G4Media.ro

Văduva lui Alexei Navalnîi le mulțumește miilor de ruși care au venit…

sursa foto: Facebook/ Aleksey Navalanîi

Văduva lui Alexei Navalnîi le mulțumește miilor de ruși care au venit să-și ia rămas bun de la liderul opoziției

Soția lui Alexei Navalny, Iulia Navalnaia, le-a mulțumit miilor de ruși care au stat la coadă ore întregi pentru a-și prezenta omagiile la mormântul soțului ei. „Mulți oameni se întreabă de ce Alexei a luptat atât de mult și nu a renunțat niciodată. Este pentru voi. Pentru oamenii frumoși, curajoși și cinstiți care acum stau la o coadă interminabilă pentru a-și lua rămas bun de la el”, a scris Navalnaia pe rețeaua socială X, luni, potrivit Le Figaro.

„Vă mulțumesc. Aceasta este adevărata dragoste a oamenilor”, a adăugat ea.

 

„Putin este un ucigaș”

Mii de susținători ai lui Navalnîi s-au adunat în cartierul moscovit Marino în ziua înmormântării sale, vinerea trecută, pentru a-i aduce un omagiu celui mai faimos lider al opoziției din Rusia, care a murit într-o colonie penitenciară din Arctica în data de 16 februarie, la vârsta de 47 de ani. Sfidând avertismentele purtătorului de cuvânt al președintelui Vladimir Putin împotriva adunărilor neautorizate, mulți au scandat numele lui Navalnîi și sloganuri precum „Putin este un criminal” și „Nu războiului”. În acest weekend, oamenii au format din nou cozi uriașe pentru a vizita mormântul lui Navalnîi, care a fost acoperit de flori.

Iulia Navalnaia l-a acuzat pe Putin că s-a aflat în spatele asasinării soțului, iar echipa acesteia a declarat că intenționează să investigheze circumstanțele decesului și să publice numele celor responsabili.

Kremlinul neagă orice implicare și a refuzat să comenteze funeraliile lui Navalnîi, fie înainte, fie după ce au avut loc. Susținătorii lui Navalnîi susțin că certificatul de decesului afirmă că acesta a murit din cauze naturale, ceea ce ei refuză să accepte.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...