G4Media.ro

USR PLUS câștigă la BEC în scandalul sloganului ”O Românie fără hoție”:…

USR PLUS câștigă la BEC în scandalul sloganului ”O Românie fără hoție”: Sloganul reprezintă un îndemn la respectarea legii/ Ne aflăm în prezența unei exercitări cu bună credință a dreptului la liberă exprimare

USR PLUS câștigă la Biroul Electoral Central în scandalul sloganului ”O Românie fără hoție” contestat de PSD Dâmbovița. BEC susține în motivarea sa, prin care respinge demersul social-democraților, că ”ne aflăm în prezența unei exercitări cu bună credință a dreptului la liberă exprimare” și invocă legislația Curții Europene a Drepturilor Omului în susținerea deciziei, care poate fi citită integral aici.

 • ”Acest slogan reprezintă în esență un îndemn la respectarea legii, care nu produce o vătămare a drepturilor și intereselor unei persoane sau un prejudiciu de natură morală sau materială”, notează judecătorul Maricela Cobzariu, care a motivat decizia BEC și a înlăturat interdicția ca USR PLUS să folosească în campania electorală sloganul ”O românie fără hoție”.

Judecătorul invocă în motivarea deciziei jurisprudența CEDO și susține că este fundamental într-o democrație ”să fie protejată desfășurarea liberă a dezbaterilor politice”:

 • ”În plus, CEDO în jurisprudența sa a statuat că alegerile libere și libertatea de exprimare, în special în forma discursului politic, formează împreună fundația oricărui sistem democratic (…) Conform aceleiași jurisprudențe, este fundamental, într-o societate democratică, să fie protejată desfășurarea liberă a dezbaterilor politice. CEDO acordă cea mai mare importanță libertății de exprimare în contextul dezbaterii politice și consideră că nu s-ar putea aduce restricții unui discurs politic fără motive imperioase”.

Totodată, BEC susține că a constatat o exercitare ”cu bună credință” a dreptului la libera exprimare, sloganul USR PLUS ”neputându-se circumscrie noțiunii de material denigrator sau defăimător”, așa cum susținea BE de Circumscripție Județeană nr. 16 Dâmbovița:

 • ”În acord cu cele expuse anterior, BEC constată că, în speță, ne aflăm în prezența unei exercitări cu bună credință a dreptului la libera exprimare, sloganul folosit neputându-se circumscrie noțiunii de material denigrator sau defăimător, astfel cum a reținut în motivarea sa, Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 16. Dâmbovița”, se arată în decizia BEC.

sursa foto: USR PLUS

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Normal.
  Doar daca esti rus nu înțelegi asta!

  • Disperarea PeSeDeului promovează la maxim alianța USR+ . Ce urmează ? Îl aduc pe Tudorel să interzică cercetarea penală a corupților ? În România corupții au dreptul să nu fie ascultați, anchetați, condamnați. Si asta se va schimba după următoarele alegeri.

   http://www.dosarelealesilor.com

 2. O Romanie fara hotie ?
  O lozinca sci-fi buna pentru a face un serial pe Netfilx. Ce naiba suntem Norvegia sau Danemarca ?
  Suntem in Orient , la poarta Europei si ne vom comporta ca atare.iar hotia sa fie mai putin agresiva

 3. Ia uite dom’le, si dna @Gabriela Constantinescu care, peste capu’ lu Orban, voia sa il dea afara din partid pe membrul BEJ Dambovita din partea PNL, care a votat pentru interzicerea sloganului. 💂

  Haide dom’le ca s-a rezolvat, e gata, e ca si cand nu s-ar fi intamplat … Lasati omu’ in pace si mai ales partidu’!🙈

  • Lili înca mai studiaza diplomele primarului.
   Tare greu ne e sa avem încredere unii în alții.
   Ce-o fi asa de greu sa identifici un om bun?

 4. Sa speram ca aceasta victorie echivaleaza cu primul pas spre o reforma reala a justitiei.Auzi,daca strigi jos hotia inseamna ca instigi la ura.Astia mai aveau putin si o considerau rasista.Pai chelul isi pune mana in cap.Doamne ce s-au inmultit astia care „muncesc”pe campurile infractionale ale patriei,mai aveau putin si deveneau majoritari.Cel putin pe drumuri dau cu bolidurile peste tine.Votul este cel mai bun antidot impotriva lor.Sa nu va fie frica,majoritatea sunt semianalfabeti si o simpatizeaza pe tanti Veorica,ca e dama bine si i-a acoperit cu vorbe rupte din socialismul stiintific,in timp ce ei perfectionau tehnologia hotiei.

 5. Roman muncind si cuc clocind n-o sa vedeti niciodata.

 6. Multi prosti si pe la P$D-ul asta, era clar ca nu puteau interzice un slogan si oricum nu au facut decat sa atraga atentia, s-a discutat mult in presa despre asta si cred ca a fost in avantajul USR+.

  • Cine nu învața din greșeli cam așa se zice, că e ,,prost”. Nu-s numai ,,mulți” la PSD, se pare că sunt și sus-puși.
   Lu’ ,,MUIEPSD” tot pesediștii au fost cei care i-au ,,asigurat” celebritatea!

 7. Vedeti ca Marele Arhitect va voteaza. 🙂 Nu-l dezamagiti.

 8. Sloganul e antinational. Doar stim bine ca un roman = un hot, iar doi romani = o banda.

 9. Sloganul nu trebuie interzis. Trebuie completat cu imaginile usr-istilor surprinsi cu mana pana la cot in sacii de vot.

 10. Eu crez că Avocatu’ Poporului trebuie să se sesizeze din oficiu: păi ,,fără hoție” înseamnă în fapt ,,fără hoți”, ori asta este o încălcare a drepturilor unei minorități (cumva ,,majorității?), cam ca și chestia cu impozitarea pensiilor speciale… La fel toarșu Astalos Csaba, să le tragă la useriști o amendă de să-i usture, pentru discriminare !!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.