G4Media.ro

Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, propusă în cazul angajaților bulgari din sectorul sanitar…

Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, propusă în cazul angajaților bulgari din sectorul sanitar și din aziluri de bătrâni

Inspectorul şef din sectorul sănătăţii din Bulgaria, docent Anghel Kuncev, a propus vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru angajaţii din anumite domenii de activitate, transmite Darik, citată de Rador.

„Eu consider că anumite grupuri trebuie imunizate. Mă refer la angajaţii din sectorul sanitar, precum şi la cei care lucrează în instituţiile sociale. Nu cred că vaccinarea obligatorie ar încălca drepturile cetăţenilor. Nu trebuie să permitem ca din cauza responsabilităţilor profesionale să infectăm oamenii. Spre exemplu, în aziluri de bătrâni, de multe ori, personalul nevaccinat a adus infecţia şi au izbucnit adevărate focare”, a comentat Kuncev.

Expertul în sănătate a subliniat că la sfârşitul lunii septembrie, expiră termenul de valabilitate pentru circa 400.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

„Numărul de persoane imunizate este de circa 15-20.000 pe zi, iar în acest ritm, nu avem cum să le folosim pe toate. Dacă nu îşi vor găsi utilizarea în alte ţări, deoarece se desfăşoară permanent astfel de discuţii, atunci acesta va fi primul lot mai mare cu termen de valabilitate expirat”, a menţionat Kuncev.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Problema lui e ca ii expira dozele in frigider si s-ar putea sa i se impute paguba, nu ca ar fi necesar sa fie vaccinati oamenii.
    Cat despre impunerea unui asemenea ordin – mult succes… mai ales in Bulgaria 🙂

  2. Deja de pe la inceputul lui iunie ritmul de vaccinare in Romania e mai lent decat in Bulgaria. In prezent de vreo 3 ori mai lent. Si la cei peste 80 de ani vaccinati bulgarii deja ne-au depasit, cu aproape 21%, fata de 20% la noi. Acum nici macar cu Africa nu ne mai putem compara, si acolo ritmul de vaccinare e mai rapid.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.