G4Media.ro

Vaslui: S-a dublat numărul de fete însărcinate, cu vârsta mai mică de…

sursa foto: Pixabay.com

Vaslui: S-a dublat numărul de fete însărcinate, cu vârsta mai mică de 15 ani. 10 gravide minore au fost luate în evidență în primul semestru din 2021

Zece fete însărcinate, cu vârsta mai mică de 15 ani, au fost luate în evidenţă de autorităţile sanitare, în judeţul Vaslui, în primul semestru al acestui an, anunță Agerpres. Cu vârsta între 15 și 19 ani s-au înregistrat 195 de gravide, cu cinci mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut, anunță Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Potrivit datelor furnizate de DSP Vaslui, pe baza situaţiilor primite de la medicii de familie din judeţ, numărul gravidelor cu vârsta de până la 15 ani s-a dublat în primele şase luni ale anului, faţă de perioada similară din 2020. „În primul semestru al anului în curs, la categoria de vârstă sub 15 ani, au fost luate în evidenţă 10 gravide, faţă de cinci în prima jumătate a anului trecut. La categoria de vârstă 15 – 19 ani s-au înregistrat 195 de gravide noi luate în evidenţă în primele şase luni ale anului 2021, faţă de 190, câte au fost în aceeaşi perioadă din 2020. Creşteri au fost şi la femeile cu vârsta cuprinsă între 45 şi 49 de ani, la această categorie de vârstă fiind înregistrate două gravide, în perioada menţionată, faţă de una, în acelaşi interval al anului trecut”, au declarat, pentru Agerpres, reprezentanţii DSP Vaslui.

În primul semestru al acestui an, au fost înregistrate în judeţ 1.321 de gravide, cu 100 mai multe comparativ cu aceeaşi perioadă a din 2020.

Citește și

INVESTIGAȚIE În fiecare zi două minore nasc în spitalele publice din sud-estul României, dar instituțiile sunt preocupate să-și paseze responsabilitatea

sursa foto: Pixabay.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Creste natalitatea! Bravo, Predoiule, un efect nesperat al Noului cod penal pe care l-ai promovat! Bravo!

  2. creste natalitatea, multumim Familia Traditionala pentru interzicerea orelor de educatiei sexuale in scoala

    • Cred că peste 90% din aceste fete sunt de etnie romă și nu au mai mult de 3-4 clase. Fac ce au făcut și mamele și bunicile lor.Asta e tradiția la ei.

  3. Fix din aceasta cauza este nevoie de educatia sexuala in scoli.

  4. @Vali

    Ok, să înțeleg că 10 fete sunt prea puține, tu la ce număr te gândeai? 20? 50? 100? Cam pe unde crezi că ar trebui să ne îngrijorăm? Știi că în UE suntem pe un onorant loc 1, oare se poate mai rău de atât?

    • @Dumi
      E interesant sa raspunzi unei intrebari cu o alta intrebare, dar tot nu-s lamurit. Schimbam programa de invatamant pentru 10 fete? Sistemul nostru de invatamant scoate 50% analfabeti functional, asa ca ce asteptari avem, de fapt?

  5. Daca insasi Maria, mama lui Isus, a nascut la 12 ani, fiind logodita cu nanogenarul Iosif, pe care nimeni nu l-a condamanat de pedofilie pana astazi.

    • Unde scrie ca avea 12 ani sau 14, sau 26…?
      Va deranjează religia pt. ca n-ati citit biblia si vedeti doar realitatea făurite de liderii religioși care au schimbat si pervertit adevărul pt. folosul lor. Pentru a învinge într-o dezbatere trebuie să cunoști premiza si informatiile. N-ai citit cărțile adversarului, nu stii nimic.

    • evanghelia apocrifa ,,History of Joseph the Carpenter”.

  6. Dar despre „tatii” acelor copii de ce nu zice nimeni nimic? Acei masculi care abuzeaza de fete nu au nici o raspundere ? E ca si cu nu ar exista, numai fetele si lipsa educatiei sunt vinovate ?Pe acei indivizi nu-i trage nimeni la raspundere ?