G4Media.ro

USR susține că plafonarea prețurilor la energie nu se aplică celor care…

Sursa foto: Parlamentul European

USR susține că plafonarea prețurilor la energie nu se aplică celor care au mai mult de o proprietate

USR susține că legea votată de coaliția PSD-PNL pentru plafonarea plafonarea prețurilor la energie îi va afecta grav pe toți oamenii care stau în chirie. Cetățenii care au mai multe proprietăți nu vor putea beneficia de plafonarea prețurilor la energie pentru fiecare loc de consum pe care îl dețin.

Vor trebui să aleagă un singur loc, iar în celelalte locuințe vor plăti prețul din contract, susține USR, care cere corectarea de urgență a legii.

“Este inadmisibil felul în care PSD-PNL au înțeles să dea legi împotriva oamenilor pe care altfel clamează că îi ajută. După ce Marcel Ciolacu ne asigura la televizor că nimeni nu va plăti mai mult de 1,3 lei/kWh, vedem cum mai dau o lovitură celor care dețin mai mult de o locuință. Astfel, proprietarii vor fi nevoiți să dea declarații la furnizori, iar chiriașii vor trebui să stea pe drumuri pentru a-și actualiza adresa de reședință pentru a nu plăti facturi explodate la energie. Și asta în mijlocul iernii deoarece aceste noi prevederi vor intra în vigoare de la 1 ianuarie. USR a încercat printr-un amendament să elimine aceste nedreptăți, dar acesta a fost respins”, a declarat Cristina Prună, vicepreședintele al comisiei de industrii și servicii din Camera Deputaților.

În cadrul dezbaterilor din parlament, USR a propus un amendament pentru a corecta ordonanța de urgență dată de guvern. Concret, USR a propus ca fiecare român să beneficieze de un preț plafonat pe primii 255 kWh indiferent de consum sau de numărul de proprietăți.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

11 comentarii

 1. Daca acolo sta mama singura , ii rupeti la pret ca smecherii cu vile de 600 mp sa poata cheltuii putin.
  Iar ati trecut la furat, unii sa plateasca curentul borfasilor care au FURAT . (ca nu are vila ca a tras 10 pluguri dupa el, ci ca a fost intr-o functie in care dadea semnaturi pe bani).
  Asta e cu partidele pline de hoti, una se propune si la sfarsit voteaza o borfasuiala.

 2. Nu ajunge ca partidele se infrupta din aceste preturi uriase, vor sa va fure si economiile.Adica ani de zile ati muncit, ati cistigat cativa banuti si acum vi se iau ca cica e criza , dar salariile nu au crescut.
  Cica apa nu mai vrea sa produca curent decat la acest pret care oricum e trucat pe bursa, ca la crypto monede. Au aplicat ca la BITCOIN cresteri din pix. La fel s-a facut cu ROBOR .
  FURT nu mai inghititi cuvantul CRIZA (este impersonal cica nu e vina nimanui dar ce sa vezi ei sunt la robinet). De aia in criza se imbogatesc unii, caci fura

 3. Din nefericire e o inepție amendamentul Usr.
  Dacă am o a doua p.rop.rietate pe care o închiriez, acolo chiriașii ar trebui să plătească peste 3 lei pe kwh, față de 0,8 lei sau 1,3 lei (plafon maxim). Să treci contractul pe numele chiriașului e complicat, riscant (poate pleacă), costă.
  Ori e plafon ori nu e, egalitatea e în Constituție.

  • Intelegem si noi ce citim? Amendamentul a vrut sa elimine aceasta aberatie, cu plafonarea doar la un contract, dar USL nu l-a votat. Liberali adevarati!

  • Mario a citit articolul, dar nu a priceput nimic. 😀

 4. haha stiam io ca USR sunt comunisti sadea. Tocmai au confirmat, din nou.

  • Ciolacu a promis, USR-ul a incercat sa puna in practica ce a promis PSD-ul de unde se vede ca comunisti, necomunisti, macar sunt consecventi nu ca USL care una zic si alta fac de 30 de ani

 5. In fapt USL 1, 2,3, și urmatoarele cu Ceolakul &Co in frunte sunt niste agenți FSB care lucrează intens la stresarea acestui popor în speranța că acesta va dori să iasă din Nato, UE pentru a ne îndrepta către Moș Gerilă să ne de-a petrol și gaze ,,moca,,.
  Vor un popor sărăcit și docil și o gașca de oligarhi după modelul de la est . USL dorește unirea cu Basarabia, dar de la Vest spre Est …..
  Jigodii trădătoare !

 6. OU 119 nu facea nici o referire la compensarea pt cei care au mai multe proprietati. Amendamentul introdus de Camera Deputatilor arata ca un consumator primeste compensare fie la resedinta, fie la domiciliu. De chiriasi nu e pomenit nimic. Deci daca cineva are domiciliul la adresa X si resedinta la adresa Y, el primeste compensatie lnumai la una din ele. Marea majoritate a locatiilor inchiriate nu sint nici domiciliu si nici resedinta pt proprietar. De regula inchiriaza cei care au o proprietate in plus. Trebuie consultati specialistii in drept pt a lamuri diferenta dintre domiciliu, resedinta si proprietate inchiriata.

 7. Avem 2 garsoniere alaturate in care locuim ca asa ne-am permis sa cumparam. La una va trebui sa platim factura necompensata, nu?

  • Daca va fi cazul , cred ca puteti reface contractele pentru o garsoniera , astfel incit o persoana sa fie titulara numai pt o garsoniere. Ar trebui asteptate clarificari. Contractele se fac rapid on line iar in curind se vor schimba furnizorii prin ANRe. Pt curent e un furnizor cu tarif mic si nu mai e necesara compensarea.