G4Media.ro

Variola maimuței: În ce țări au fost detectate cazuri / Spania intră…

Sursa foto: Pixabay

Variola maimuței: În ce țări au fost detectate cazuri / Spania intră pe listă cu 23 de cazuri suspecte la bărbați din cauza „relațiilor sexuale pe care le-au avut cu alți bărbați”

Comunitatea Madrid a raportat 23 de posibile infecții cu această boală, dar Spania nu a fost singura țară în care au fost înregistrate cazuri. Variola maimuțelor este o boală care, în ciuda faptului că nu este considerată deosebit de contagioasă, a declanșat alarmele serviciilor de sănătate din țările în care au fost depistate cazuri, scrie publicația spaniolă Cadena Ser.

În Africa, rata mortalității variază între 4 și 22%, iar majoritatea pacienților sunt copii, potrivit unui raport amplu publicat marți de „The Conversation”.

În acest moment, Ministerul Sănătății din Madrid a avertizat despre 23 de cazuri suspecte de variola maimuțelor în Madrid, dar Centrul Național de Microbiologie (CNM) efectuează teste genetice pentru a confirma dacă este vorba despre această boală.

Persoanele studiate evoluează pozitiv și sunt izolate în casele lor, deși trebuie menținută o supraveghere atentă deoarece pot necesita internare în spital. În plus, directorul general de sănătate publică din Comunitatea Madrid, Elena Andradas, a declarat la Radio Madrid că „transmiterea virusului este de obicei respiratorie, dar datorită caracteristicilor acestor 23 de cazuri, transmiterea indică contactul cu mucoase în timpul actului sexual”.

Cele 23 de cazuri sunt bărbați și, potrivit lui Andradas, „majoritatea infecțiilor se datorează relațiilor sexuale pe care le-au avut cu alți bărbați”.

Miercuri, autoritățile sanitare din Regatul Unit au depistat două noi cazuri de variolă a maimuțelor și au ridicat la un total de nouă numărul persoanelor infectate care au fost identificate din 6 mai până acum.

Ultimele cazuri nu au legătură cu cele anterioare, potrivit unui comunicat al Agenției Naționale de Securitate a Sănătății (UKHSA), care „investighează de urgență unde și cum” s-au produs infecțiile.

Aceste cazuri, împreună cu informațiile din țările din restul Europei, confirmă îngrijorarea noastră inițială că ar putea exista transmitere comunitară a variolei maimuțelor”, a declarat Susan Hopkins, consilier medical șef UKHSA.

La rândul său, Portugalia a confirmat cinci cazuri de variolă sau „variola maimuțelor” și ține sub supraveghere alte 15 cazuri, toți pacienți „bărbați, stabili și cu leziuni ulcerative”, a informat miercuri Direcția Generală a Sănătății din Portugalia.

Cei douăzeci de pacienți se află în regiunea Lisabona și Valea Tagului, a explicat, miercuri, într-un comunicat DGS, care a anunțat că va centraliza „toate acțiunile de detectare, evaluare, management și comunicare a riscurilor legate de aceste cazuri” prin intermediul Centrul pentru Urgențe de Sănătate Publică (CESP).

Cele cinci cazuri au fost verificate de Institutul Național de Sănătate Doutor Ricardo Jorge (INSA). DGS a anunțat profesioniștii din domeniul sănătății pentru ca aceștia „să identifice orice cazuri suspecte și să le înregistreze”.

Departamentul de Sănătate Publică din Massachusetts (SUA) a confirmat, miercuri seara, primul caz de variolă a maimuțelor din Statele Unite. Infectatul este un bărbat adult care a călătorit recent în Canada. Autoritățile sanitare din acest stat american afirmă că nu este clar dacă bărbatul, care locuiește în Massachusetts, are vreo relație cu cazurile semnalate în Portugalia, Regatul Unit sau Spania.

Cazul „nu prezintă niciun risc pentru public”, potrivit Departamentului de Sănătate Publică din Massachusetts, iar individul este internat în spital și în stare bună.

Citește și Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi: În momentul de faţă, în România nu există niciun caz și nici măcar o suspiciune de variola maimuţei

Sursa: Cadena Ser / Traducerea: Rodezia Costea

sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. primele articole despre aceasta boala spuneau ca nu e periculoasa pentru om si ca trece fara tratament. acum vad ca unii bolnavi sunt izolati acasa si ca ar putea avea nevoie de tratament, iar in africa mortalitatea ajunge la 22%…

    pai hotarati-va, e periculoasa sau nu? si daca se transmite pe cale sexuala, de ce e nevoie de izolare acasa? e o boala grava sau nu? cum se transmite mai exact?

  2. „23 de cazuri suspecte la bărbați din cauza „relațiilor sexuale pe care le-au avut cu alți bărbați” ”
    🤣🤣🤣🤣 🤣🤣🤣🤣
    e problema mare in vest 👏🏻👏🏻 nu la noi !

  3. ce liniste s-a lasat in sediile USR