G4Media.ro

USR și PMP anunță că vor susține în Parlament prelungirea stării de…

USR și PMP anunță că vor susține în Parlament prelungirea stării de urgență. Și social democrații sunt în favoarea decretului de prelungire a stării de urgență, semnat de Klaus Iohannis

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna, a declarat, miercuri seară, că va susţine în Parlament prelungirea stării de urgenţă propusă de preşedintele Klaus Iohannis, arătând că „nu există niciun argument să relaxăm măsurile”. La rândul său, liderul PMP, Eugen Tomac, a sublinat că toți parlamentarii formațiunii sale politice vor vota favorabil prelungirii stării de urgență, având în vedere că virusul Covid-19 „nici pe departe nu a dispărut”.

„Dacă vrem, într-adevăr, ca toate aceste eforturi pe care România le face de peste o lună de zile, românii le fac, fiecare, şi în zona socială, şi în zona economică, şi în zona familiei, dacă vrem ca aceste eforturi să ne ajute să trecem peste criză, tocmai în momentul acesta nu trebuie să ieşim cu entuziasm din casă. Starea de urgenţă trebuie să continue”, a transmis președintele USR, Dan Barna.

Fără spijinul PSD, Ponta și Tăriceanu nu vor avea câștig de cauză

Reamintim că liderii Pro România și ALDE, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au anunțat, cu câteva zile în urmă, că se opun prelungirii măsurilor de restricție până pe 14 mai. Adoptarea decretului depinde de voturile parlamentarilor PSD. Fără voturile social-democraților, decretul lui Iohannis nu poate fi trântit în Parlament.

Reprezentantii PSD s-au reunit și ei miercuri în Comitetul Excutiv Național pentru a decide cum anume vor vota, iar potrivit informațiilor G4Media forte mulți dintre social-democrați nici nu vor să audă de trocul dintre Ponta-Tăriceanu, fiind pregătiți să susțină prelungirea stării de urgență.

„M-am consultat cu destui medici și toți spun că măsurile de restricție în acestă perioadă sunt esențiale, motiv pentru care nu-mi permit să tratez subiectul politic. Atât eu cât și mulți alți colegi de-ai mei vom vota decretul de prelungire a stării de urgență”, a comentat, de exemplu, deputatul de Cluj, Horia Nasra.

Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, la rândul său, că parlamentarii uniunii vor vota în Parlament prelungirea stării de urgență.

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a anunţat că parlamentarii partidului pe care îl conduce vor vota, joi, în Parlament în favoarea prelungirii stării de urgenţă.

„Vom vota pentru prelungirea stării de urgenţă pentru că sunt nişte realităţi peste care nu putem trece cu vederea, dincolo de orice discurs dintr-ăsta populist. Eu vreau să vă spun că după primul deces de acum trei săptămâni, avem deja peste 360 de cetăţeni români care au murit din cauza COVID-19. În ultimele 24 de ore, din cei peste 3.000 de cetăţeni testaţi, 337 persoane sunt infectate, deci nici pe departe nu a dispărut acest pericol şi cred că este cazul să ne abţinem în a politiza orice. Traversăm o perioadă foarte dură şi urmează vremuri extrem de grele. Începe Săptămâna Patimilor şi mi-aş dori foarte mult ca lumea să se gândească cu mai multă luciditate şi spre comentarii legate de biserică”, a afirmat Tomac.

Sursa Foto: InquamPhotos/Octav Ganea (Parlamentul României)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter