G4Media.ro

Vasile Blaga rămâne cu certificatul de revoluţionar după greşeala unei instituţii din…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Vasile Blaga rămâne cu certificatul de revoluţionar după greşeala unei instituţii din subordinea Guvernului – presshub

Un magistrat de la Tribunalul Bihor a respins recent cererea Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist privind retragerea certificatului de revoluţionar acordat europarlamentarului Vasile Blaga, pe motiv că Secretariatul a depus prea târziu acţiunea în instanţă, scrie presshub.ro

„Soluţia pe scurt: admite excepţia tardivităţii cererii de chemare în judecată, formulată de reclamantul Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în Romania în perioada 1945-1989, în contradictoriu cu pârâtul Blaga Vasile, excepţie invocată de instanţă din oficiu. Constată decăderea reclamantului Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în Romania în perioada 1945-1989 din dreptul de a introduce acţiunea în anularea certificatului seria nr. LRM-B nr.00074. Obligă reclamantul la plata în favoarea pârâtului a cheltuielilor de judecată în cuantum de 4.000 lei reprezentând onorariu avocat. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei.

În aprilie 2022, Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în Perioada 1945-1989, instituţie aflată în subordinea Guvernului, i-a retras lui Blaga titlul de luptător pentru victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 – Luptător remarcat prin fapte deosebite.

Citește integral pe presshub.ro

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Judecand dupa cum merg lucrurile in Romania, curand va fi un update cum acel angajat a fost promovat.

  2. A revolutionat șpaga, deci e revoluționar.