G4Media.ro

Val de arestări după atentatul de la Ankara: Poliția turcă a reținut…

sursa foto: Adem ALTAN / AFP

Val de arestări după atentatul de la Ankara: Poliția turcă a reținut aproape 70 de persoane suspectate de legături cu PKK

Poliţia turcă a reţinut marţi 67 persoane suspectate de legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie scoasă în afara legii, au anunţat autorităţile, la două zile după un atac cu bombă la Ankara revendicat de gruparea militantă, transmit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Duminică, doi atacatori au detonat o bombă în apropierea unor clădiri guvernamentale la Ankara. Atentatul s-a soldat cu moartea celor doi şi rănirea a doi poliţişti.

La câteva ore după ce PKK a revendicat atacul, Turcia a întreprins lovituri aeriene împotriva unor ţinte PKK în nordul Irakului şi a reţinut suspecţi în cursul nopţii la Istanbul.

Cele mai recente raiduri ale poliţiei s-au concentrat în provincia Sanliurfa din sud-estul ţării.

Ministrul de interne Ali Yerlikaya a anunţat marţi, pe reţeaua X (ex-Twitter), că au fost întreprins 466 operaţiuni împotriva ‘unităţilor informative’ ale PKK pe teritoriul ţării şi că au fost reţinuţi 67 de suspecţi în 16 din cele 81 de provincii.

Luni, 20 de persoane, printre care membri locali ai partidului prokurd HDP, acuzat de autorităţi de legături cu PKK, au fost arestate la Istanbul şi în provincia Kirklareli (nord-vest).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează