G4Media.ro

Vasile Dîncu: Alocărea unui procent mai mare din PIB pentru apărare, începând…

Vasile Dîncu: Alocărea unui procent mai mare din PIB pentru apărare, începând cu anul viitor, va asigura accelerarea modernizării Armatei României

La sediul Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”, echipa de comandă a prezentat ministrului Apărării Naţionale o informare cu privire la principalele obiective stabilite pentru anul în curs, principalele activităţi planificate pentru perioada imediat următoare, pe domenii de responsabilitate, precum şi nivelul de dotare cu echipamente şi tehnică militară, relatează Agerpres.

MApN a informat că ministrul Dîncu a apreciat activitatea Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”, unitate care, în acest an, a împlinit 145 de ani de la înfiinţare. Oficialul a reliefat importanţa alocării unui procentaj mai mare din produsul intern brut pentru apărare, începând cu anul viitor, ceea ce va conduce la accelerarea modernizării Armata României şi a programelor de înzestrare.

„Armata României desfăşoară, în prezent, un program de modernizare profundă, care îi va asigura pentru multă vreme, de acum înainte, tehnologia şi tehnica de luptă modernă de care are nevoie, în condiţiile provocărilor de securitate care se manifestă în regiunea noastră. De anul viitor, vom avea un nivel sporit de alocare bugetară, care ne va permite să accelerăm cele mai importante dintre programele de achiziţii. Dar cea mai importantă resursă a noastră este, fără nicio îndoială, resursa umană. Fără oameni suficienţi, bine pregătiţi, bine motivaţi, care să beneficieze de condiţii decente atât la locul de muncă, precum şi acasă, alături de familii, nu putem vorbi despre o strategie de modernizare realistă şi eficientă. Reiterez ceea ce am mai spus şi în alte rânduri: performanţa profesională trebuie motivată la nivelul celorlalte armate NATO. Avem nevoie de un sistem de salarizare decent pentru personalul militar şi civil care încadrează structurile armatei noastre, de măsuri care să asigure pensii echitabile asigurate tuturor rezerviştilor, indiferent de data trecerii în rezervă. Acestea nu sunt promisiuni de nivel politic, ci priorităţi majore ale mandatului meu de ministru”, a declarat ministrul Vasile Dîncu.

Sursa foto: MApN

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. Votați PSDNL ca să mai luăm alte F-16 la mâna a treia.

 2. Trebuie minim 3% din PIB, cât are și Polonia. America are 4.5% din PIB pentru apărare.

 3. Beneficiile bugetarilor cresc luna de luna , an de an . Pe seama jecmanirii legale a rodului muncii mediului privat .

 4. Un sondaj proaspăt a arătat că 51% din români vor fugi din țară la primul semn de război.
  Dar să creștem cheltuielile cu armata, „serviciile” și miliția, să le apere casele lui Iohannis, Isărescu, Varanu, etc., că au multe și mari !

 5. Un sondaj proaspăt a arătat că 51% din români vor fugi din țară la primul semn de război.
  Dar să c.r.eștem cheltuielile cu armata, „serviciile” și miliția, să le apere casele lui Iohannis, Isărescu, Varanu, etc., că au multe și mari !

 6. Un sondaj p.r.aspăt a arătat că 51% din români vor fugi din țară la primul semn de război.
  Dar să c.r.eștem cheltuielile cu armata, „serviciile” și miliția, să le apere casele lui Iohannis, Isărescu, Varanu, etc., că au multe și mari !

 7. Bani mai multi pentru spaga si pensii speciale

 8. 51% dintre români vor fugi din țară la primul semn de r.ă.z.b.o.i.
  Presupun că vor rămâne bugetarii, mai ales specialii, care ar muri de foame în orice țară unde trebuie să muncească pentru bani.

  • 51%!
   Conform unui sondaj proaspăt.

 9. Ja! Ja!!! Vrem Tunuri în loc de unt!!! Înarmarea ne face puternici, pe când untul ne face doar mai obezi!

 10. Dupa ce au tras in noi in ’89, tilharii astia ‘speciali’, care se autodenumesc propagandistic armata, nu se mai satura sa jefuiasca tara asta de 33 de ani.

 11. Precis!
  Ca indiferent citi hoti si dob itoci pun mina pe ei, banii multi fac treaba rotunda. Doar a zis Dorneanu ca nu e un pericol pentru securitatea nationala coruptia.
  Si nici pro stia (adauga Dincul).

 12. Cumpara submaribe si avioane si fregate.
  Pe hartie ca si autostrazile din Moldova

 13. De fapt toti banii vor fi folositi pentru a mari salariile celor bine pusi pe acolo.

  Cand marim procentul si pentru educatie?
  Ah, stai. Poporul educat nu este benefic pentru grupul mafiot PNL-PSD.

 14. Coruptia e cea mai mare problema in MAPN, nu modernizarea

 15. ma hotilor nu va mai ajung bani de pensii si de primele date inainte de pensionare ca asa iesiti la pensie la 50 de ani si cu pensie mai mare decat salariu hotilor ,ce armata o adunatura de paraziti taietori de frunza la caini cu burtile pline de bere si multe partide de table la activ, parazitilor.

 16. modernizare cu rable sau vezi ce fac bulgarii?

 17. Cu ocazia asta poate se umbla si la salarizare, deoarece cu 2100lei net e cam dificil sa fii ‘patriot’..va spun din proprie experienta..