G4Media.ro

Verișoara nașei lui Alfred Simonis, liderul PSD din Camera Deputaților, a ieșit…

Sursa Foto: Info Sud Est/ Camelia Huțan i-a cununat pe soții Simonis (foto stânga). Camelia Huțan, în vacanță cu verișoara ei Dorica Pop

Verișoara nașei lui Alfred Simonis, liderul PSD din Camera Deputaților, a ieșit din firma care câștiga, pe bandă rulantă, contracte PNRR pentru digitalizare. Cesionarea părților sociale, după o dezvăluire de presă și o anchetă a Ministerului Dezvoltării

La aproape trei luni după o dezvăluire de presă care arăta că firma pe care o deținea primea, pe filieră PSD, zeci de contracte PNRR pentru digitalizare, patroana Athos Total Consulting SRL Timișoara, Dorica Ramona Pop, a ieșit din acționariatul societății. În decembrie 2022, publicația Info Sud-Est a prezentat faptul că Pop și verișoara ei Camelia Huțan, care deținea altă societate de consultanță, obținuseră anul trecut 40 de contracte de consultanță IT pentru digitalizarea instituțiilor, în total peste jumătate de milion de euro.

Huțan este nașa liderului PSD Alfred Simonis și lucra la cabinetul parlamentar al acestuia, iar Pop îi este verișoară. La scurt timp după apariția articolului, Huțan a demisionat de la cabinetul parlamentar, iar Ministerul Dezvoltării s-a sesizat și a anunțat că anchetează cum au fost cheltuiți banii europeni de consultanță IT pentru digitalizarea primăriilor. Legat de presupuse influențe pe linie de partid în atribuirea contractelor, Simonis a declarat atunci că acestea sunt ”aberații”.

Schimbarea de acționariat de la Athos Total Consulting SRL Timișoara a avut loc în doi pași: în februarie 2023, asociatul Adriana Cioară a cedat cele 40% pe care le deținea Corinei Renata Stamate din Iași, pentru ca, după o lună, aceasta se preia și cele 60% ale celuilalt asociat – Dorica Ramona Pop. Prin urmare, în acest moment, Stamate este unic asociat și administrator.

Schimbările au avut loc la scurt timp după ce, în decembrie 2022, publicația Info Sud-Est dezvăluia  faptul că Athos Total Consulting și Maxor Consulting câștigaseră, pe filieră politică, zeci de contracte de consultanță IT pentru obținerea de fonduri PNRR pentru digitalizare, beneficiare fiind, mai ales, primării din mediul rural, multe din județele Vaslui, Tulcea și Constanța. Maxor era deținută de Cemelia Huțan, nașa lui Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, femeia fiind și consiliera lui acestuia la cabinetul parlamentar, după mai mulți ani în care a fost casnică.

Din iunie 2022, 60% din Athos Total Consulting fuseseră preluate de Dorica Ramona Pop care avea în CV experiență în catering și brutărie. Athos care, cu un an înainte de achizițiile din 2022, nu figura cu angajați și avea o cifră de afaceri de sub 100.000 de lei pe an, înregistrase un mic record în mandatul lui Pop: 21 de contracte într-o singură lună din intervalul noiembrie-decembrie 2022.
Mare parte din contractele atribuite către Athos au fost încheiate cu primării din Vaslui, județul în care s-a născut actuala patroană a firmei, Corina Renata Stamate. Conform informațiilor G4Media.ro, anterior preluării Athos, aceasta era angajată la această firmă, ca expert.

Acest fapt este confirmat și de Info Sud-Est care, într-o continuare recentă a dezvăluirilor de anul trecut, a inclus o declarație a viceprimarului Valentin Sereev, cel care s-a ocupat de proiectele de consultanță și digitalizare în Primăria Slava Cercheză și care a spus: ”Cu doamna Corina Stamate vorbeam la Athos.”

G4Media.ro a contactat-o pe Stamate și a trimis pe mail-ul societății mai multe întrebări despre preluarea firmei și relația Doricăi Ramona Pop cu această societate. Până la ora editării acestui articol, nu au fost primite răspunsurile.

Conform Info Sud-Est, ”Mai mulți primari din județul Tulcea au explicat (…) că au aflat de firma Athos Total Consulting după ce au fost convocați de președintele PSD al Consiliului Județean, Horia Teodorescu. (Acesta n.r.) a confirmat pentru Info Sud-Est că i-a convocat pe primari să le prezinte firma Athos Total Consulting, despre care susține însă că nu o cunoștea înainte ca reprezentanții săi să vină într-o audiență. Totuși, Consiliul Județean Tulcea pe care îl conduce a încheiat la rândul său un contract de consultanță IT cu Athos. Teodorescu a insistat că nu cunoaște legăturile acționarilor celor două firme cu colegul său de partid, Alfred Simonis, și susține că le-ar fi prezentat primarilor orice firmă ar fi venit să îi propună accesarea de fonduri pentru edili.”

Despre presupusele influențe politice ale PSD în obținerea de contracte de către Maxor și Athos, Simonis a declarat pentru Info Sud-Est că ”Nu pot răspunde la asemenea aberații! Nu mă interesează ce fac în privat angajații mei! Salariul este de aproximativ 4000 lei. Iar data angajării e anterioară nunții. Happy? Totul e tendențios.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. masura „just in case” ca oricum la o adica ii scapa justitia uselista pe toti

  2. I hate big governments. I hate socialism.

  3. se vede ca progresam, drenajul banilor publici se rafineaza, se creeaza mai multe aparente de legalitate, e noua generatie de pesedisti. A se compara cu stilul „badalau” de receptie a proiectelor 🙂