G4Media.ro

Vasile Dîncu, în Coreea de Sud: Am agreat să intensificăm cooperarea în…

Sursa Foto: Facebook-Vasile Dîncu / Autor - Laurentiu Turoi

Vasile Dîncu, în Coreea de Sud: Am agreat să intensificăm cooperarea în domeniul educației militare, apărării cibernetice, a transferului de know-how, inclusiv posibilitatea producției de echipamente militare în România

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, s-a întâlnit la Seul, cu omologul său sud-coreean Lee Jong-Sup, pentru a semna o scrisoare de Intenție prin care au fost stabilite reperele încheierii unui Acord-cadru de cooperare în domeniul apărării. 

„Am agreat că e necesar să intensificăm cooperarea în domeniul educației militare, apărării cibernetice, a instruirii în comun și am analizat posibilitatea cooperării aprofundate între România și Coreea de Sud în vederea dezvoltării de noi tehnologii, inclusiv transferul de know-how, având în vedere inclusiv posibilitatea producției de echipamente militare în România”, a tramsmis ministrul Vasile Dîncu.

Acesta a precizat că împreună cu ministrul Lee Jong-Sup a mai discutat despre situația actuală de securitate internațională, fiind consemnate provocările de securitate din regiunea Mării Negre, dar și din Asia-Pacific.

„Am analizat stadiul și perspectivele consolidării cooperării în cadrul organizațiilor internaționale, cadru asigurat de statutul Republicii Coreea ca  partener global al Alianței Nord-Atlantice. De altfel, Summitul de la Madrid din acest an, primul la care au participat partenerii NATO din regiunea Asia-Pacific, a reprezentat un moment important pentru consolidarea dialogul politic și cooperarea practică cu partenerii consacrați din această regiune, inclusiv Coreea de Sud, pentru promovarea securității prin cooperare și a sprijinului pentru ordinea internațională bazată pe reguli”, a informat Vasile Dîncu.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Ui spic inglş.

  2. Hhhh….hof korse huat iu min niet probliema

  3. Pentru un stat care a eşuat în tot ceea ce înseamnă nivel de trai faţă de propriii cetăţeni, ne preocupă mult prea mult domeniul militar. Citim zilnic despre achiziţii din banii noştri, dar citim prea puţin despre sursele de unde provin toţi aceşti bani: ÎMPRUMUTURI LA DOBÂNZI MARI ŞI FOARTE MARI. Când vom degera la iarnă lihniţi de foame, vom adormi fericiţi că securoiul Dâncu prestează exemplar pentru producătorii de armament din SUA, Franţa, Israel sau Coreea de Sud. Important e să meargă vânzările de armament şi de ţară.

  4. Chia as vrea sa vad unde se poate produce un tanc in Romania! La UMB? La IMGB? La FORTUS Iasi?…… A….. la fier vechi!!!!! CAbluri si huse pentru scaune, asta mai suntem in stare sa producem!!!! Restul…… la import!

  5. Marmota asta ce sa caute acolo? 😄😄😄 Probabil coreeni l-au primit intre pauzele de tigari.La cum vorbeste si la ce diplomatie e capabil mai bine se ducea in Coreea de Nord 😃😃😃