De ce este bine să ții un jurnal alimentar și ce trebuie să conțină acesta
Înainte de a lua niște decizii, trebuie să știi cum stă situația de fapt. Înainte de a vedea ce faci bine sau rău, trebuie să vezi în detaliu care sunt acțiunile tale. Eu te sfătuiesc să iei un caiet sau o agendă și să le lași pe masa din bucătărie, alături de un pix. Vei trece pe acest caiet absolut tot ce înseamnă mâncare sau băuturi. Cafea, ceai, apă, vin, precum și mesele principale, dar și micile gustări. Dacă nu ai încă un cântar de bucătărie, este timpul să îți cumperi unul. Nu ne pricepem nativ nici la estimat porții de mâncare. Reeducarea alimentară nu înseamnă o listă rigidă de alimente permise sau interzise. Înseamnă să-ți recapeți controlul conștient asupra propriei relații cu mâncarea. Iar unul dintre cele mai eficiente și accesibile instrumente în acest proces este jurnalul alimentar.
Filmare: Andrei Tinca / Montaj: Darius Petrașcu
Notă: Tania Fântână este Nutritionist Dietetician la FantanadeSanatate.com
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankPentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.