prima mare înfrângere în istoria sa, ceea ce românii nu pot accepta niciodată. A doua chestiune este posibila separare a Munteniei de Moldova, ceea ce este o teamă permanentă în conştiinţa naţională a românilor şi pentru politicienii români”, a subliniat Zsolt Semjén.

Referitor la fosta Iugoslavie, vicepremierul ungar a amintit că sârbii au pierdut Marea Serbie, Muntenegrul şi Kosovo, iar după înfrângerea de la Srebrenica sunt demoralizaţi. Croaţii nu au avut niciun motiv să sărbătorească după Trianon, deoarece pentru ei Iugoslavia a însemnat o ocupaţie sârbă. Referitor la Slovacia, vicepremierul a spus că la Trianon a fost formată Cehoslovacia, ceea ce a fost, din anumit punct de vedere, o ocupaţie a cehilor.

Traducerea Rador: Rozália Gănciulescu

Foto: Zsolt Semjén și Viktor Orban (sursa: Pagina de Facebook a lui Zsolt Semjén)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

 1. A dictator by any other name smells just as rotten.

 2. Bă tată, cu câți i scrii tu cuvântul “mândri”? Nu ți-e jenă?

 3. Dar de atrocitățile făcute de HORTY cand ungurii sau aliat cu HITLER nu ne spune ? Dar de ATY LA și hoardele conduse de el care au cotropit ținuturile DACICE distrugând , jefuind și ucigând tot ce le ieșea în cale , de sloganurile anti ROMANESTI strigate cu ori cocazie și instigarea etnicilor maghiari împotriva Statului de Drept NU NE SPUNE NIMIC ?

  • Jeane, dacă tot nu ai nimic de spus, dacă ești prost și în cap nu îți răsună decât propaganda naționalistă, we ce dracu te bagi în seamă?

 4. Ce-a fumat? Sa ne dea si noua…

 5. Poza este foarte potrivita: doi grasuti cu gura mare…Inteleg ca ungurii vor comemora in 2020 cea mai mare tragedie…Dar asta nu-i nimic,stati sa vina 2026(500 de ani de la Mohacz).Atunci tot romanii,sarbii si slovacii au fost de vina?Pentru ungurii din Transilvania,anul 1526 are o semnificatie speciala:stramosii lor si-au tradat regele,din cauza lor statul s-a prabusit rusinos…In acei ani,Radu de la Afumati dadea 20(douazeci)de batalii cu turcii…Pupe mama pe ei de vecini buni si cinstiti!

 6. Maghiarii sunt mandrii ca asimileaza. Un guvern mai rasist ca cel al lui Orban nu cunosc. Sa fii mandru ca vrei ca populatiile bastinase sa dispara: romani, slovaci, sarbi si ucrainieni sa dispara prin asimilare, mi se pare culmea: „dar în cazul maghiarilor care trăiesc într-un procent mare într-o regiune, comparativ cu populaţia majoritară, în căsătoriile mixte noi suntem cei care asimilăm.”

 7. Ungaria lui Viktor Orban ameninta cu dezintegrarea teritoriala a Romaniei: le amintesc ca daca asta isi doresc, isi doresc o baie de sange in Transilvania, si avantajul nu este de partea maghiarilor. Deci nu mai incitati la ura rasiala.

 8. La Nikiduta teșfer. Tu bevut creierul teu și vorbit capula tine huișeig. Ție place curke lumea ?!!

 9. Revenire in forta a revizionismului maghiar interbelic ! CU TOATE ARTICULATIILE SALE . ”PROMISIUNILE” DE LA ALBA IULIA ? Probabil s-ar fi si ajuns la ele, daca nu ar fi fi fost DICTATUL DE VIENA . Acesta A FOST insa, si el a schimbat radical tot ce a tinut de …promisiuni !! ”AUTONOMIA UNGURILOR ”? Da, a functionat 1000 de ani. Enclavele unguresti create DE si post SZENT ISTVAN pe teritoriul lingvistic vernicular al PROTOROMANEI , au devenit din ce in ce mai agresive , fiind unite apoi prin forta cnutului euroasiatic . ASTA SE ȘI ÎNTÂMPLĂ POLITIC SI ACUM cu ”măreața natiune maghiară ”… In TRANSILVANIA , in SERBIA, in SLOVACIA…Asa s-a întâmplat in întreaga existență a dualismului AUSTRO- UNGARIEI până la disparitia lui. Mai mult : DRACUL își baga coada până in MOLDOVA. BASARABIA,GĂGĂUZIA .iar vârful ei ajunge la KREMLIN, daca nu cumva a ramas acolo de pe vremea lui BELA KUN . Fireste , acolo bunul si clasicizatul testament al ROMANOVILOR are menirea de a prezerva coada diavolului mesianic. CE VA FI ? CE URMEAZA ? NU STIU si NU MA PRIVESTE. PRIVESTE PE TOTI ROMANII, inclusiv din SERBIA, BALKANI, DIASPORA. Nu doar pe cetatenii ROMANIEI (asimilati sau nu ! ) De luat act despre transantele viziuni futuriste maghiare am luat. Atentia( necesara) cu care le evaluam este tot atat de importantă. Ascunderea după deget si politica strutului s-a …încheiat si devine din ce in ce mai contraproductivă .

 10. Ungurii vor dispărea în maxim o sută de ani. Le luăm femeile și gata. Este inevitabil.

 11. Vrabia malai viseaza….sa-l trezim cu aceleasi zgomote ca pe o vulpe din vizuina ?

 12. Semjen Zsolt, este cel mai anacronic reprezentant al unei natiuni cu accente depresive aflata intr-o stare de negare de mult mai mult decat suta de ani de la Trianon.
  Semjen ur, ati pierdut pentru ca in aroganta voastra nemarginita ati crezut ca in Ungaria „mare” exista doar natiunea maghiara, calcand pe grumaz milioanele de romani, sarbi, slovaci, croati, ruteni. Pai cat credeati ca va merge? Fiti multumiti, fiti bucurosi, granitele geografice ale Ungariei sunt totuna cu granitele lingvistice. Si asa va ramane, pentru ca amintirea oprimarii din perioada imperiului austro ungar nu va disparea din mentalul colectiv romanesc, sarb, croat, sau slovac.

  • Atentie, ceea ce spune Semjen Zsolt reprezinta pozitia oficiala a Ungariei. Ungaria a spus raspicat ca doreste dezintegrarea teritoriala a Romaniei, mai mult decat cea a Serbiei si a Slovaciei, asta este intr-adevar o pozitie anacronica, cand vorbim despre Uniunea Europeana. Tinand cont de sustinerea acordata de catre Rusia, Romania ar trebui sa aiba o strategie de stat. Sa nu uitam ca Ungaria sustine proiectul de alipire al Republicii Moldova la Rusia si il sustine oficial pe pro-rusul Dodon. Avem din pacate de a face cu stat vecin inamic si antieuropean. Pe deasupra nu stiu daca ati citit manualele maghiare din Romania in care scrie ca Transilvania apartine de drept Ungariei, ca Trainonul trebuie reparat, asta finantat cu bani de la Budapesta. Ungaria duce o politica de radicalizare a populatiilor maghiare din tarile vecine cu scopul de a declansa o miscare separatista, iar asta pe fondul unor nemultumiri reale. Este o politica a pasilor mici. Iar statul Roman e ocupat cu stutul paralel, cu demiterea lui Iohannis, cu distrugerea DNA-ului, si se fac concesii uriase UDMR-ului ca ei sa nu mai fie condamnati cand ii fura pe maghiari. Romania ar trebui sa se apere in fata acestor atacuri si sa ii faca pe maghiari sa simta acasa in Romania. Daca nu, toti avem de pierdut, caci un conflict ar insemna disparitia populatiei maghiare si niste rani uriase.

 13. Îi suspectam pe unguri de orice, dar nu de prostie și idioțenie! Să spună vicepremierul ce spune despre Transilvania, înseamnă că nu știe istorie și nu știe pe ce lume trăiește. Nu cred că este vice-premier și nu are liceul. El nu știe că poporul român s-a format în Transilvania, că acolo a fost nucleul de iradiere al romanizării!
  Vice, dă-ți demisia că faci de rușine Ungaria! O spun eu, care sunt prieten al ungurilor și al acestei țări pe care o respect cât respectă și ea România!
  Sincer, plânsul Trianonului este o cea mai mare măgărie! Nu înțelegi Vice că Unirea s-a făcut în 1918 și Trianonul este tratatul internațional de după război?! Ce voiai, să dea tratatul înapoi Unirea? Hai, bă, fii și tu deștept, nu te lăsa prostit de idei neargumentate!