G4Media.ro

Vasluienii vor fi obligați să aibă fețele acoperite cu măști, fulare sau…

Vasluienii vor fi obligați să aibă fețele acoperite cu măști, fulare sau eșarfe dacă ies din case, a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență / O măsură identică a fost luată și la Galați

Cetăţenii din judeţul Vaslui vor putea să iasă din case doar dacă vor avea nasul şi gura acoperite cu măşti de protecţie sau alte materiale textile, au decis membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Potrivit prefectului judeţului Vaslui, Mircea Gologan, măsura va intra în vigoare începând cu data de 6 aprilie.

„Am decis obligativitatea utilizării de măşti sau alte mijloace de protecţie, fulare, eşarfe, pentru acoperirea zonei feţei în locurile publice şi în spaţiile comerciale. Nasul şi gura trebuie să fie acoperite, astfel încât dacă persoanele tuşesc sau strănută să nu îi afecteze pe ceilalţi”, a declarat duminică, pentru AGERPRES, prefectul Mircea Gologan.

Totodată, potrivit deciziei luate în cadrul CJSU Vaslui, administratorii de magazine, şantiere sau alte spaţii în care populaţia are acces, dar şi cei care îşi desfăşoară activitatea în instituţiile publice pot fi sancţionaţi dacă permit accesul cetăţenilor care nu sunt protejaţi.

Vineri, prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu, a anunţat că, de luni, portul măştilor va fi obligatoriu în spaţiile publice din judeţ.

Astfel, gălăţenii vor trebui să poarte măşti  sau alte mijloace de protecţie pentru a-şi acoperi faţa, gura şi nasul în mijloacele de transport, în instituţiile publice, în  magazine, pieţe agroalimentare, şantiere în lucru, farmacii şi alte spaţii în care oamenii pot intra în contact unii cu alţii.

Administratorii şi conducătorii instituţiilor sunt responsabili de a nu permite cetăţenilor accesul în mijloacele de transport şi incintele clădirilor şi spaţiilor, inclusiv în magazine,  fără măşti de protecţie.

Foto:  Inquam Photos / Casian Mitu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Burqa obligatorie

 2. Masca ar trebui sa fie obligatorie in toata tara pentru toate persoanele aflate in spatiu public.
  Masca este o frână in calea propagarii virusului. Cu masca, fiecare isi tine pentru el virusurile si bacteriile proprii, nu le da la toata lumea, cum se intampla in prezent.
  M-am saturat de oamenii fara masca ce tusesc pe casa scarii, la intrare in magazine, la casa de marcat, sau pe strada, imprastiind virusurile. Si casieritele de la casa de marcat sau cele de la ghiseu, tusesc in mana si apoi pun mana pe bani, pe marfa sau pe catele clientilor, transmitand virusul.
  Daca guvernul ar vrea sa opreasca transmiterea epidemiei, ar da ordin ca toata lumea aflata in spatiu public, sa poarte masca obligatoriu. Cine nu poarta sa fie amendat sau arestat.
  Deasemenea sa fie interzis scuipatul pe jos sau suflatul nasului pe jos, in spatiu public, asa cum fac multi nesimtiti in romania.
  Scuipatul si suflatul nasului sa fie permise numai in servetele de unica folosinta care sa fie aruncate la cos. Iar cine nu respecta asta, sa fie amendat sau arestat

  • Europa ar fi trebuit s-a inceapa s-a faca masti si imbracaminte de protectie când s-a auzit de acest virus in China,Dar multi premieri si presedinti din anumite tari si-au facut propaganda ca mastile nu sunt de nici un folos ,ca acest virus este un pic mai puternic de cel de la gripa. Din cauza anumitor incompetenti am ajuns unde suntem,si mai rau ca acesti indivizi continua a nu face nimic.

 3. Nu-i rău. La Vaslui a montat primăria dispozitive cu dezinfectant la scări? Sigur că nu. La Vaslui primăria nu a măturat parcarea din spatele blocului de aproape un an. Pe astia de la stat nu-i poate obliga nimeni la nimic ei nu răspund niciodată cu nimic. Daca tot nu se găsesc materiale medicale nu m-ar mira sa le treacă inteligenților de la stat sa oblige bolnavul de covid sa vina cu ele de acasă, se descurca cetățeanul el poate orice.

 4. Eu sper ca guvernul s-a gandit sa le dea o masca cu o gaura de sticla la gura ca altfel o sa fie tragedie mare. Cum vor mai putea bea acum vasluienii?

 5. Multe prostii circula si prostii le prind din zbor. Una dintre ele e ca daca treci pe strada „prin aerul infectat de un purtator de virus” il iei si tu. Mult succes la asa ceva, ca vintul nu bate si ultravioletele nu exista.
  Ca sa fie mai clar, carcalacul se transmite in spatii inchise: locatii de carantina, spitale, apartamente etc. Poti sa-l iei si pe strada daca-ti stranuta sau tuseste un infectat in nas, daca stati fata-n fata si faceti experimentul. Sau daca stati de vorba vreo jumatate de ora, dar tot asa, de aproape.
  In concluzie cele mai bune surse pentru doritorii de infectare sint transportul in comun, magazinele, spitalele, locurile de carantina, apartamentele. Nu strada.
  Tocmai de aia restrictiile de circulatie la pas pe strada sint opera unor imbecili lipsiti de intelegere.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.