G4Media.ro

Vanessa Amal Youness, iubita unui fost șef al Serviciului secret al Ministerului…

Vanessa Amal Youness, iubita unui fost șef al Serviciului secret al Ministerului de Interne, condamnată la trei ani de închisoare pentru că a luat mită 1 milion de euro. Sentința este definitivă

Vanessa Amal Youness a fost condamnată vineri la trei ani închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzată că a primit 1 milion de euro de la un om de afaceri pentru a interveni la un demnitar al statului român în legătură cu atribuirea licenţelor Microsoft. Decizia Curții de Apel este definitivă.

Instanţa a mai decis confiscarea de la Vanessa Youness, iubita fostului şef al DGIPI Gelu Oltean, a sumei de 1 milion de euro, în echivalent lei la cursul BNR.

  • Respins apel – DP 683/A/În baza art. 421 pct. (1) lit. b) Cod procedură penală respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupție și inculpata YOUNESS Amal Vanessa împotriva sentinţei penale nr. 662 din data de 28 mai 2021, pronun?ate de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală. În baza art. 275 alin. (2) Cod procedură penală obligă pe apelanta – inculpată YOUNESS Amal Vanessa la plata sumei de 1.500 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în apel. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare aferente apelului declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupție, rămân în sarcina statului. DEFINITIVĂ. Pronunţată prin punerea la dispoziție, prin mijlocirea grefei Cur?ii, azi, 27 mai 2022.

Context

Potrivit DNA, în perioada februarie – august 2011, Youness ar fi pretins şi ulterior ar fi primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro, promiţând că va interveni pe lângă un înalt demnitar în vederea aprobării unor documente ce priveau licenţele IT Microsoft pentru produse utilizate în şcoli.

Documentaţia a fost aprobată la data de 6 iulie 2011, independent de presupusele demersuri ale inculpatei, indică DNA. Cu toate acestea, Youness a primit banii pretinşi, în două tranşe, printr-un intermediar, astfel: suma de 720.621 euro a fost virată în contul unei societăţi controlate de inculpată, exact în ziua în care Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a primit confirmarea oficială a aprobării documentelor, 14 iulie 2011, iar restul sumei i-a fost înmânată în numerar, precizează anchetatorii.

Conform unor articole din presa centrală, denunţători în acest caz sunt oamenii de afaceri Claudiu Florică şi Dinu Pescariu.

Presa a relatat că Vanessa Youness ar fi o apropiată a fostului premier Emil Boc, acesta fiind de altfel audiat ca martor în proces.

Cu ce se mai ocupă Vanessa Youness

Vanessa Youness este proprietara clinicii de welness Youness Clinic, care pe site-ul oficial promite terapii exotice pentru clienți. Clinica a fost în centrul multor reportaje TV de-a lungul ultimilor ani, multe vedete din showbiz făcând reclamă presupuselor tratamente.

Ea este partenera de viață a lui Gelu Oltean, fost șef în două mandate al Direcției Generale de Informații și Protecție Internă din Ministerul de Interne, unul dintre cele mai puternice servicii secrete din România. Oltean admitea într-un interviu din februarie 2019 din Evenimentul Zilei relația cu Vanessa Youness, dar și faptul că a încercat AYAHUASCA într-o experiență ”spirituală” în America de Sud.

Cei doi mai sunt anchetați de DIICOT și într-un dosar de trafic de droguri, fiind acuzați că în clinica deținută de Vanessa în Dâmbovița erau organizate şedinţe de „şamanism” (unde se consuma AYAHUASCA). La aceste ședințe la care participau zeci de persoane, inclusiv persoane cunoscute în spațiul public, se consuma băutura tradiţională AYAHUASCA, folosită de triburile din jungla peruană. Dosarul pentru acest caz stă blocat de circa un an, la Tribunalul Dâmboviţa.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. De multe ori scapă toţi, iar prejudiciul nu se recuperează decât în cantităţi infinitezimale.

  2. Pai si pe austrieci nu ii anchetează nimeni ?:))

  3. Cerere de reunire ?!
    Asta este o tactica avocateasca miseleasca . Judecatorii de multe ori o accepta daca sint unsi .

  4. Orice, doar pt a nu se pronunța ….. până se prescrie