G4Media.ro

Variola maimuței: șeful Oganizației Mondiale a Sănătății îi sfătuiește pe homosexuali să…

Sursa foto: OMS

Variola maimuței: șeful Oganizației Mondiale a Sănătății îi sfătuiește pe homosexuali să își reducă numărul de parteneri

Marea majoritate a cazurilor din epidemia de variola maimuței se înregistrează în rândul bărbaților homosexuali sau bisexuali, a declarat directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Ghebreyesus, potrivit CNN. El i-a sfătuit miercuri pe homosexuali să își limiteze expunerea la virus prin reducerea numărului de parteneri sexuali și reconsiderarea sexului cu noi parteneri.

„Pentru bărbații care fac sex cu bărbați, acest lucru include, pentru moment, reducerea numărului de parteneri sexuali, reconsiderarea sexului cu noi parteneri și schimbul de date de contact cu orice nou partener pentru a permite urmărirea, dacă este necesar”, a declarat Tedros în cadrul unei ședințe de informare, citat de CNN.

În timp ce Tedros a declarat că toate țările trebuie să se concentreze pe implicarea și responsabilizarea comunităților de bărbați care fac sex cu bărbați pentru a reduce riscul de infectare și transmitere, el a avertizat națiunile să protejeze drepturile omului. „Stigma și discriminarea pot fi la fel de periculoase ca orice virus”, a spus el.

Variola maimuței nu este considerată o boală cu transmitere sexuală, dar majoritatea persoanelor care au contractat-o în SUA au raportat recent un anumit nivel de activitate sexuală, a declarat luna aceasta pentru CNN Demetre Daskalakis, un oficial al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA care lucrează la răspunsul la variola maimuței.

Virusul se răspândește în primul rând prin contactul fizic piele pe piele, dar poate fi transmis și prin atingerea obiectelor, cum ar fi cearșafurile sau prosoapele care ar fi putut fi folosite de cineva cu variolă, precum și prin interacțiuni apropiate față în față, cum ar fi sărutul.

CDC spune că purtarea prezervativului poate fi de ajutor, dar, singur, probabil că nu va proteja împotriva răspândirii variolei maimuței. Cu toate acestea, agenția subliniază în continuare că prezervativele pot preveni alte infecții cu transmitere sexuală.

Comentariile lui Tedros cu privire la reducerea numărului de parteneri sexuali sunt printre cele mai puternice de până acum pe această temă. Alte comunicări ale OMS nu au fost caracterizate atât de tranșant, potrivit CNN.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter