G4Media.ro

USR PLUS salută propunerea Comisiei Europene privind adeverința electronică verde: Va facilita…

USR PLUS salută propunerea Comisiei Europene privind adeverința electronică verde: Va facilita reluarea liberei circulații între statele membre

Delegația USR PLUS a salutat miercuri propunerea Comisiei Europene de a avea un certificat comun european care să ateste vaccinarea, testul PCR sau dezvoltarea naturală a anticorpilor împotriva COVID-19, subliniind că această adeverință electronică verde va facilita reluarea liberei circulații între statele membre.

USR PLUS spune că susține propunerea Comisiei la nivel european pentru că evită crearea a două categorii de europeni, vaccinați și nevaccinați, și dă posibilitatea cetățenilor să opteze asupra modului în care atestă că nu sunt infectați cu virusul SARS-COV-2.

”O abordare comună asupra modului în care certificatele care atestă vaccinarea, testarea sau imunizarea printr-un document recunoscut de toate statele membre ale Uniunii va ajuta muncitorii transfrontalieri, industria turismului, cea aviatică și va opri carantinarea cetățenilor care trebuie să călătorească în scopuri esențiale. E un document important nu doar pentru turiști ci și pentru milioane de români care muncesc în Europa, o soluție comună importantă care împiedică alegerea unor soluții bilaterale sau între grupuri mai mici de state”, a declarat  Nicu Ștefănuță, europarlamentar USR PLUS și membru în comisia pentru Mediu, Sănătate publică și Siguranță alimentară.

”Este nevoie de o cântărire cu bună măsură a acestei teme pentru a nu discrimina o parte dintre cetățenii care fie nu au încă acces la vaccin ori nu au voie să se imunizeze astfel din motive medicale sau alte considerente. Soluția propusă de Comisie acum este cea corectă pentru că nu discrimizează dar în același timp facilitează circulația. Evitarea termenului ”pașaport” sau orice cuvânt care poate fi asociat cu ideea de granițe în Uniunea Europeană este un alt lucru important”, a spus și Dacian Cioloş, președintele Grupului Renew Europe din Parlamentul European.

Propunerea Comisiei Europene va trebui discutată și aprobată de Parlamentul European și de statele membre, care vor pregăti și implementarea logistică a eliberării și verificării certificatelor. De asemenea, Comisia pregătește până în vară infrastructura digitală care va certifica autenticitatea documentelor emise în toate statele membre, se mai arată în comunicatul USR PLUS.

Foto: Delegația USR PLUS în Parlamentul European / Sursa: Facebook

Citește și: BREAKING DOCUMENT Propunerea Comisiei Europene pentru adeverința electronică verde, documentul care va facilita libera circulație în interiorul UE. Beneficiari: Persoanele vaccinate, cele care au test negativ sau care s-au vindecat de Covid

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Templul Birocrației a mai făcut o adeverință, o barieră care va facilita … țineți-vă bine … ați ghicit? … libera circulație!

 2. Bravo tovarasi, am repurtat o noua victorie! La sfirsit, dupa inca vreo citeva (victorii), ruinele UE vor fi un punct de mare interes turistic.

 3. Ăștia suferă cu capul?
  Cum să fie circulația liberă dacă va fi condiționată de un act?

 4. Ăștia de la USR iar se pun contra lui Iohanis!

 5. Da, da, „libera circulatie” prin sufragerie, bucatarie, baie, dormitor… acolo nu-ti trebuie pasaport verde/albastru/cacaniu.

 6. Da, da, „libera circulatie” prin sufragerie, bucatarie, baie, dormitor… acolo nu-ti trebuie pasaport verde/albastru/cacaniu.

 7. Pai nu mai inteleg: Ciolos mai ieri se opunea unei astfel de adeverinte…..

 8. Părerea mea e ca și cei nevaccinati trebuie sa poarte ceva distinctiv pt a putea fi evidențiați. Eu as propune o brățară electronica sau o stea în frunte.

 9. Neomarxismul in acțiune!
  Fara aplaudacii Renew de la USR nu se oferea libera circulație condiționată de un document.

  Veseli aburinzi de iarbă, in România testul PCR costă 1/4 din salariul minim iar certificat digital o sa vedem cand o zbura porcul.
  Sau poate e tot pt. ,, Esențiali”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.