G4Media.ro

USR PLUS și-a votat programul de guvernare. Internet pentru toți – program…

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

USR PLUS și-a votat programul de guvernare. Internet pentru toți – program cu fonduri UE, cetățenie digitală ca în Estonia, eliminarea pensiilor speciale și a impozitului pe venitul minim

Conducerile reunite ale USR și PLUS au adoptat sâmbătă programul de guvernare, care conține 40 de angajamente concrete pe toate domeniile mari de guvernare, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Votul a fost cvasi-unanim, cu un vot împotrivă și o abținere.

Printre principalele măsuri adoptate se numără:

– zero taxe pe salariul minim (reducerea impozitării muncii prin scutirea primilor 2.230 de lei din salariu și aplicarea taxelor și impozitelor doar pe bucata din salariu care depășește un salariu minim).

– eliminarea prin lege a pensiilor speciale

– internet pentru toți locuitorii din urban și rural (program guvernamental finanțat din fonduri UE)

– Cetățenia digitală (un program similar cu cel din Estonia, care elimină practic birocrația în relația cetățenilor cu statul)

– program național de un miliard de euro pentru infrastructura din sănătate

UPDATE: Comunicatul oficial al USR PLUS: 

USR și PLUS au aprobat Programul de guvernare al Alianței

Într-un exercițiu de democrație participativă reală, cei aproape 200 de membri care alcătuiesc conducerile reunite ale USR și PLUS au aprobat sâmbătă, 17 octombrie, Programul de guvernare pe care Alianța USR PLUS se angajează să-l pună în practică după alegerile parlamentare. Programul va fi prezentat public, în integralitate, după depunerea listelor de candidați USR PLUS.

„Programul de guvernare propus de USR PLUS va aduce o schimbare radicală a modului de a guverna în România. Avem nevoie de un stat eficient, care să acționeze curat, profesionist, în interesul cetățeanului, ca partener al mediului de afaceri și al societății civile. În anii următori, cetățenii și mediul antreprenorial au nevoie de stabilitate și predictibilitate, iar statul român are nevoie de reformă și de modernizare pentru a se scutura de tarele incompetenței, corupției, ineficienței, de moștenirea lăsată de politicieni care l-au politizat pentru a-l captura. Am discutat astăzi în structura de conducere comună a USR și PLUS conținutul programului, elaborat cu participarea a peste 200 de oameni cu expertiză și experiență pe domeniile acoperite de program. Revoluția Bunei Guvernări pe care o propunem înseamnă, de fapt, revenirea la o guvernare a bunului-simț“, a declarat Dacian Cioloș, copreședinte al Alianței și propunerea de prim-ministru a USR PLUS.

„Un program de guvernare înseamnă evoluție, soluții și solidaritate. Înseamnă că ai o viziune pentru viitor și această viziune are mecanisme bine definite, detalii și termene și indicatori prin care măsori evoluția. Asta au făcut colegii noștri care au lucrat la documentul pe care l-am adoptat azi: au identificat probleme și au venit cu soluții. Înainte de a scrie s-au consultat cu experți, cu societatea civilă, mediul de afaceri și cu membri de partid. Au reușit astfel să alcătuiască cel mai bun program dintre toate cele pe care electoratul le va avea la dispoziție în această campanie. Cei patru ani care se încheie în decembrie au fost anii opoziției. Și a fost dură. Anii care vin sunt cei ai construcției. Și va fi durabilă“, a subliniat Dan Barna, copreședinte USR PLUS.

„Primul pas e o Românie fără hoție, dar întrebarea este ce punem în loc. Avem un plan detaliat pentru Revoluția Bunei Guvernări, de soluții generate de sute de ore de lucru și de dezbateri, pentru ceea ce zeci de mii de români ne-au spus în stradă că îi doare. Dar e un plan care nu doar aduce clarificări vizavi de cum reparăm ceea ce nu s-a făcut în 31 de ani de resurse parțial irosite, ci și cum investim în viitor. Într-o ambiție nu doar de a fi «în rând cu lumea», ci de a face din oportunitățile de acum șansa copiilor noștri de a fi împliniți acasă“, a spus Oana Țoiu, membru al Biroului Național PLUS, coordonatorul Programului Politic al Alianței USR PLUS.

„E prima dată când un partid propune alegătorilor angajamente clare pentru guvernare: cu livrabile, cu bugete. Revoluția Noii Guvernări înseamnă să renunțăm la gargara politicianistă cu care ne-a obișnuit clasa politică veche. Angajamente clare, măsurabile, pe baza cărora vom negocia intrarea la guvernare“, a declarat și Cristian Ghinea, europarlamentar USR PLUS.

În ultimii patru ani, USR PLUS a demascat hoția din Parlament, dar nu este destul. Vrem și putem să facem mai mult de atât. Vrem o Românie fără hoție, fără șpagă în spitale, fără pensii speciale, fără nepotisme în administrație, fără defrișări ilegale. Suntem singurii care putem să curățăm România de corupție, pentru că suntem singurii care nu am fost complici la hoțiile din ultimii 30 de ani.

Șase angajamente-cheie din cele 40 cuprinse în Programul de guvernare USR PLUS:
– Să nu mori cu dreptatea în mână. Vom repara tot ce a distrus PSD în materie de Justiție, de la corectarea legilor Justiției și desființarea Secției Speciale la repornirea activității DNA, reincriminarea neglijenței în serviciu și revenirea la vechea definiție a abuzului în serviciu. De asemenea, vom eficientiza și transparentiza actul de justiție prin măsuri precum informatizarea, transmiterea online a ședințelor de judecată, achitarea simplificată a taxei judiciare de timbru, restructurarea circumscripțiilor judecătoriilor, suplimentarea numărului de judecători din sistemul judiciar.
– Fără politică în școală. Desființăm, treptat, inspectoratele școlare și organizăm concursuri pentru directorii de școli, astfel încât să avem manageri performanți la conducerea unităților de învățământ.
– Creăm un Fond Național de Modernizare a Infrastructurii din Sănătate. Este vorba de un program de 1 miliard de euro pentru următorii patru ani, prin care să fie finanțată renovarea sau reconstrucția de spitale.
– Împădurim România și creăm DNA-ul Pădurilor. Simultan cu organizarea unui Parchet dedicat infracțiunilor de mediu, vrem să atragem fonduri europene, private și bugetare pentru atingerea unui ritm de împădurire anual care să permită ca, până în 2050, să acoperim cu păduri aproximativ 40% din suprafața terestră a României.
– Bani europeni în industrii ale viitorului. Vrem să dezvoltăm România prin investiții în tehnologii verzi și energie curată, digital & industrie 4.0, prelucrare cu valoare adăugată înaltă și inovare, ecoturism, industrii creative.
– Internet pentru toți. Oricine, oriunde, să aibă acces la internet de mare viteză pentru că aceasta este autostrada viitorului.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

134 comentarii

 1. Usl putea sa vina cu propunerea Basic income sau venit necondiționat.
  Oferă în schimb internet și cetățenie digitala.
  Reducerea taxării pe munca este binevenita dar tot angajatorii vor beneficia de ea..
  Oricum.. Cu covid 19 o sa tot stam pe internet ca joburi nu o sa fie prea multe asa ca e bine.

  • Asta nu e USL barosane si nu covidul e de vina ca nu sunt locuri de munca „offline”, e devina PSD-ul care a furat si s-a prefacut ca a folosit banii sa dezvolte dar nu s-a intampla asa ceva. S-au dezvoltat ei si apropiatii lor iar restul oamenilor mor de foame. Apropo in secolul 20 internetul e calea de comunicare principala pentru ca plimbatul de hartii dureaza mai mult decat realizarea unei fotografii si 2 click-uri.

  • Mihai,
   Propunerile lor sunt de bun simt, nu sunt fantasmagorice, nu promit pensii triplate și zeci de spitale cu mii de locuri
   Internetul pe care îl luai în derAdere, este util pt că școala să se poată desfășura și în cele 30% din localitățile în care există un 3g și acela vai de mama lui.
   Cu covid și cu internet, omul mai are o șansă!

  • Bideu, am urmarit video-ul. Este o parere pertinenta si foarte probabila, dar cine sa vada aceste lucruri, tinerii USR-isti care stau mai mult beti si drogati decat lucizi?

  • …. te-ai așezat pe Bideu și în loc să te speli, ai făcut nefăcute!
   CSF? NCSF!
   La mai multe! Bideuri….

  • ofera introducerea inernetului peste tot, dupa evident ca platesti cat consumi.

  • @Bideu: stii vorba aia – voi ati demolat-o, voi s-o construiti la loc? totul e sa gaseasca si fraierii care sa munceasca pe bani putini pentru asta.
   PSD a dat in grandomanie si daca tot pierde atunci ce-si zic: dupa noi potopul.
   Poate au dat totusi la pace (si unii si altii) si se vor apuca de treaba: primul pas e sa stea cu ochii pe angajati ca livreaza la termen si nu o „lalaie” pana la urmatoarele alegeri.
   Cauta in presa, articole mai vechi, cu dosare de acuzare pentru generali din SRI si razbunarea pusa la cale de ei.

 2. Pe lângă reparea Muzeului Naţional de Istorie, care stă de prin 2002, bune erau şi nişte obiective concrete, vizitabile, care să facă imposibilă confuzia Bucureşti-Budapesta: Biblioteca Digitala a Bucureştilor mare cât Gallica a Franţei, un parc ştiinţific interactiv, o Operă ca la Sydney pe Insula din Lacul Morii şi un Muzeu de Artă Contemporană în arhitectură proprie, cum are Fundaţia Vuitton dans le bois de Boulogne à Paris.

  • Precum si obiectivul de a avea niste cetateni cum are Suedia! 💡

   Esti usor nerealist. Si ai impresia ca faci parte dintr-un neam insetat peste masura de cultura. Chiar daca ar fi asa (nu e nici pe departe cazul!) ar avea ce citi/viziona, de calitate dpdv cultural, pe internet, inainte sa ajunga la nevoia proiectelor tale dupa minim vreo 10 ani de efort asiduu.

   Ce tot propavaduiesti tu pe aici se califica mult dupa momentul depasirii analfabetismului functional, endemic in Romania, dupa cum stim, dar ne facem ca nu stim.

  • Poate ar trebui sa inceapa cu chestiile simple, gen apa calda. In Militari nu e apa calda de mai mult de o saptamana.

 3. Neo marxism de tip bolsevic.Toate veniturile se impoziteaza, astfel firmele vor plati oficial doar salariu minim-Serviciile medicale sa fie diferentiate proportional cu impozitul Cass platit-in plus sa existe peste ceea ce este obilgatoriu posibilitatea asigurarii pentru servicii nedecontate:oftalmo, stomatologice etc.Totul se plateste in capitalism-voi propuneti un program social!!!!!!!!!!!!!!In plus, pensiile NATO sunt garantate in toate statele UE!

  • Stii vreo tara in care nu se deduc din venitul taxabil niste sume minime? Mitt Romney spunea in campania de acum 8 ani ca in SUA, jumatate din adulti nu platesc nicio taxa pe venituri.

   Sigur, hai sa fim mai retrograzi decat SUA sau Elvetia, ca ei au ajuns acolo calcandu-se in picioare.

  • Tu ai pensie speciala asa-i? De aia tipi in gura mare ca USRPLUS sunt marxisti bolsevici.

   M-am cam prins ca de la o vreme, toti cei care au interese meschine de gen pensii speciala tipa ca din gura de sarpe ca USRPLUS sunt marxisti-bolsevici. Pai daca pt eliminarea pensiilor speciale trebuie sa votez un partid pe care unii il numesc marxist-bolsevic, atunci exact asta o sa fac.

  • Esti total pe langa subiect. De la inceput ai luat-o pe aratura cu neomarxismul. Firmele nu vor plati doar salariul minim pt ca vor fi controlate, in conditiile in care nu psd va mai fi la putere si agentiile fiscale isi vor face treaba cu adevarat, deci adio vrajeli tipic romanesti. Programele sociale sunt necesare doar pt cei care merita si aici iarasi totul va fi controlat de oameni competenti, nu de tot felul de politruci care n-au nici dorinta nici stiinta sa fac ceva, asta in conditiile in care si legislatia ii va ajuta. In concluzie, pt grei de cap ca tine, se schimba si legislatia si oamenii care o aplica.

  • Americanii care nu platesc taxe sunt cei bogati, nu cei saraci.

   Dar deh, rusnacul „Dacian” e platit sa minta.

  • @Adi.Nu sunt pensionar!Comunistii au nationalizat toata averea alor mei inaintasi:conace, sute de hectare, bunuri, etc …nici 5 %nu am recuperat de la justitia romana fesenista, pedista, cederista, uslista..etc si nici pe viitor nu exita nicio sansa.Nimeni nu este egal decat in fata lui D-zeu-dar sistemul liniar care care il vrea usr in domeniul medical, pensii, muncii, invatamant gratuit inclusiv facultate, etc. seamana izbitor cu neomarxismul.Cei care striga sunt doar fii comunistilor, parvenitilor care statul i-a intretinut prin oferirea gratuita a caselor, serviciilor, invatamantului superior, loc de munca.etc.VOI NU SUNTETI DE DREAPTA!

  • Bai tata, in Germania invatamantul e gratuit, ai acces la sistemul medical atata timp cat ai o asigurare minima, impozitarea e in trepte si primii x euro din salariu sunt neimpozitabili. Ce dracu spui ma de capitalism ? Toti o dati cu capitalismul dar habar nu aveti ce inseamna o firma, ce inseamna sa fii antreprenor, ce inseamna sa muncesti pentru tine si nu pentru o multinationala, stat sau patron. Dupa mintea ta tari precum Germania, Olanda,Franta, Suedia, Danemarca , Norvegia, Finlanda sunt tari neo-marxiste , bolsevice mai ? Ca in tarile alea impozitele sunt uriase pe masura ce castigi mai mult si daca castigi putin nu platesti nimic. Tu crezi ca astazi capitalismul mai e cel de la 1900 ? De coeziunea sociala , de coeficientul GINI, de reducerea discrepantelor sociale, de integrarea sociala ai auzit ? Tu crezi ca societatile occidentale au ramas la capitalismul de acum 100 de ani sau sunt au trecut la un nou stadiu de evolutie pe scara civilizationala ?

  • Nu ma pronunt despre Olanda, Norvegia sau Finlanda dar restul sunt tari neomarxiste 100% de manual.

  • Ioane, ori comentezi despre TOATE tarile, ori admiti ca si tarile „non-marxiste” au taxe progresive si doar tu, Dragnea si Putin sunteti pe taxa unica. Ori mai bine stfu.

  • @Dacian Julien din Balon: in Germania, 52 de centi din fiecare euro care tranziteaza prin sistemul bancar apartine statutului, intr-o forma sau alta. Acuma ia te rog definitia capitalismului si a socialismului, compara-le cu afirmatia de mai sus si ai raspunsul privind Germania. O piata neprivatizata, fara concurenta si extrem de protectionista. Go ahead, check pls

 4. Nu poti sa bagi cetatenie digitala pentru toti oamenii. Sunt oameni batrini pe la tara care nu stiu sa lucreze pe calculator. Trebuie sa fie o optiune pentru cei care vor nu ceva general obligatoriu.
  Impozit progresiv e solutia. Nimic nu e gratis, asta e o iluzie, cineva tot va plati.

  • Oamenii batrani nu se pricep nici la actele pe hartie. Genul de retardat care nu poate aduce dosar cu sina, desi scrie pe usa sa aduci, nu are varsta. Pentru retardati, ar trebui platiti asistenti sociali, dar Romania prefera sa pretinda ca a externalizat serviciile sociale, pentru ca a plasat acele fonduri UE la ONGuri care pretind ca fac asta.

   Standardul pentru mine este Arthur din Ceptura. Nu vad cu ce ar fi mai afectat un batran de informatizare decat Arthur. Cand o sa vedeti un bugetar sau oengist ajutandu-l la formalitati birocratice, sa-mi spuneti. Au trecut niste oengisti pe acolo in 2014. De atunci doar primarul se ocupa. O sa se ocupe primarii si de batranii retarji, aia e.

  • Nu te obliga sa iti schimbi, te va obliga daca iti schimbi buletinul, permisul, pasaport chestii care au legatura, adica pana la varsta de 40 ani sigur faci treburi la care implica chestii moderne (sau actuale cu anul in care traiesti) mai mergi la primarie mai faci cate o cerere una alta. In 15-20 de ani iti spun sigur ca acoperi pe putin 50-60% din populatie.

  • In alte tari, pt ăștia care nu se descurca cu tehnologia, exista firme specializate, care contra cost îți obțin orice document.
   Din 10 in 10 ani, nu e o dramă să plătești o firma să îți faciliteze legătura online pt obținerea CI spre exemplu.

 5. Programul asta maret seamana cu Programul ala maret al PSDragnea din 2016, ala plimbat pe la toate TVurile de Dragnea, cu care PSD a CASTIGAT detasat alegerile si din care PSD a FACUT fix NIMIC in 3 ANI de guvernare!!
  „Decat” o intrebare: Ce garantie ofera USR ca ajunsi la guvernare, ei vor REUSI „eliminarea prin lege a pensiilor speciale”???
  CUM, dlor de la USR-PLUS?!
  In rest, am scris: ca la PSDragnea!!!
  Vad ca informatia e pe surse, am cautat Programul maret al USR-PLUS, nu e disponibil nicaieri!!!

  • Daca nu l-ati gasit de unde stiti cu ce seamana?

  • Lili, asemanarea dintre progamele astea e doar in mintea ta redusa la comparatii aberante. PSD si USRPLUS nu sunt deloc la fel, primii fiind niste sociopati fara ideologie iar cei din urma tehnocrati. Si apropo de pensii speciale eliminate prin lege, n-ai mai vazut guvern care sa propuna o lege parlamentului pana acum? Vrei garantii? Voteaza-i si ajuta-i sa obtina majoritate, dar ordinele sunt altele pt tine.

  • @Cristinel. USR-PLUS sunt tehnocrați? Pe bune?
   Eliminarea pensiilor speciale nu trece de CCR. Acolo e buba, nu te face că nu pricepi.
   1 miliard de Euro în 4 ani pentru sănătate? O nimica toată, cum or fi calculat? E nevoie între 10 si 20 miliarde.
   Democrație participativă, cu 200 inși, țuțării lui Barna și Cioloș? Ne luați de proști. Marș de unde ați venit, că vă bateți joc de speranțele românilor!

  • Mediafax, 16.10.2020, 10:15)
   Gabriel Pecheanu
   „PSD propune impozit pe venit zero la salariul minim, prin creşterea deducerilor personale”

   Nu sunt adeptul discutiilor Whitney Houstonn a cantat melodia Miau mai bine decat Dolly Parton, sau ba nu, originalul e mai bun.

   Problema nr 1 e ca si PSD si USR au fost la guvern, deci nu trebuia sa avem doar promisiuni azi. Problema nr 2 e, intelegand ca sunt vorbe in vant, numai un lumpen ar putea sa mai intrebe cine a propus primul.

  • @ MVM Citeste mai cu atentie inainte sa comentezi. Da, sunt tehnocrati, daca nici asta nu vezi, nu te pot ajuta.
   Orice lege poate trece de CCR daca va fi schimbata legea de functionare a CCR.
   1 md de euro pt „infrastructura” din sanatate, nu e asta tot bugetul pt sanatate.
   De unde crezi ca venim, de ne trimiti inapoi? Tu de unde vii si incotro te indrepti?

  • @Cristinel („Lili, asemanarea dintre progamele astea e doar în mintea ta, redusă la..”)
   Și deci, tu Cristinel, ne spui că sunt tehnocrați. Care, tehnocrat nu înseamnă că este și corect, ne-corupt, integru, onest, corect, ne-pervers (adică un fel de sfânt) – ci doar calificat. Dar care, poate fi la fel de corupt și pervers politic, ca și cel din formațiunea enumerată de tine. (Și nu, n-am fost niciodată simpatizant psd; dar asta nu înseamnă că răul mai mic – în speță, USRnu poate fi perfectibil, sau nu trebuie „împins de la spate” ca să fie și mai puțin rău). Ca atare, voi re-posta un comment anterior adresat indirect USR’ului (pentru că pe alții mai buni, nu-i avem)!

   E viabilă stratagema USR, prin care se ocupă [doar] de penali, dar prin programul său nu ia măsuri și împotriva corupției, sau o ignoră?
   Stratagemă?.. Sau calcul greșit?..
   USR recurge la o stratagemă de imagine.
   Nu e nimic rău să-ți construiești o imagine bună în ochii electoratului, însă USR o face bazându-se pe ceva care nu e tocmai eficient; sau nu cel mai eficient – ca măsură – la actuala problemă a clasei politice: măsura eliminării penalilor din funcții publice.
   A nu mai permite penali în funcții publice, este ok dar nu rezolvă nici pe departe problema.
   După cum un antreprenor, să zicem – care ar întâmpina la un moment dat probleme cu consumul de alcool în rândul angajaților săi – nu ar mai permite ca angajații să intre în birou cu sticle de băutură. ..În loc să recruteze personal care nu agreează alcoolul.
   Măsura antreprenorului în acest caz – orientată pe efecte și nu pe cauză (efectul consumului fiind alcoolicii iar cauza – predilecția, plăcerea /dependența de a bea) – nu i-ar rezolva nicidecum problema din firmă – măsură falimentară dealtfel, care s-ar traduce în încercarea de a îndepărta efectele – ignorând cauza.
   Care, cauză în cazul măsurii USR, este CORUPȚIA iar „penalii” în acest caz fiind efectul corupției; prin măsura luată, partidul dorește de fapt, să „stârpească” ceea ce deja este oarecum „stârpit” – penalii – USR fiind conștient, că o luptă împotriva cauzei ar atrage după sine „tulburarea” întregii clase Politice: ar face practic, să le sară întregul Sistem în cap(!) – Sistemul funcționând de fapt, pe piloni adânc înfipți în ..Corupție (care ea, corupția „a produs penali”).
   Astfel că USR a ales „calea mai scurtă dar și mai ușoară”. Și ce-i mai important – fără prea multe costuri – alegând să trateze doar cu penalii dar fără să declare oficial vreo luptă deschisă și împotriva Corupției, a „Sistemului”.
   Se pare deci că ei, USR, au învățat din „lecția” 6 Iulie 2012 (suspendarea președintelui) – că Sistemul nu stă cu mâinile în sân dacă nu-i „convine” ceva și că mai devreme sau mai târziu, va face tot ce e cu putință nu doar ca să suspende ditamai Președintele ci să neutralizeze (sau să ignore!) pe oricine îi va sta „împotrivă”!..
   Astfel că în urma „lecției date de către Sistem” în 6 Iulie 2012, afară de prudența adoptată de USR avem un demers al partidului – „cu dublu avantaj”: un demers mai comod în măsuri dar și unul prin care formațiunea își poate construi „bine-mersi” o imagine – fără prea multe costuri (sau bătaie de cap)..

  • Vorbe goale ca si programul PSD . Cei ce si-au asumat totul se numesc Klaus Iohannis si Ludovic orban restul doar vorbareti pe la TV.

 6. Asa, impozitati chiaburii cu bani, traiasca clasa muncitoare!!!

 7. am aruncat zarurile

  Inter Milano – AC Milan

  under 4.5

  🙂 🙂 🙂

 8. 70% din romani au wc in curte dar pe USR ii arde viteza internetului. Trezirea baieti ca de aia aveti 7% pe Romania. Sunteti deconectati de la realitate

  • Ai dreptate, sa le facem wc-uri in curte teleormanenilor si tuturor celor care voteaza psd in prostia lor nemarginita si abia dupa aceea sa ne preocupe viteza internetului! In privinta celor 7%, uita-te si la cati primari are alianta acum, comparativ cu cati avea inainte. Daca ai idee care sunt procentele celorlalte partide si ele raman ca la locale, ia vezi matale cine ar intra in parlament si dup-aia vezi cine este sau nu conectat la realitate!

  • @Cristinel, insiști în eroare/prostie.
   Mai ia o pauză.
   Lipsa de igienă este omniprezentă, din Teleorman în Bihor. 70% din țară e enorm. Rușinea Europei. Este o dramă și mor românii pe capete din cauza asta.
   Asta cu internet la tot poporul sună ca un banc. Spre știință, în multe locuri oamenii nu au nici curent ca lumea, fără întreruperi. Ce internet, fără curent? Sinistru.
   Cât despre neimpozitarea venitului minim, aici e bomboana pe colivă: este elementar să îți dai seama că este doar legiferarea sărăciei.
   Jalnic, USR-PLUS Jalnic! V-ați bătut joc de atâtea speranțe. Sper să nu mai ajungeți în Parlament.

  • @supapa, știi cine a condus tara in ultimii 31 ani?
   Bravo!
   Crezi că votând la fel că până acum, (PSD, PNL) se va schimba ceva ? Că doar nu le-a venit inspirația taman acum….
   Vezi, de-asta băieții ăștia din USR+ merita votați, pt că sunt altceva, pt că altfel știm cum va fi și chiar mi-e greata de acel gen de politică (Hotul Badalau la curtea de conturi, condamnați secretari au lui Orban,etc).

  • @MVM, tare greu de cap mai esti. Sa ramanem toti la nivelul alora fara canalizare si curent pt ca au votat psd si dupa ce ne prind din urma (peste vreo 300 de ani) sa progresam si noi! Iar salariul minim sa ramana impozitat, daca ti se pare ca e mai bine!

  • @Supapă, serios? 43,6% din populaţia României trăieşte în mediul rural. Din românii din mediul rural, cel puțin 10% au wc în casă. Rezultă că ~ 33% din români au wc în curte.

   În principiu, dacă oamenilor ăstora le-ar mai crește venitul minim (asta este o inițiativă în programul USR+), ar rezolva ei problema wc-ului din curte, prin investiții proprii.

  • @Cristinel” Ati ajuns vreodata in sudul subdezvoltat, in Romania aia profunda, majoritara!?
   Acolo PSDismul e in fibra fiecaruia!
   Aia NU vor vota niciodata, cat vor trai, altceva decat PSD!
   Am fost recent la o inmormantare in sudul subdezvoltat, am venit ingroziti de saracie, de izolarea acelor oameni, nevuiniovati dar rupti de lume si tinuti captivi doar de primarul PSDist, „cel mai bun primar, ales din ’90 incoace, care a si furat, dar NE-A DAT si noua”….!
   Asa vorbesc amaratii aia din sudul calcat in picioare de PSD de 30 de ANI, satele si comunele alea au ramas cu ANI multi in urma, doar cei plecati la munca in afara ii mai aduc la anul 2020…
   Cat credeti ca va lua USR-PLUS ca sa poata sa-si puna in aplicare maretul Program de guvernare, Doamne ajutaca as vrrea, va zic sincer!
   Avem 2 copii, mari, educati, la casele lor, cu familiile lor si NU vrem sa ii auzim intr-o zi ca ne vor spune: „Ne-am saturat, PLECAM”!!!
   Sunt deja la limita, scarbiti, credeti dvs ca NU vrem SCHIMBAREA in 2 timpi si 3 miscari a Romaniei PSDiste?!
   Tineti MINTE: nici 20 de ANI nu ii vor ajunge Romaniei sa RECONSTRUIASCA dupa tot ceea ce a DISTRUS in 3 ANI de guvernare PSDragnea!
   PSDismul e profund intelenit in TOT si-n TOATE, cine stie cati ani si cate serii de parlamentari vor incerca sa schimbe, fara succes…

  • @lili
   N-au decat sa ramana in urma daca nu-i duce capul. PSD oricum este in picaj. In sud schimbarile se vor produce mai greu, e mult de recuperat. Programul va fi aplicat cel putin partial, dupa ce se va face o alianta cu PNL dupa alegeri. Nu e cel mai convenabil, dar este singura solutie momentan. Si eu astept schimbarea in bine de multi ani, acum m-am implicat personal, nu doar ca votant.

  • Bai fascistilor. 7% nu va da dreptul sa spuneti ca restul de 93% sunt prosti, lenesi sau nu conteaza.
   Nu toti au avut norocul sa stea in orase mari, cu facultati buni si joburi de frecat menta in multinationale. Mai sunt si tractoristi in tara asta care nu dau 2 lei pe internetul vostru de mare viteza cat timp el nu are canalizare.
   Trezirea bai ca nu sunteti nici macar 1 din 10.

  • sudul sarac nu se poate salva prin forte proprii deci trebuie ajutat. Asa ca o varianta e sa creezi facilitati segmentelor care au forta/dorinta de a face ceva. indirect, si sudul rupt in cur se va ridica pe propriile picioare (doar daca doreste !). da, este socialism.

 9. UP-Date: L-am salvat, pagina asta o PASTREZ, dlor de la USR=PLUS, fix cum am pastrat Programul de guvernare PSDragnea, am pliantele primite prin Posta de la PSD din care PSD a FACUT fix NIMIC!!!
  Oricum, „succesuri”, vorba EBEI!!
  VEDE careva POSIBIL acest maret Program de guvernare al USR-PLUS, asa schitat putin, cum citim acum?!
  Eu NU!!!
  Aia cu „eliminarea prin lege a pensiilor speciale” NU imi iese din cap, cat timp Judecatorii CCR cu mandat de 9 ANI NU vor VOTA niciodata o astfel de LEGE!!!
  Cum, dlor de la USR-PLUS?!

 10. Văd că pe-aici nu poate critica nimeni USR plus că hop și apărătorii.
  Eu nu am pensie specială și nici nu-i consider neomarxiști. În opinia mea sunt niște proști cu fumuri. De-abia aștept să-i văd împădurind jumate de țară să aibă și austriacul ăla ce tăia și să ia președintele Iohannis și premiul Franz cel mare. Pentru USR plus premiul Sisi cea mare. Cu coroniță

  • Critica constructiva nu supara pe nimeni, lozincile fara sens da. In timp ce ei vin cu programe concrete, tu stai si critici fara argumente. Ai premiul fundatiei ruse pt democratie pt postari irelevante.

  • domnule profesor elena popa, psdist)a?, stim ca nu ai opensie speciala, si nici nu vrei sa fii o povara pentru copii tai sa copilul sau … ca la scoala de troli puturosi nu va invata genurile

  • fiecare generatie are fraierii ei.acum e la moda postaceala externalizata daca tot au intrat banii de la subventia de la stat la toate partidele :)) de la specialistii CDR, la „sa traiti bine” cu extensia „tepelor in piata victoriei” , lozincile p$d le-am uitat, multi fraieri au pus botul si la „romania educata”… acum e randul celor mai tineri sa fie fraieriti de usr barna+ciolos care e mereu nou in politica cum am fost si noi :))) ne vedem din nou in 2024 cu aceiasi „oameni noi” in politica :))

 11. Pensiile speciale, da, la gunoi cu ele.
  Confiscarea averilor ilegale.
  Fara corupti in functii publice.
  Transparentizarea prin digitalizare a tuturor administratiilor inclusiv acces liber online la TOATA arhiva securitatii.
  Marirea absolut drastica a pedepselor pentru coruptia la nivel inalt si pentru grupurile de crima organizata !!!!!

 12. E un program foarte bun, dar nu va fi pus in veci in aplicare, fiindca poporul roman e profund ticalos si vrea dictatori, fiindca dictatorii „le dau lucruri”.

  • Eu la asta m-am referit cand am spus ca va fi ca maretul program PSD: nu va iesi nimic din el!
   USR-PLUS nu cred ca va lua peste 15%, votantii analfabeti ai PSD sunt garantati, sa vedem ce mare branza va mai face PNL dupa atatea mizerii si gafe si numiri scandaloase si initiative legislative scandaloase..
   CUM sa ajunga USR-PLUS sa puna in aplicare aceste masuri, cand ei NU vor depasi 15%, in opinia mea?!
   Dle Cristinel, eu am votat cu USR-PLUS, am spus aici pe forum ca la ORDINUL copiilor nostri TOATA Familia a Votat cu USR-PLUS, dar va reamintesc ca USR=PLUS va candida in Romania, NU in alta Tara!

  • @lili
   Asta nu inseamna ca nu au dreptul sa vina cu un program de guvernare. Orice partid trebuie sa aiba unul, chiar si cele care nu au sanse. E o chestie de principiu. Si daca vor face alianta cu PNL dupa parlamentare, macar partial programul va avea succes. Sa nu ne pierdem speranta! In primul rand jos PSD! Dupa aceea mai vedem.

  • @Lili

   Esti obosita de atata postacit sau ratiunea-ti joaca feste ? Repeti intr-una USR egal psd.
   Ce credibilitate sa-ti mai acorde cei care te citesc cu atentie, printre care m-am numarat si eu pana in clipa de fata ? Toata documentarea ta asidua nu valoreaza doi bani daca intamezi astfel de interpretari.

  • Lili are dreptate cind asociaza acest asa zis nou PSD – reformat- cu USRPLUS .Tare imi pare ca de fapt acest nou PSD se refermeaza tocmai pentru ca dupa alegeri sa poata forma o majoritate cu USRPLUS. USRPLUS va arata ca noul PSD este frecventabil si se vor asocia si cu PMP dorind sa formeze un pol la guvernare . Totul sta in votul cetatenilor

 13. Nimic despre mediul inconjurator, deci un rahat, pot sa uite de votul nostru. Au ratacit o tampenie cu defrisarile ilegale, dar asa ceva este absolut rarisim, si doar instanta poate anula. Ce are puterea executiva cu puterea judecatoreasca? Taierile ilegale sunt masive, nu defrisarile. Probabil ca nu trec pragul de 7%. Ciolos si-a atins, cu brio, scopul.

 14. Sună bine, aș vrea să am suficiente date să calculez statistic câte din cele 40 de inițiative vor fi implementate în 4 ani, dacă populația v-ar vota.
  Nu am însă date despre adevărații păpușari din umbră care folosesc sutele de miliarde de euro furate de la români pentru a manipula acum opinia publică, a mitui și a șantaja decidenții care, aproape întotdeauna, se metamorfozează în marionete ce fac jocul corupților…

 15. Cata generozitate! Internet pentru toti de la USR! Zici că-i firma de cablu. Nimic despre justitie, dosarul Revoluției, Mineriade, 10 August, infrastructură, securitate? Plimbati ursul marxistilor!

 16. @ MVM Citeste mai cu atentie inainte sa comentezi. Da, sunt tehnocrati, daca nici asta nu vezi, nu te pot ajuta.
  Orice lege poate trece de CCR daca va fi schimbata legea de functionare a CCR.
  1 md de euro pt „infrastructura” din sanatate, nu e asta tot bugetul pt sanatate.
  De unde crezi ca venim, de ne trimiti inapoi? Tu de unde vii si incotro te indrepti?

 17. @MVM Esti paralel cu realitatea si de-asta nu prea te duce capul. Am sugerat (dar asta e pt cine stie sa citeasca printre randuri, nu neaparat si pt tine), ca nu este nevoie sa asteptam ca prostii care au tot votat cu psd si au ramas in saracie sa recupereze tot regresul in care se scalda pt ca cei care deja sunt evoluati sa continue sa evolueze. Ai reusit sa urmaresti ce am spus? Daca nu au curent, apa, canalizare, sa inceapa cu alea si dupa aceea le vine si lor randul la internet gratis sau poate le fac in acelasi timp (ideal, dar nu imposibil).
  Legat de neimpozitarea venitului minim care inseamna legiferarea saraciei, pai atunci sa ramana impozitat si asa sa creasca nivelul de trai, dupa capatana ta!

 18. votam PNL, ca face lucrurile pas-cu-pas. Da’ dupa ce pleaca sefu’.
  astia USR cu 40 de obiective de facut in 4 ani oricum fara PNL nu fac nimic. Ca nu au ce oameni care sa munceasca cu adevarat sa puna in ministere

 19. mult succes, sa ajunga intreg programul la cat mai multa lume
  educatie justitie sanatate infrastuctura … e mult de lucru ca sa se repare ce s-a stricat timp de 30 de ani

  • Mai ales, bravo lor ca au propus eliminarea subventionarii activitatii partidelor politice de catre Stat.
   Cel mai corect e ca oamenii sa fie membri de partid si sa cotizeze sau firmele sa se doneze, public, partidului in care au incredere.

 20. Succes, USR, dar tot nu vă votez! Nu am încredere în voi.

 21. Votez USR, mai era eliminarea cumulului pensie nesimțite cu salariul de la stat tot nesimțit, eliminarea tuturor subvențiilor de orice fel , eradicarea corupției și a evaziunii fiscale.

  • Mai vedem…n-am incredere. Ciolos, un slugoi al UE si Barna, un lider de partid cu apucături autoritare sprijinit de vechii securisti. Nu votez asa ceva oricât de tentant ar suna anumite idei.

 22. Poate faceti si voi legea aia de eliminare a pensiilor speciale aplicabila doar pt viitor, cum e normal, fara afectarea celor existente – asa poate trece si la ccr. Just saying. Cunosc cativa piloti care au accesat niste imprumuturi mari (bazandu-se pe acest drept obtinut si in mod normal inalenabil), lor nu cred ca le plateste statul acel imprumut dupa ce le taie venitul cu 80%.

  • Cum ma vere pentru viitor? Toate scarbele care beneficiaza de 10 miliarde in prezent sa beneficieze in continuare, nu?

 23. …lili! Ați umplut-o de sânge!
  Pagina aceasta. Și probabil și ideologiile dvs.
  Ba e programul lui Dragnea, ba că de fapt ziceți că de fapt, nu se poate realiza , ba că ….
  De peneleu, v-ați luat, pe bună dreptate. De pesedeu, să zicem că .
  De usereu, nici ăsta nu e bine!
  La ORDIN, ați votat… Cu cine doamnă??
  Că nu v-o fi cerut poza buletinului de vot!
  Base? Că tare mai știe el lucrurile.
  Răzgândeanu? Că ce chiloți roșii mișto are, plus 7neveste!
  Sau Pinocchio!? Ce bărbat! Câtă eleganță! Tânăr! De viitor, maică!
  Toate analizele dvs, pertinente, munca asiduă de documentare, le-ați șters într-un condei!!
  Se pare că albinele au într-adevăr un simț olfactiv mult mai dezvoltat decât „trântorii” ca noi de p’acilea!
  Noapte bună stimabilă!
  Personal, am sa trec repede peste comm-urile dvs.

  • PS. E fain la G4!
   Blochează mesajele de pe anumite IP.
   Vorba lili: „G4, postați postarea!” 😁🤣

  • Probabil a devenit o sceptică iremediabilă care nu mai are încredere în nimeni și nici nu mai votează cu nimeni. Aparent, doar așa ai o șansă să nu mai fii fraierit(ă) și dezamăgit(ă).
   Dar cum lipsa prezenței la vot atrage o țeapă și mai mare pentru comunitate în general, societatea se bazează pe „fraierii” puternici care trec peste dezamăgiri și votează, chiar dacă partidul ales ajunge să livreze doar 10 % din ceea ce promite.

  • Perfect de acord Dana.
   In același timp, se pare că este o imensă risipă de timp!
   Personal, nu am sa citesc acest program. Și nici pe al vreunuia, cum nu am făcut-o în ultimii…. ani.
   Doar că votând același lucru, după 30 de ani, de ce se așteaptă ALTCEVA? Întrebare retorică, desigur.
   Pentru mine este noaptea minții!!! Mai ales citind și câteva păreri. ” Personale”! 🤔
   „Dom’le nu știu, că ăștia cu sluga: servicii, UE, dictatură, neomarxism, bolșevism, proletari, lgbt, Nicușor, atei, noua orânduire, soros, fonduri UE, multinaționale, câini plătiți, program ca la Dragnea, 7%, …. nu mai am aer….
   Și ne miram că emigrăm. Punct.

  • A facut-o treispe – paispe . A dat cu fasolea de-a zvirlita . A aruncat ca si – laturile pe geam – pe toata lumea. Nemultumitului i se ia darul .

  • @Reborn: Nu pot sa cred ce citesc!!!
   Ati inteles gresit, eu NU asta am spus: NU am comparat nici o clipa USR-PLUS cu PSD, am spus ca Programul USR-PLUS va avea „soarta” Programului PSD, adica NIMIC din el NU va fi realizat, argumentand ca USR nu va ajunge la guvernare!
   Poate ca PNL va castiga alegerile, dar PSD va veni pe locul 2 iar PNL nu cred ca se va intelege la guvernare cu USR-PLUS!
   Niciodata, un partid mare romanesc cu un scor important NU s-a inteles la guvernare cu alt partid important romanesc, in schimb fiecare mare partid romanesc a facut alianta la guvernare cu partidulete balamale gen PMP, UNPR, PRO-Romania, ALDE, UDMR!
   Eu cred ca asa va fi si dupa parlamentare, uitati-va cum PNLeii deja ii balacaresc pe USRisti(zilele trecute Fl Roman a lansat atacul, credeti ca e FARA acordul PNL?!), cred mai degraba ca PNL va face alianta cu PMP si cu nelipsitul UDMR!
   Iar USR-pLUS va ramane cu Programul de guvernare, asta am vrut sa SPUN!
   Mi-as dori eu ca Programul de guvernare USR-PLUS sa poata fi implementat cat mai repede, dar in urmatorii 20-30 de ANI, Romania INCA nu va implementa un asemenea Program!
   Romania profunda, aia saraca din sudul subdezvoltat si Moldova saraca are VOTURI MULTE pentru PSD, mult mai multe decat va obtine Programul USR-PLUS, dar USR-PLUS are dreptul sa aiba Program de guvernare, cum mi-a raspuns, corect, Cristinel!
   Tineti minte: MINIM 20 de ANI ii vor trebui Romaniei sa repare cei 3 ANI de distrugere lasati in urma de PSDragnea: e distrus Statul roman, iar fauna infiltrata peste tot nu e deloc usor de inlaturat(vedeti CCR si TOATE Institutiile Importante din Statul roman!), in plus sa nu credeti ca majoritatea PNLilor sunt adeptii SCHIMBARII!
   NU, majoritatea PNLeilor isi vor mentinute privilegiile, ei DACA si le-ar pierde NU ar gasi un loc de munca, NU au Competentele Anului 2020, cum le au cei USR-PLUS!
   Din acest motiv, am scris ce am scris, dar ati inteles gresit!
   Revedeti ce-am scris, adaug articolul din dimineata asta despre mizeriile CCR in privinta Datei alegerilor!
   Ce sa mai adaug in sprijinul celor pe care le-am scris?!
   Vorbim dupa alegeri, cand PNleii isi vor „aranja si consolida” interesele, asa cum fara jena au facut si in anul asta de cand sunt la guvernare, iar USR-PLUS nu le va fi alaturi, ii vor deranja chiar!

  • Totusi, duduia ce semneaza textele cu numele – LILI – are in mare masura dreptate atunci cind nu mai crede in nimeni si in nimic . Poate nu ati observat cum, din ce in ce mai des, se raporteaza la notiunea numita- FAMILIE- , familie ce influenteaza si nonaceptul . Dezamagirea este insa mult prea mare pentru multa lume . PSD – ciuma rosie , PNL asociat cu USL, PRO si ALDE asociati cu PSD , USRPLUS – dezamagitor . De asupra tuturora se ridică cine poate, ne zice versul eminescian si acum, aici , in acest moment istoric pentru tara, exista doar doua persoane ce depasesc cu mult intelegerea politica globala si ale caror actiuni trec cu mult peste cuvintele goale ale celorlalti . Chiar daca unora dintre voi – nu o sa va cada bine – cuvintele mele , va sfatuiesc s a vedeti doar faptele . Un parteneriat cu USA prelungit inca zece ani . Un premiu oferit de Germania numit OTTO cel mare . Un parteneriat ce va fi prelungit cu FRANTA. O alianta si capacitarea unor sume uriase de bani de la UE si de la SUA in vederea modernizarii cailor ferate , construirii de autostrazi moderne , unirea celor doua mari porturi maritime din Romania si Polonia , modernizarea fortelor armate , modificarea legilor justitiei (dupa alegeri ), conectarea Romaniei la notiunea de sanatate europeana , digitalizarea sistemului de invatamint (prima faza ) , construirea celor doua reactoare nucleare de la Cernavoda (linie de credit si permisiune de construire ,propuse noua de USA si UE) , contestarea tuturor legilor, fostelor guvernari PSD, ce au masacrat justitia , contestare ce a produs respingerea a 70 % dintre legile dorite de alianta PSD-UDMR-ALDE , blocarea legii Tinutului Secuiesc si multe multe altele poarta doar doua nume -Klaus Iohannis si Ludovic Orban . Fara toate acestea doar ar trebui sa ne intrebam: unde oare era Romania acum . Dupa ce avem un raspuns clar inteles de mintea noastra , atunci putem lasa in urma povestile de la TV si din presa de scandal si putem sa ne cristalizam propriul nostru – VOT- ca necesitate de democratizare a viitorului Romaniei .Haideti sa lasam in urma ceea ce a fost , nu putem schimba nimic ,sa vedem doar viitorul . Cum suna toate acestea in comparatie cu promisiunile neonorate ale altora sau cu promisiunile doar scrise pe hirtie fara nici o alta forma de implicare ? Vorbele goale versus actiunile deja vizibile cu ochiul liber . UITATI TRECUTUL .

 24. PNG lui Becali ? Sau PDD a lui Dan Diaconescu ? PRM lui Vadim? Ăștia nu au programe ? Sunt curios Partidul Romilor cu asul de treflă ce program are ?

 25. e ciudat programul politic economic al usr
  desi se definesc de dreapta
  ce scrie pe aici e mai degraba de stanga
  daca ar mai avea cateva idei despre trecerea rapida la economia electrificata , ceva ecologie
  ar fi de schimbat optiunile electorale

 26. spuneti ma care sunt optiunile voastre ?
  ce ati hotarat ?

  eu nu sunt mofturos
  vine cineva cu mine sau caut altceva ?

  si ne apucam serios de munca

  m-am saturat si eu sa stau pe margine sa chibitez …

  • Vrei sa te apuci de munca, la partidul invadat de Ciolos? Ba esti prost? Pe ce lume traiesti? N-ai vazut ce-au patit cei care au pus cel mai greu osul la treaba, Alexandrescu, Presada, Zainea si Gotiu?

 27. Am vizitat recent Constanta
  oamenii de acolo foarte ok

  non agresivi ca in alte parti
  daca si ei ne plac pe noi astia mai ciudati

  de ce nu ?
  hai sa incercam

 28. Cata zarva si mai ales cata neincredere la majoritatea comentatorilor !
  Domnilor de la USRPLUS, ati gresit tara.
  Romanii vor biserici, manastiri, moaste (daca nu mai sunt in tara aduceti din import).
  Ce digitalizare ? Lor le place sa se inghesuie la cozi la administratie, ANAF si peste tot, acolo isi spun pasurile, trancanesc, injura, nu conteaza ca pierd ore pretioase, pt ei timpul e infinit ; a doua zi o iau de la capat si sunt multumiti ca au rezolvat o treaba in trei zile, cand alti europeni o rezolva in cateva zeci de minute.
  Vedeti bine ca unii au ferma convingere ca nu se poate, au ferma convingere ca-i o minciuna psd ista.
  Eu cred in voi si va votez, dar slabe sperante ca romanii sa lase din brate cele doua mari partide pe care le voteaza de 30 de ani. Mafia, coruptia, incompetenta nu conteaza, ei se tem de digitalizare.

  • …dar de buda in curte? De ce nu o rezolvă?
   Și vezi că moaștele nu se aduc, așa, cum zici tu!
   Se cumpără, pe bani frumoși, publici pe cât posibil, de către marii dregători ai țării!! Vezi voluntari &Co.
   Și ce dacă eu vreau să stau la coadă la „stat”? Că stau pe banii statului. Că din timpul meu trece și leafa merge! Din banii TĂI DE CONTRIBUABIL.
   Siktir, nație de FANARIOȚI!

  • Ce buda din curte? Vrei sa vina sa-ti faca si wc in casa ca esti tu tembel si stai mort de beat toata ziua?

  • Daca cineva are veceu in curte, familia lui se p.. in panza freatica a localitatii. Sigur, capitalistii cei mai feroce prefera sa bea pipi; dar in restul lumii, populimea prefera altceva si statul se executa.

   Partea cea mai complicata e cum romanache care de traiesc din exporturile Daciei lui Ceausescu sunt cei mai „feroci” capitalisti de pe planeta. Nu trebuia sa fii la spaaranghel, sau sa iti faci temele, Mircica?

 29. V-ati plictisit de ”aceeasi mizerie” si acu’ o bagati pe asta cu: „USR, PSD, totuna”?! Cred ca Daddy nu mai poate de bucurie si daca nu l-ar trezi la realitate din ora in ora nea Alifie cu clasicul:”ridica sapunul, baiete!”, ar putea face apoplexie…

  • …scara, nici glumele tale nu mai au aplombul de odinioară!
   Nație de fanarioți!

  • Si tu, Brutus…?!

  • …eu Reborn.
   Se pare că Cazanul a scăzut din presiune!
   Probabil de la DNA se trage. E curent mare pe-acolo. Bate vântul …. stinge focul.
   Altfel, la Rahova sunt doar discopatii.
   Nu mai merge nici cu săpun. Poate Voltaren, injectabil.
   De aia ziceam….
   Next level.

 30. Jegurile care comenteaza contra USR stau la caldura pe pensii speciale cumulate…la umbra PSD in „administratie publica”

 31. Daca vreti sa vorbiti ceva cu mine , de acum doar face to face …
  Ma simt rau cand scriu asa pe un forum …

  • Măi @Wer alege și tu să-ți postezi comentariile exclusiv la articolele despre SF și artă, nu la cele unde se discuta lucruri serioase. Nu mai poate urmări omul discuțiile de pe forum că hodoronc- tronc apare @Wer, expertul în ficțiune absurdistă.

  • Totuși este bine că nu te simți prost. De la ceva stricat, zic…

 32. USR este ultima sansa pentru curatarea de paduchi a Romaniei.

  Votam USR , ca altfel ne intoarcem la Ceausescu cu PSD si PNL :(((

 33. Am si eu nevoie sa vorbesc cu cineva , nu e bine asa in singuratate.

 34. visul unei femei adevarate este sa fure barbatul celei mai bune prietene.

  :)))))

 35. Jay,Eugen,Bideu[WC] propagandisti ai moscovei. Metin Cerchez a fost trimis în judecată în ianurarie 2010 si a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru instigare la profanare de morminte

 36. M-am saturat de jocurile voastre simandicoase.

  Eu incep sa caut pe altcineva.

  Pa !

 37. Votam USR+, sa-l ajutam sa treaca de 10%!

 38. Free internet for you!
  Barna&Ciolos Company
  And, popcorn.

  Caramitru wake up.
  Regalist imputit, trezirea!

 39. Stimate coordonator de licență în ale Politehnicii și ale Sociologiei,

  Ați reușit, ați UCIS ASISTENȚA SOCIALĂ. Timp execuție manevră: ……../18.X.2020

  Acele servicii sociale de l-ați furat în UK, prin bursa data de familia Zamfir În anul 2000, exilată la Academia Romana, ICCV, unde sunt? Mințeați, propunând ca soluție împotriva dependenței date de ajutorul social, stimulentul financiar, bani dați direct și fără nicio întrebare de la autoritatea statală către individ, pentru ai permite să rupă perdeaua excluziunii sociale, sărăcia. De vreo draperie nici vorba. Dar minim să devină o personă. Să aibe dreptul la un minim de chatarsis.

  O minciună de altfel, o promisiune de a dreptul FASCISTĂ.

  Tavarășe, îmi replicați la e-mail disperat din august 2013, că nimeni nu este interesat de proiectul de cercetare aplicativă în consorțiu DIZIX, 600 000 Euro/PCCA2013 cofinanțare de la bugetul cercetării românești (Institutul Național de Diabet Paulescu and others). Pierdere de timp și bani.

  Realitatea a fost că, Sofia Emanuela Stănculescu, distinsa din comisie care nu credea că un părinte singur mai face sex, și-a ținut gura în continuare slobodă doar în fața altor femei și cel puțin și-a mutat sediul firmei de la Piața Iancului la Piața Unirii.

  Dar nu v-ați oprit aici, ați scris cu Vlad Pilonul II și a și fost implementat. Rezultatul?

  Dumneavoastră ați devenit de la Președintele Senatului Universității București, 2016, Rectorul Universității București. De Vlad nu știu nimic, doar că era prieten cu cei de la RODA.

 40. Am citit aici un comentariu pertinent – printre singurele, de altfel. Spunea asa: fiecare generatie are fraierii ei. Adevarat. Odata la 4 ani vin unii care zic ca psd e de vina si ca trebuie schimbati. Si promit pentru asta ori 15 mii de specialisti, ori sa traiti bine, ori internet pentru toata lumea. E drept, si psd promite spitale regionale, o mie de km de autostrada etc.
  Care e deosebirea? Niciuna. Si unii si altii isi umplu buzunarele si uita de promisiuni. Asa ca nu ne mai reprosati astora care nu avem incredere in usereplus, noi pur si simplu avem experienta: nu exista psd, cdr, pdl, pmp, usr, udmr. Pur si simplu, exista romani. Care atunci cand primesc painea si cutitul, taie felii pe care si le impart si mai lasa firmiturile. Aia e, de aia nu votez usrplus. O sa mai votez doar cand o sa vina unii sa zica: „noi bagam banii in gradinite, scoli si licee, vrem sa avem generatii educate. Cu noi la putere, bisericile nu o sa primeasca un ban, iar medicii ptofesorii politistii si functionarii publici care iau spaga nu vor mai fi angajati la stat. Parlamentarii nu vor mai avea imunitate penala, iar procurorii pot ancheta pe oricine, indiferent de functia in stat.” Pana nu aud asa ceva, niciun partid nu va avea votul meu.

  • Statistic

   PSD a fost cel mai performant partid

   Viorica Dancila cel mai bun prim ministru

   o anomalie

  • Viorei si Viorele.
   Amaratilor.

  • Comentariul postat în 18.10.2020 laora 1:40 am s-a inspirat din comentariul din 17.10.2020, ora 10:50 pm. Plagiarismul direct și plagiarismul mosaic este o trăsătură majoră a românului hoțoman, aplaudată de naivii imbecili organizați în turme imorale, agresive și periculoase.

   Tu @didi mi-ai sărit rapid în cap să-mi corectezi un cuvânt pe care l-am scris greșit din grabă acum 3 zile, din cele peste zece mii postate pe aici de-a lungul timpului. Sigur nu ți-ar „plăcea” să-ți zic și eu ce este greșit cu textele pe care le postezi tu și cu caracterul tău infect.

  • @Didi: nu ne-ai spus daca mergi la vot sau nu. Nu esti atent la detalii, stii ce vrei dar nu stii ce poti sa obtii.
   Internetul pentru toti poate fi tras peste tot folosind fonduri europene. Asta nu inseamna ca oamenii nu o sa plateasca pentru el.
   Vezi pe cine propune USR PLUS la Senat, primul pe lista, pe Bucuresti. cauta CV-ul lui.
   Lasa procurorii, ei cerceteaza ce vor, in presa apar informatii pe surse, dar doar un procuror Sef cere ancheta si doar un judecator o aproba.
   Ai sa recunosti un parlamentar corect atunci cand vei vedea ca-si da demisia cand e cercetat penal sau macar partidul sa-i retraga sprijinul politic.

 41. Procuratura urcă și coboară
  Niciodată lângă avocat
  Sau în același timp.
  Judecătorului, însă stimate prof. Petronel Dobrică, de ce i-ați acordat drepturi de zeu?

 42. Ei ni la ei și fomistii ăștia vor la guvernare, cu un program copiat de la alții.

  • Tarane, hot si needucat . De ar fi mult mai putini ca tine in ro , probabil ca eram si noi o tara de afara. Dar păcat… ca tine sunt mulți, chiar foarte mulți .

 43. Văd că lumea e foarte pasionată împotriva posibilității atingerii unui prag de 15% de USR. Și mai tare îmi place că lumea își dorește de la ei perfecțiune, de parcă concurența lor ar fi ruptă din rai (și nu din celălalt loc). Oamenilor, poate nu își vor putea pune in aplicare planul de guvernare (d-zeu știe că PSD a avut 40% și nu au îndeplinit nimic din „Biblia” lor de guvernare) dar cu un procent de 15% macar se pot opune la chestiile cretine făcute de alții, pot asigura un echilibru. Pot sa îi destabilizeze pe românii adevărați de la UDMR. Mai sus zicea cineva că nu are încredere în ei. Bine că ai încredere în PSD…PSD nu o sa dezamăgească niciodată, mereu vor face ce e bine pt ei și nu pt țară! Așa că, votați USR și poate mai avem și noi speranțe de la tara asta bananieră

 44. Multi postați plătit de psd vomita pe aici comentarii contradictorii . Dar degeaba , uita ca diaspora are la dispoziție 2 zile ptr a vota și nimeni nu prea voteaza cu psd. Asa ca, cu voi și fără voi (astia hoti sau plătit de psd ce postați) tot aducem romania pe calea cea buna . Prosst sa fii sau hot sa fii sa nu dai o sansa la guvernarea unor oameni care u au probleme de corupție și nici nu au mai fost la guvernare.

  • Sunt Zoaie Adunate de la pemepe, P$D , chiar pro penelishti
   Le este teama ! De inteles !
   Obiectivul Romaniei TREBUIE sa fie : in 2028 nici P$D, nici PNL in Parlament !
   Prefer Independenti ! ( fara Legaturi Istorice de Familie cu Zoaiele )

  • NU DOAR PSD!!!!

   PNL VREA SA FACA GUVERNARE CU PMP SI UDMR

   PMP si-a inceput atacurile asura USR

   PNL a atacat si ataca de cate ori are posibilitatea USR+, vezi doamne cica cand striga in gura mare ca se fura, nu asa se face… trebuie asa mai incet sa se auda

   USR+ e prea incomod pentru politica ROMANICA NORMALA EDUCATA, ca vin cu tot felul de cucuri gen justitie , digitalizare, transparenta .. pai unde sa isi mai puna GRINDA PCR-UL peste servere? ca la servere trebuie un sysadmin

   DECI E POLITICA ULTIMILOR 30 DE ANI DE FURACIUNE VS NOI ASTIA CARE INTELEGEM CA PSD=PNL=PMP=UDRM=miniUSL(PROMANIA+ALDE)

 45. Cu exceptia anumitor comentatori care evident sunt de partea unui partid sau altul, multe comentarii sunt de bun simt. Programul USR plus este bun, nimeni nu zice ca nu este perfect, dar este perfectibil. Important este directia pe care vrem sa rulam. Oricum trebuia inceput cu o resstruturare administrativa, de aici ar veni multi bani. Sunt sate si comune unde multi spun ca sunt cu wc in curte. Asa este, dar va aduc aminte ca sunt multe comune cu realizari ce bat si orasele. Uitati-va la regnul animal: scroafa cu multi purcei care este slaba si neingrijita isi mai maninca citva pui pentru a ajunge resursele la purcelusii care promit. Romania nu trebuie sa stea in loc pentru citiva . Ei trebuie sa se adapteze rapid ori nu au sanse, cristal clear. Bineinteles nimeni nu nu va muri de foame dar… atit, nimic mai mult. Toate satele si comunele care nu reusesc sa intre in curentul de dezvoltare trebuie alipite unor entitati mai mari cu putere financiara, in asa fel incit multe resurse locale sa se indreote si spre zonele defavorizate. Numai scroafa( adica statul) nu va reusi in veci sa dea lapte la toti purcelusii( judete, comune , sate). Prea multe judete dease meni, dar nu vorbeste nimeni de asta.Satele izolate din virf de munte sau fara sanse caci sunt depopulate nu au nici o sansa , indiferent citi bani am baga in ele, masura care oricum ar fi prosteasca. Dupa reorganizarea administartiva ar urma investitii inteligente care sa aduca bani repede si sa dea de munca oamenilor. Se poate continua si cu nonsensul capitale cu 7 primarii fiecare cu bugetul ei. Voua vi se pare logic ce se intimpla? Personal as incepe cu schimbarea legilor de functionare a ccr care este o frina puternica la dezvoltarea tarii, apoi cu organizare administartiva, apoi cu masuri sporite de lupta imptriva coruptiei dind puteri marite tuturor organelor statului pentru acesta lupta si aici includ si SRI. Pe urma sunt de dizolvat o multime de asociatii so organizari care papa banii statului. Nu le desfiintam,caci ar fi nedemocratic, dar nu le mai finantam. Nu au decit sa se autofinanteze si daca intradevar merita sa existe vor exista prin contributia membrilor. Consider ca astea sunt masurile de inceput. Internetul pentru toti este o vrajeala el deja este prezent oriunde in tara asta, si cine are nevoie de el il plateste nici nu te rupe financiar sa fim sinceri.

 46. Din analiza programului de guvernare reiese că USR+ este o formațiune politică cu o doctrină de STANGA.

 47. Nu știu ce să spun…
  Desființarea impozitării pentru venitul minim va însemna mai puțini bani la buget… Aș vrea să ne zică cum vor compensa. Este desființarea pensiilor speciale suficientă? Ce fac dacă e respinsă de CCR?

  Apoi legat de transmiterea pe internet a proceselor nu știu dacă e ok pentru viața privată e celor implicați în proces. Poate fi vorba de procese de viol, de divorț, violență domestică … Nu cumva pune victimele într-o situație dificilă?

  Cred că mai util e să fie eliminată corupția din justiție astfel încăt să putem avea încredere în justiție fără să stăm cu ochii pe ei.