G4Media.ro

Vâlcea: Circulaţia rutieră pe DJ 678A, reluată după ce podul de fier…

sursa foto: Facebook

Vâlcea: Circulaţia rutieră pe DJ 678A, reluată după ce podul de fier din zona Munteni a fost reabilitat

Circulaţia rutieră pe DJ 678 A, în comuna Galicea, a fost reluată miercuri, după patru luni în care a fost închisă pentru a permite realizarea lucrărilor de reabilitare a podului de fier din zona Munteni, în cadrul unui proiect european al Consiliului Judeţean Vâlcea în valoare de 16, 5 milioane de euro şi care vizează modernizarea în întregime a acestui drum care face legătura între DN 64 şi DN 7, ocolind municipiul reşedinţă, relatează Agerpres

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a precizat că investiţia s-a ridicat la 2,5 milioane de lei, podul care traversează râul Olt fiind unul cu o istorie aparte.

„Lucările de construire au început în anul 1927, doi ani mai târziu au fost sistate şi au fost reluate în 1934. Cele două grinzi metalice care alcătuiesc suprastructura podului au fost aduse de la Cernăuţi, de la un pod de cale ferată dezafectat. Singurele lucrări de consolidare de la punerea lui în funcţiune, în anul 1941, au fost efectuate de RAJDP Vâlcea, în anul 2002. Prin redarea în circulaţie a podului, se revine la varianta iniţială de trafic, care oferă posibilitatea celor care vin din sudul judeţului să scurteze drumul către Bucureşti, evitând zona aglomerată a Râmnicului”, a transmis Rădulescu.

Drumul Judeţean 678 A porneşte din DN 64 (Tătărani), parcurge comunele Mihăeşti, Galicea, Nicolae Bălcescu şi Milcoiu şi reprezintă cea mai scurtă cale de acces la Reţeaua transeuropeană de transport TEN-T Core E81 (DN7) a comunităţilor situate în partea de sud şi în centrul judeţului Vâlcea.

Lucrările de reabilitare a podului din zona Munteni au început în luna martie anul acesta, pe perioada cât s-au desfăşurat traficul rutier pe acest sector de drum fiind restricţionat total, iar şoferii sfătuiţi să aleagă rute ocolitoare, respectiv DN 64 – DJ 677 F – DJ 678.

Sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. TITLU articol: „Vâlcea: Circulaţia rutieră pe DJ 678A, reluată după podului de fier din zona Munteni a fost reabilitat.”

    G4media, v-am mai rugat: angajati oameni care STIU a scrie corect in Lb. romana… zilnic vad fel de fel de greseli, inadmisibile!!!

  2. @lili ăsta este gradul de pregătire al absolvenților din România educată al lui Iohannis.

  3. E din fier? Înseamnă că juma din el s-a furat deja la construcție, juma se fură după. Mai crezi altceva?

  4. Pazea! Sa nu se darame si asta dupa «  reabilitare »! 🤫

  5. Pod cu sens unic?