G4Media.ro

USR PLUS Iaşi: Votăm orice proiect bun pentru ieşeni, indiferent de la…

USR PLUS Iaşi: Votăm orice proiect bun pentru ieşeni, indiferent de la cine vine, dar nu vom fi niciodată complicii lui Mihai Chirică

La alegerile locale din 27 septembrie primarul Mihai Chirica (PNL) a câştigat alegerile locale cu 42,4% din voturi, în timp ce contracandidata de la USR PLUS, Cosette Chichirău, a obţinut 30,5%. Aceasta a transmis că USR PLUS Iași nu are nevoie de alianțe în plenul local pentru a susține proiectele importante pentru ieșeni dar că paritdul nu va fi niciodată mașinăria de vot a primarului Chirică.

„Răspunsul meu, în cazul în care nu s-a înţeles, este foarte clar: USR PLUS votează orice proiect bun pentru ieşeni, indiferent de la cine vine. Nu avem nevoie de alianţe, acorduri şi înţelegeri de culise ca să votăm proiectele bune. Dar nu vom fi niciodată complicii lui Mihai Chirica! Nu vom fi nici maşinăria lui de vot şi nici marionetele mafiei imobiliare din Iaşi”, a scris Chichirău miercuri pe pagina sa de Facebook.

Reacţia vine după ce liderii PNL Iaşi, Costel Alexe şi Mihai Chirica, câştigătorii alegerilor la Primăria Iaşi şi Consiliul Judeţean, au invitat la negocieri Alianţa USR PLUS şi PMP pentru crearea de majorităţi în Consiliul Judeţean şi Consiliul Local al Municipiului Iaşi.

„Pesedistul Mihai Chirica ne imploră să-i devenim complici, nu parteneri. Primarul şi cei din jurul lui au de fapt o singură suferinţă: nu mai pot da tunuri pe bandă rulantă. Potrivit legii, proiectele de patrimoniu – de exemplu schimburile de terenuri – au nevoie de votul a două treimi din consilieri. După votul de duminică, Mihai Chirica nu mai are o astfel de majoritate. USR PLUS are 9 din 27 de consilieri, în timp ce PNL are doar 11. Practic, Mihai Chirica nu are majoritatea calificată în Consiliul Local, iar pentru cea simplă, va trebui să-i convingă nu doar pe noii parteneri din PNL, ci şi pe vechii colegi din PSD. După cum se plângea zilele trecute, Mihai Chirica va trebui să negocieze fiecare scândură. Aceasta este explicaţia mărului otrăvit pe care mi-l întinde acum Mihai Chirică. Nu a înţeles mesajul ieşenilor. A înţeles însă aritmetica votului din Consiliul Local”, mai scrie Chichirău pe Facebook.

Sursa Foto: USR PLUS/Cosette Chichirău

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Este o atitudine absolut corecta din partea Cosettei Chichirau.
    Ea ar putea fi replicata si in fieful hotului de lemn Flutur si in multe alte judete. Numai asa pot usr+ sa mai vina oameni de acasa… Daca nu vor intelege asta, vor deveni noii penelisti, aceeasi mizerie fesenista.
    Howk!

  2. Bravo Cosette si USR !

  3. Asta e o tzoapa. Firea 2

  4. Foarte bine, nu cred că e nevoie de alianțe pentru a vota proiectele care vizează interesul public. Este nevoie de alianțe atunci când se urmăresc alte scopuri, cele ale unor bandiți.

  5. Excelenta atitudine. Asta ar trebui sa fie pozitia USR PLUS peste tot, daca vor sa ramana imaculati, ca o alternativa credibila la PNL PSD.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.