G4Media.ro

USR: Se va face referendum pentru demiterea primarului PSD din Agigea /…

Sursa foto: Facebook / Cristian Cîrjaliu

USR: Se va face referendum pentru demiterea primarului PSD din Agigea / Tribunalul Constanța a dat câștig de cauză USR în procesul deschis împotriva prefectului PNL de Constanța / Primarul e trimis în judecată pentru abuz în serviciu

În Agigea urmează să fie organizat un referendum pentru demiterea primarului, în urma unei inițiative a USR, anunță organizația politică într-un comunicat de presă.

”Tribunalul Constanța a dat câștig de cauză USR în procesul deschis împotriva prefectului PNL de Constanța, Silviu Coșa, care a refuzat să demareze procedura de organizare a referendumului pentru demiterea primarului PSD din Agigea, Cristian-Maricel Cîrjaliu.

Prefectul PNL l-a protejat pe primarul PSD din Agigea și a încercat să blocheze organizarea referendumului, invocând semnături false”, anunță USR.

La momentul depunerii semnăturilor, primarul Maricel Cîrjaliu nu mai convocase Consiliul Local al comunei Agigea de nouă luni, deși legea prevede că trebuie convocată cel puțin o ședință pe lună. Primarul PSD a recurs la această acțiune fiind nemulțumit că a fost votat viceprimar un consilier local USR, Gabriel Ciobanu, în detrimentul unui consilier PSD, susțin USR-iștii.

”În mod discreționar, deoarece nu a reușit să-și formeze o majoritate în Consiliu Local, primarul PSD a refuzat să emită Hotărârile de Consiliu Local privind alegerea viceprimarului și constituirea comisiilor de specialitate, fără de care CL nu poate funcționa. Consilierii locali USR s-au adresat inițial Prefecturii Constanța, care le-a dat dreptate, reținând că s-a respectat procedura pentru alegerea viceprimarului și constituirea comisiilor de specialitate, însă primarul a ignorat răspunsul prefectului”, se precizează în comunicat.

Primarul PSD Maricel Cîrjaliu este la al patrulea mandat de primar al comunei Agigea, el fiind trimis în judecată pentru abuz în serviciu, pentru un prejudiciu de aproape 4 milioane de euro.

La alegerile locale din 2020, Cîrjaliu a câștigat alegerile cu doar 31 de voturi în plus față de candidatul USR, Gabriel Ciobanu, un economist de 34 de ani.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. La Sector 3, Tov Robert Negoita merge mai departe . USR sector trei este in buzunarul lui Negoita ? Altfel nu imi explic.