G4Media.ro

Vasile Dîncu: Am stabilit cu ministrul Grindeanu să trecem câteva spitale din…

Vasile Dîncu: Am stabilit cu ministrul Grindeanu să trecem câteva spitale din administrarea Ministerului Transporturilor în cadrul Ministerului Apărării/ Spitalul Witting şi alte spitale CFR vor trece la MApN

Vasile Dîncu, Ministrul Apărării Naţionale, a explicat într-un interviu acordat News.ro că Spitalul Witting din Capitală, aflat acum în subordinea Ministerului Transporturilor, va trece la Ministerul Apărării. Pe viitor, în afară de Spitalul Witting, şi alte spitale CFR vor trece la acest minister, explică ministrul. Este nevoie atât de spaţiile acestor unităţi sanitare, dar şi de personalul medical existent aici, pentru a realiza un sistem medical militar modern, spune Vasile Dîncu.

„Noi avem o unitate de elită a medicinii noastre, consider eu, şi acum o cunosc destul de bine, este vorba despre Spitalul Militar Central. Doamna director Florentina Ioniţă este un profesionist şi un manager care este mereu nemulţumită de ceea ce face, vrea mereu mai mult, are întotdeauna proiecte şi acest lucru o face să fie un partener extraordinar pentru mine. Şi eu funcţionez după acelaşi principiu. De aceea am stabilit încă de la început că la proiectele pe care le are în acest moment Spitalul Militar Central, de dezvoltare, de refacere a unor pavilioane, avem nevoie de o extindere”, afirmă Dîncu.

„M-am înţeles cu Ministrul Transporturilor, cu domnul vicepremier Grindeanu, în zona lor au rămas o serie de spitale ale transporturilor, spitale CFR sau de altă natură care nu mai pot să se dezvolte şi nu este normal să se mai dezvolte în zona aceasta, pentru că nu mai avem în Ministerul Transporturilor, nu mai este, cum era înainte, o instituţie de stat cu zeci de mii de angajaţi, acestea nu se mai justifică. Astfel că am stabilit să trecem câteva spitale din administrarea Ministerului Transporturilor în cadrul Ministerului nostru, pentru că noi avem nevoie de a dezvolta un sistem medical militar modern, în care avem nevoie şi de alte spaţii”, a declarat Ministrul Apărării.

Personalul sanitar care lucrează în spitalele care vor fi preluate de la Ministerul Transporturilor va fi preluat automat în subordinea Ministerului Apărării. Ministrul Apărării spune că unii dintre medici vor avea posibilitatea să devină medici militari.

„Şi dincolo de spaţii ne interesează cu adevărat, vă spun foarte sincer, şi oamenii care lucrează în sistem, nu numai la Witting, dar şi la alte spitale ale Ministerului Transporturilor, pentru că sunt oameni cu experienţă şi noi vrem să îmbunătăţim foarte mult şi calitatea oamenilor din sistemul de îngrijiri al sănătăţii din zona noastră”, precizează Dîncu.

sursa: News.ro

Sursa foto: Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Trăiască privilegiile galonaților! Așa se opresc și anchetele, totul se secretizează, e perfect. Românul de rând va vota iar PSDNL, vrând să fie jefuit, iar USR se va mira cum românii nu vor oameni cinstiți la conducere.

  • Dacă ați fi avut curiozitatea să intrați intr-unul dintre spitalele CFR, din Bucuresti cel puțin, ați fi observat că acestea sunt cu cel putin 10 ani in fața Spitalului Militar Central, ca și curătenie , profesionalism și empatie față de pacienți….Apropos, in spitalele CFR sunt tratați nu doar pacienți din CFR( care reprezintă doar 5% din nr total de pacienți)
   Asa că , domnilor miniștri , vă rog să nu faceții ilegalități și deschideți bine ochii , ca să nu vi se deschidă, mai târziu, porțile „facultății”

  • Ei au spitalele lor, elicopterele lor, pensiile lor, legile lor, Romania lor. Iar cei ce le platesc… multă UE.

 2. Doar nu o sa își scadă puterea dacă au ajuns la ciolan.

 3. 1) Problema este ca totul se decide intre indivizi, eu am decis, eu vreau, eu si ministrul Grindeanu, eu am stabilit, eu consider.
  2) Cand cineva vine si spune ”sincer” (sau se ”jura”), noi stim ca minte.
  3) Domnul ministru care decide singur vrea sa ”imbunatateasca calitatea oamenilor”. M-as simti jicnit. Curat sentiment de superioritate … militara.
  4) Cu atatea argumente este clar ca se face aici o afacere. Ca exista ceva ascuns.
  In umbra razboiului, adtia fac afaceri si militarizeaza.

 4. CFRul tot il desfiinteaza fruncea din timisoara si creiierul de la cluuuj are nevoie de spatiu sa extinda spitalul militar din bucuresti …

 5. Dar celelalte spitale, de ce nu le treceți în subordinea Ministerului Sănătății asa cum era înainte ca E.Nicolaescu sa le facă praf prin trecerea la autoritățile locale???

 6. Un banatean si-un ardelean dintr-un guvern condus de-un oltean se tin de golanii, inmultind si mai mult privilegiile specialilor si esentialilor.
  Nimic nou in guvernul mafiot coordonat de Iohannis si servicii.

 7. Da’ de ce la apărare, sunt prea multi pensionari speciali cu multiple privilegii si mult prea tinerei la pensie si nu mai aveți spitale pentru ei? Romanika Bananiera Speciala

 8. Foarte bine. Spitalele ce aparțin MAPN mereu par mai îngrijite și moderne.

 9. O asistenta medicala din ambulatoriu CF Witting,ramane cu 2600 Ron la sfarsitul unei luni muncite pe branci,pt medicii se lacomesc si programeaza cate 15-20 de pacienti pe zi.Managerul ia cate 20.000 /lunar ,iar din ac luna 50.000.

  • Cum adica ramane cu 2600 de lei o asistenta din ambulatoriu din cauza ca medicii se lacomesc si programeaza cate 15-20 de pacienti pe zi? Sa intelegem ca daca ar fi numai 5 pacienti ar avea salariul mai mare? Nu ca spitalul deconteaza de la cas bani mai multi cu cat programeaza / raporteaza mai multi pacienti? Reali sau fictivi…
   PS Spitalul witing este de departe in fruntea clasamentului in privinta lipsei de empatie a asistentelor fata de pacient. E doar experienta personala, sper sa nu lovesc in nevinovati, dar e la mare distanta de alte spitale prin care am trecut fie ca pacient, fie ca apartinator. Din experienta proprie daca se desfiinreaza/demoleaza si se ia de la zero nu poate fi mai rau.
   CFR este o entitate inghetata la mome tul ailor 70-80. Ca si Posta Romana. Ca sa se reformeze trebuie sa se reinfiinteze – dupa ce se desfiinteaza.

 10. Ce sa înțelegem din interviul domnului Ministru Vasile Dîncu, ca dansii au decis si nu mai este nimic de facut? Ca soarta atator mii de cetateni bolnavi sta in mainile dumnealor?

  In monentul cand declari eu am decis, eu vreau, eu si ministrul Grindeanu, eu am stabilit, eu consider…nu faci altceva decat sa intimidezi si sa transmiti ca eu sunt la putere si eu decid si eu fac ce vreau eu, nu ce e corect.
  Cum este posibil ca dnul Ministru sa isi arate “superioritatea militara” prin jignire, “noi vrem să îmbunătăţim foarte mult şi calitatea oamenilor”… adica acei oameni care au muncit si salvat atatia ani mii de alti oameni nu au fost de calitate? Daca nu erau de calitate cum au fost selectati de Ministerul Sanatatii sa trateze pacienti Covid in pandemie? Atunci erau de calitate?

  Ce vrea sa ne spună domnul ministru Dîncu ca e vorba de o “afacere” si de lucruri ascunse care vor iesi sau nu la iveala??? —-„Şi dincolo de spații”….Vrea sa spuna ca a pus ochii pe spital doar pentru ca este renovat si dotat? Il intereseaza ce fel de pacienti se trateaza acolo? Adica oamenii simpli sau cei saraci sa moara ca nu il inteteseaza pe dnl ministru decat spatiul!!!!!

  Aveti grija domnilor ministrii ca au mai facut altii ca dumneavoastra si au ajuns unde au ajuns.
  Si inainte de a ”va intelege” domnule vicepremier/Ministru al Transporturilor Grindeanu, coborati din fotoliul de la minister si mergeti la fata locului, sa vedeti diferenta dintre ”pavilioanele” de la Spitalul Militar si Spitalul Witting si atunci domnul Dincu sa ne vorbeasca despre proiectele domnei director.

  Asa că, domnilor miniștri, vă rog să va mai ganditi inaite de a ne da asemene justificari, nu suntem toti prosti si orbi chiar daca asa ne vedeti din birourile in care cu ajutorul unora ca noi ati ajuns!!!!!!

 11. Daca nu se pricepe la problemele grave ale armatei ,o da cu oiștea n gard,să abată atenția….Dancu masculul tuturor guvernelor……Ave Cezar

 12. Daca nu se pricepe la problemele grave ale armatei ,o da cu oiștea n gard,să abată atenția….Dancu ,masculul tuturor guvernelor……Ave Cezar