G4Media.ro

Vanessa Youness, eliberată din închisoare, până la judecarea contestației în anulare

Vanessa Youness, eliberată din închisoare, până la judecarea contestației în anulare

Vanessa Youness, iubita fostului şef al DGIPI Gelu Oltean, condamnată la trei ani de închisoare pentru că a luat mită 1 milion de euro, a fost eliberată din închisoare, până la judecarea contestației în anulare pe care a formulat-o.

Decizia Curții de Apel București, pronunțată în 14 octombrie:

 • „În opinie majoritară: În baza art. 430 Cod procedură penală, admite cererea, formulată de contestatoarea condamnată Youness Amal Vanessa, de suspendare a executării sentinței penale (…) dispune punerea, de îndată, în libertate a contestatoarei-condamnate Youness Amal Vanessa de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii”. Decizia este definitivă.

Art. 430 prevede:

 • Până la soluţionarea contestaţiei în anulare, instanţa sesizată, luând concluziile procurorului, poate suspenda executarea hotărârii a cărei anulare se cere.

La sfârșitul lunii mai, Vanessa Amal Youness a fost condamnată la trei ani închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care a fost acuzată că a primit 1 milion de euro de la un om de afaceri pentru a interveni la un demnitar al statului român în legătură cu atribuirea licenţelor Microsoft.

Ea a formulat o contestare în anulare în baza deciziei CCR prin care a fost declarat neconstituțional un articol din Codul Penal care permitea procurorilor să întrerupă cursul prescripției prin administrarea de noi probe.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

14 comentarii

 1. Vorba unui șofer de la atobaza din Tecuci: de ai bani și pluă tare țufi în cur pe orișicare. Bleah!

 2. Acum aveți toată puterea, tovarăși ! 😂😂😂😂😂😂

  • Sigur că USR-ul e de vină că nu suntem primiți in lumea bună 😂😂😂😂😂😂😂😂

 3. inca unul din „succesurile” „justitiei romane”.

 4. Înseamnă că va fi dez-condamnată? O fi avînd argumente bogate.

 5. Să vă puneţi centurile de siguranţă şi banii deoparte după decizia iccj privind prescripţia. De la acel moment, toţi aceşti infractori condamnaţi pe probe obţinute legal şi prin procese corecte, vor deveni:

  1. Liberi şi nevinovaţi.
  2. Victime ale justiţiei închişi pe nedrept.
  3. Viitori despăgubiţi la CEDO pe banii fraierilor, care plătesc taxe unui stat mafiot.

  În Rrumânistan statul-reţea a acaparat toate instituţiile şi precum un cancer s-a metastazat peste tot. Un stat incapabil să aibe justiţie penală timp de 8 ani, nu se poate numi stat de drept.

 6. Legile lui slugarel toader nicolicea si mitraliera daca ati uitat de ei!

 7. România, țară în care borfașii se simt excelent, țară în care mafioții din justiție au devenit parte a sistemului infracțional.

 8. Succesurile USL se tin lant .. sa speram cat laț pentru ei useleii !

 9. Mulțumită clanurilor din justiție : dornenilor , savonistilor , ciordachilor… , curtea neconstituțională a României eliberează pe capete infractorii .
  Să trăiască uslul , udmerul și grivcovianul de iohannis care ne scapă de oamenii cumsecade , obligandu-i sa emigreze și ne „ajută” sa ne recuperăm infractorii, … sa ne fure iarăși .
  > 90% din intentia de vot a românilor ( USL +Udmr) = autoflagelare . Sa ne fie de „bine” !

 10. Au eliberat-o sa cheltuie banii?

 11. Licențele astea erau false, produse în UK. Containere cu licențe false pe CD-uri au fost livrate României. Mamă, ce servicii avem! România ca o pradă.
  Dar ăsta e trecutul, ce tunuri se dau azi ar fi bine de știut, ca să nu mai orăcăim peste 5-6 ani ” băi ce s-a furat în 2022”.