G4Media.ro

Valeriu Gheorghiță anunță că în județele cu rata de infectare COVID ridicată…

Valeriu Gheorghiță anunță că în județele cu rata de infectare COVID ridicată vor fi atribuite cu prioritate vaccinurile

Președintele Comitetului național pentru campania de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că în județele cu rata de infectare COVID ridicată vor fi atribuite cu prioritate vaccinurile, iar în maximum două săptămâni se va decide pragul incidenței pentru această măsură.

„Strategia naţională de vaccinare împotriva COVID-19 prevede, printre alte criterii medicale, şi criteriul epidemiologic, care ne permite alocarea cu prioritate a vaccinurilor în judeţele care înregistrează o creştere disproporţionat de mare a ratei de incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 faţă de media naţională. Urmează să se definească acest prag de incidenţă de la care luăm în calcul atribuirea cu prioritate a acestor vaccinuri, să definim perioada pentru care trebuie să înregistrăm această creştere, moment în care se declanşează un mecanism prin care vor fi organizate centre de vaccinare sau vor fi deschise noi linii de vaccinare în judeţul respectiv, pentru a creşte şi a accelera campania de vaccinare în judeţele afectate”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a precizat că se vor respecta prioritizările conform strategiei de vaccinare, pentru că în această perioadă sunt cuprinse persoanele vulnerabile și cele care deservesc activități esențiale.

Valeriu Gheorghiță a menționat că în maximum două săptămâni va fi stabilit pragul de incidență pentru județe de la care se vor aloca prioritar doze de vaccinuri.

În acest moment, cele mai mari rate de incidență se înregistrează în județe Timiș – 3,76 și Maramureș – 3,01.

Citește și

Cât vedem din aisbergul epidemiei din România? Cazul județului Maramureș: mai puțin de 10.000 de teste făcute de la începutul anului și o rată de pozitivare uriașă. Unul din doi testați are COVID

Raport INSP: Cele mai multe cazuri de COVID-19 au fost depistate săptămâna trecută în București, iar cele mai multe decese s-au înregistrat în Maramureș

Sursa foto: Biontech/Twitter

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. e clar, Ioana Milonean este de la „comunicarea strategica”
    maxtor a fost cenzurat,adio g4 media,dispari!

  2. Este firesc să atribui vaccine în centrele economice ale României : București, Iași, Cluj, Craiova, Timișoara și restul orașelor importante economic.
    Trebuiesc vaccinați oamenii activi , nu să irosim doze pe pensionarii, bugetarii și țăranii, ei nu produc nimic și nu contează.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.