G4Media.ro

Valeriu Gheorghiţă: Foarte probabil, de sâmbătă, majoritatea centrelor AstraZeneca vor avea alocat…

Valeriu Gheorghiţă: Foarte probabil, de sâmbătă, majoritatea centrelor AstraZeneca vor avea alocat vaccin Pfizer

Coordonatorul campaniei de imunizare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că „foarte probabil” majoritatea centrelor de vaccinare AstraZeneca vor avea alocat, începând de sâmbătă, ser de la compania Pfizer, relatează Agerpres.

Şeful CNCAV a precizat că în toate centrele AstraZeneca se va continua activitatea pentru a se asigura rapelul persoanelor deja vaccinate. El a adăugat că în fiecare judeţ va exista cel puţin un centru de vaccinare AstraZeneca, „preferabil” în oraşe, în municipii, pentru cei care doresc să le fie administrat acest ser.

„Foarte probabil că majoritatea centrelor de vaccinare care au vaccin de la compania AstraZeneca vor avea alocat, începând de sâmbătă, vaccin de la compania Pfizer, unde avem un număr suficient de doze încât să putem acoperi necesarul din aceste centre. Urmează ca până mâine să primim din partea Direcţiilor de sănătate publică care sunt centrele care primesc vaccin de la AstraZeneca care vor rămâne în activitate în fiecare judeţ, în funcţie de nivelul de adresabilitate. Aş menţiona faptul că în toate centrele de vaccinare cu AstraZeneca unde s-a început activitatea de vaccinare ea se va continua pentru a se asigura rapelul persoanelor deja vaccinate şi în fiecare judeţ va exista cel puţin un centru de vaccinare cu vaccin de la AstraZeneca, preferabil în oraşe, în municipii, pentru a da posibilitatea tuturor celor care doresc să se vaccineze cu acest tip de vaccin să se poată vaccina”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit acestuia, miercuri, până la ora 15,00, peste 180 de persoane erau vaccinate în cabinetele medicilor de familie cu serul produs de compania Johnson&Johnson.

„În ceea ce priveşte activitatea de vaccinare cu vaccinul de la compania Johnson&Johnson, pot să vă spun că, astăzi, în 14 judeţe, la care se adaugă municipiul Bucureşti, au fost activităţi de vaccinare în cabinetele de medicină de familie. Până la ora 15,00, erau peste 180 de persoane vaccinate astăzi. Sunt convins că, în perioada următoare, numărul celor care se vor putea vaccina prin cabinetele de medicină de familie va fi din ce în ce mai mare şi numărul colegilor care vor începe efectiv să vaccineze va fi, evident, mai mare. Este o perioadă care presupune o distribuire a materialelor sanitare, a numărului de doze de vaccin”, a afirmat preşedintele CNCAV.

Valeriu Gheorghiţă a avut miercuri o şedinţă cu reprezentanţii Prefecturilor şi ai Direcţiilor de sănătate publică privind campania de vaccinare anti-COVID.

sursa foto: Facebook/ ROVaccinare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Nu, nu, waxerii merită Zeneca. Și Johnson & Johnson care „Curăță bine și dezinfectează”!

  ZENECA FĂRĂ NUMĂR PENTRU WAXERI. Pentru „vali”, „andi”, „un cetatean”, „mario”, „unu”, „una” & compania….!

 2. Șoșocel, văd că debitezi prostii cam la fiecare articol legat de vaccinare. Măcar de-ai fi plătit, dar sigur o faci doar pentru că ai minte ingusta :)))

  • Sper ca e platit,nu as vrea sa cred ca exista asemenea specimene printre noi,sa existe asemenea proshti care nu realizeaza ca fara vaccinare se vor mentine restrictiile care ne afecteaza vietile acum.Bine ,daca traiesti intr-o grota,nu ai serviciu si nimic altceva de facut probabil restrictiile nu te incurca. Asa ca sobolane nu te vaccina dar si mai important nu ne mai plictisi cu aberatiile tale.

  • Pentru c|cos și bogdan un „mix” Zeneca-Johnson. Pe ei i-am uitat. Să nu se vaite că-s neam prost, că-s regățean. Să fie primit….Azi sunt lătrăii schimbul II. Săptămâna viitoare vor fi lătrăi de schimbul III.
   Viermișorilor, voi v-ați injectat, lătrăilor?

 3. Acum vad,rosti orbul…De ce politicienii, specialii, Halep, etc, au cazut aleatoriu numai pe Pfizer iar inginerul decedat dupa vaccinare numai pe AZ…

 4. Ce se întâmpla cu cei vaccinați cu AZ in prima doza, care vor sa schimbe și sa facă rapelul cu altceva?

  • ca si ministrul sanatatii din franta:
   Ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, a fost vaccinat, luni, cu o doză de la Moderna, după ce în februarie a primit prima doză de la AstraZeneca, potrivit AFP.