G4Media.ro

Valeriu Gheorghiță, despre „turismul” pentru vaccin: Este o competiție naturală. Următoarele centre…

Valeriu Gheorghiță, despre „turismul” pentru vaccin: Este o competiție naturală. Următoarele centre vor fi deschise în aglomerările urbane, cele mai multe în București

Președintele comitetului pentru campania de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că „turismul” pentru vaccin reprezintă „o competiție naturală”, pentru că orice persoană are libertatea de a alege unde merge să se vaccineze.

Gheorghiță a precizat că 60-65% din centrele de vaccinare sunt deschise în orașe, însă este nevoie ca și în mediul rural să fie asigurat accesul la vaccin. Următoarele centre vor fi deschise în aglomerările urbane, cele mai multe în București, a precizat acesta.

„În principiu, toate centrele de vaccinare nu au doze în centru decât pentru două sau trei zile, în funcţie de numărul de persoane programate. Deci, practic, în centrele care au locuri libere nu stau doze care sunt nefolosite. Centrele regionale de depozitare au aceste doze. Ele sunt alocate către centre în funcţie de numărul de persoane programate. Ca atare, dacă ai centre care au un grad maxim de ocupare, evident că acolo vei distribui acele doze. Noi ne facem necesarul de doze şi stocurile le evaluăm în funcţie de capacitatea maximală de vaccinare în toate centrele. Pot să vă spun că numărul centrelor de vaccinare care sunt în momentul de faţă înfiinţate în mediul urban este de aproximativ 60% ca procent, chiar mai mult, 65%, faţă de centrele care sunt înfiinţate în localităţi din mediul rural. Or, din acest punct de vedere, cred că este important să creăm şi să facilităm accesul şi al celor din mediul rural în centrele de vaccinare. Este adevărat că nivelul de ocupare al acestor locuri nu este atât de mare, comparativ cu ce se întâmplă în municipii sau în oraşe. Însă cred, şi continui să îmi menţin aceeaşi părere, că este important să asigurăm o distribuţie cât mai uniformă a acestor centre de vaccinare, chiar dacă nivelul de ocupare al lor este diferit. De aceea, noi, în următoarea perioadă, vom aloca suplimentar, exact aşa cum am făcut şi la ultima deschidere de centre, lăsând la o parte criteriul demografic, şi în funcţie de rata cumulată de incidenţă a cazurilor de COVID-19. De aceea, vom deschide în mod deosebit următoarele centre în aglomerările urbane, cele mai multe, aşa cum am spus, în Bucureşti, însă este firesc să existe aceste centre şi în localităţi din mediul rural”, a spus Gheorghiţă, întrebat ce părere are despre „turismul” pentru vaccin.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că este „o competiție naturală în aceste centre de vaccinare”, pentru că nu s-a dorit să se limiteze la județul de domiciliu accesul la vaccin pentru ca fiecare să aibă libertatea de a se programa unde dorește.

„În acelaşi timp, pot să vă spun că sunt judeţe şi localităţi din mediul rural care se plâng de faptul că nu reuşesc să se programeze, pentru că vin persoane din alte judeţe şi se programează. Deci, vedeţi, este o competiţie naturală, dacă vreţi, în aceste centre de vaccinare. Noi nu am dorit să limităm posibilitatea de programare doar la judeţul din care provine persoana respectivă, ca domiciliu, tocmai pentru a avea fiecare libertatea de a se programa acolo unde doreşte şi în funcţie de programul pe care îl are, în funcţie de activităţile de zi cu zi”, a afirmat Gheorghiţă.

Citește și

Marea migrație pentru vaccin. Cum și-au dat întâlnire tinerii bucureșteni la Clubul Pensionarilor din Fetești

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Ce tupeu porcesc pe acest Gheorghiță! Avem libertatea de a alege unde ne vaccinam? Pai dacă tu, ca organizator, ne oferi numai la 200km distanta, ce avem de ales?
  Ce e natural la incompetenta ta? Sigur nu tupeul, ăla e supranatural.

 2. Turismul pentru vaccinare, răspândește boala.
  Preponderent, de la urban la rural.
  Analizează? O să? O să……

  @G4, atrageți-le atenția. Altfel rămân ignoranți.

 3. Ei impun restrictii de miscare, ei te imping sa plimbi virusul dintr o localitate intr alta! Mai panarame ca astia nici ca ai sa mai vezi!

 4. Dar cum te poti programa unde vrei tu?
  Platforma STS nu selectează automat doar centrele din județul unde ai reședinta de domicilu?

  • E identic ca turismul electoral se face pe liste suplimentare!!!!🤣🤣🤣. Daca esti doritor te poti vaccina de 2 ori, dar stii ca nu este legal si te alegi cu dosar…😅

  • Te poti programa in alt judet, trebuie sa selectezi judetul din lista unde initial apare judetul tau si sa dai click pe „Filtreaza”.

  • Poti alege sa te vaccinezi in oricare centru de vaccinare din orice judet. Daca vrei sa te vaccinezi cat mai repede din diverse motive si iti convine sa mergi zeci sau sute de km, sau oricum ai treaba intr-o localitate unde sunt locuri te inscrii acolo. Chiar si acum daca vrei sa te duci pana in jud Suceava sau Botosani poti sa te programezi pt vaccin moderna, indiferent din ce categorie esti. Pt vaccin zeneca te poti programa in mai multe judete ca sunt mai multe locuri disponibile. Pfizer momentan e doar pe liste de asteptare.

 5. cei mai mari prosti si lichele din tara asta s-au dus in militarie.

 6. I-as baga „naturalul” undeva acestui domn Gheorgita…ma intreb cum doarme noaptea?
  Deci nu gasesti loc in Buc desi anunti ca aloci dozele intrate in tara…cine stie pe cine au vaccinat cu ele…
  Apoi ai locuri libere in rural pt ca si ruralul are nevoie de vaccin….
  Dar este „natural” ca urbanul sa se vaccineze in rural…deci ruralul de fapt nu este vaccinat.
  Parafrazand scrierile lui Kafka… este „natural” sa cauti vaccinul la 100 de km in loc sa il obtii acolo unde locuiesti.
  Aveau datele din inscrierile pe platforma și puteau crea centre pe baza lor…dar nu…platforma si repartizarea pe categorii a fost si este praf in ochi pt fraieri .
  Iar fraierii vor avea loc dupa ce termina cu neamurile „esentialilor „.
  Cei la risc real sa mai astepte…sau sa tranverseze tara … ca este foarte bine sa plimbi virusul si sa-i dai ocazia sa mai bage o mutatie…doua..

  • Corect, si in aceste conditii trebuie sa suportam declaratiile aproape zilnice ale tovarasilor Gheorghita si Catu despre „succesurile” campaniei de vaccinare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.