G4Media.ro

Vicepremierul Raluca Turcan exclude categoric amânărea creșterii pensiilor: ”Intoxicare”

Vicepremierul Raluca Turcan exclude categoric amânărea creșterii pensiilor: ”Intoxicare”

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat vineri că este exclusă amânarea aplicării legii pensiilor, care prevede o creștere cu 40% începând din septembrie 2020.

„Exclus! Doresc să spulber toată această intoxicare care s-a tot rostogolit în spaţiul public. Legea pensiilor a fost promulgată, legea pensiilor a fost asumată şi ea se va respecta”, a declarat Raluca Turcan la RFI, potrivit Agerpres.

Ea a susţinut că Guvernul Orban a preluat o situaţie economică deosebit de grea, iar bugetului asigurărilor sociale de stat îi lipsesc 2,2 miliarde lei.

Aceasta a menţionat că, la finalul lunii octombrie, deficitul a ajuns la peste 29 de miliarde de lei, reprezentând 2,8% din PIB, ea susţinând că au fost cheltuiţi toţi banii destinaţi până la sfârşitul anului, iar două luni au rămas descoperite.

„La Programul Naţional de Dezvoltare Locală, la Ministerul Dezvoltării Regionale, s-au strâns facturi neachitate de peste 5 miliarde de lei pe care PSD a refuzat să le plătească şi le-a lăsat ca un cadou otrăvit pentru viitorul guvern. Bugetul asigurărilor sociale din care se plătesc pensiile s-a spus la construcţia bugetară pe acest an că va avea un excedent de 2,9 miliarde de lei, în realitate, după 10 luni, bugetul de pensii are mai puţin cu 2,2 miliarde lei”, a explicat Turcan.

Vicepremierul a mai susţinut că situaţia a fost „ţinută sub preş pe spinarea agenţilor economici”.

„ANAF-ul a blocat rambursările de TVA către agenţii economici cu aproximativ 2,2 miliarde lei, deci acesta este un sold de TVA nerambursat şi sunt firme care nu şi-au primit banii încă din luna aprilie: Dincolo de faptul că s-a băgat mâna până la cot, că s-a furat ca în codru, dincolo de faptul că au lăsat nişte datorii care bubuie în faţă, au minţit agenţii economici, cei care creează plusvaloare în România, şi nu le-au dat banii pe nişte rambursări de TVA pentru care îşi creează rulajele de dezvoltare încă din luna aprilie”, a mai spus Raluca Turcan.

Foto: Raluca Turcan / InquamPhotos

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. „S-a furat ca in codru..”.
    Numele hoților si sumele furate rog.
    Sesizare organe!
    Altfel raman vorbe goale.

  2. De mărit se pot mări! Dar sunt oare penelistii să împrumute iar bani din afară pt a face plățile? Că dacă iau bani îi futem noi în bot cei care trebui să îi dăm înapoi, dacă nu iau bani ,îi fut în bot pensionarii! Eu zic să se riște cu pensionarii că ăștia oricum sunt indoctrinati de pesedeu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.