G4Media.ro

USR-PLUS acuză o viciere a rezultatului votului pentru Consiliul Local Brăila şi…

USR-PLUS acuză o viciere a rezultatului votului pentru Consiliul Local Brăila şi cere renumărarea voturilor: Am fost văduviţi de câteva voturi. Nouă ne-au lipsit 27 de voturi pentru a face pragul de 7%

Alianţa USR-PLUS Brăila acuză că rezultatul votului pentru Consiliul Local Municipal (CLM) a fost viciat şi cere renumărarea voturilor, pe motiv că într-o secţie de votare din municipiul Brăila procesul verbal încheiat în urma numărării voturilor ar fi fost falsificat, ransmite Agerpres.

Poziţia Alianţei USR-PLUS Brăila vine în condiţiile în care formaţiunea a ratat intrarea în CLM la o diferenţă de numai 27 de voturi.

 • „Considerăm că rezultatul alegerilor locale din municipiul Brăila pentru Consiliul Local Municipal a fost viciat, din cauza faptului că am fost văduviţi de câteva voturi. Nouă ne-au lipsit 27 de voturi pentru a face pragul de 7% şi a intra în Consiliul Local Municipal. În Secţia 111 din municipiul Brăila avem următoarea situaţie: avem peste 30 de voturi la toate categoriile, mai puţin la votul pentru CLM, unde avem zero. Ori, pe municipiul Brăila, nu am mai avut nicăieri zero voturi. Este imposibil, am obţinut 30 şi ceva de voturi pentru CJ în acea secţie, dar la CLM avem zero voturi. Am vorbit cu reprezentanta noastră în secţie, care, din păcate, nu este membru USR. Această doamnă spune că, personal, a numărat peste 30 de voturi pentru CLM. Întrebarea care se pune este: ‘De ce această doamnă a semnat procesul verbal unde apăreau zero voturi la CML pentru USR?’ Am o suspiciune gravă în legătură cu această situaţie. Este o situaţie paradoxală, deoarece doamna respectivă spune că au fost peste 30 de voturi în această secţie, dar în timpul acesta a semnat totuşi procesul verbal cu zero. Nu am vrut decât să renumărăm voturile din secţia respectivă, lucru care ar fi clarificat cu siguranţă situaţia”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele USR Brăila, Cătălin Stancu.

El a menţionat că Alianţa USR-PLUS a depus contestaţie la Biroul Electoral de Circumscripţie Municipală nr. 1 Brăila, prin care solicita renumărarea voturilor din respectiva secţie, dar contestaţia a fost respinsă pe motiv că nu a fost depusă în termen.

„Am depus contestaţie la modul general, pentru a prinde ora 17,00, ulterior am trimis o contestaţie şi pe e-mail. Nu ştiam exact care e termenul, pentru că cei de la Biroul Electoral Municipal nu au fost în stare să ne spună dacă suntem sau nu în termen sau până când decurge termenul. Contestaţia noastră a fost respinsă ca fiind tardivă. Aştept şi eu motivarea, să văd de când consideră ei că a început să curgă termenul de 24 de ore. Preşedintele BEM mi-a spus că trebuia să depunem contestaţia înainte ca secţia să îşi închidă activitatea, că după închiderea secţiilor nu mai putem contesta decât activitatea biroului electoral. Practic, după închiderea activităţii secţiei de votare, nu mai putem contesta numărul de voturi, asta înţeleg eu de la toţi aceşti specialişti ai birourilor electorale”, a spus Stancu.

Liderul USR PLUS consideră că ar trebui renumărate voturile în toate secţiile din municipiu, pentru că o situaţie similară a întâlnit într-o altă secţie de votare, iar „la o primă vedere ar fi vorba despre 60 de voturi furate de la USL PLUS”.

„Am mai descoperit o secţie unde tot la fel avem în jur de 30 de voturi la toate categoriile, doar la CLM două voturi. În total, la o primă vedere, sunt 60 de voturi care ne-au fost furate. Din punct de vedere al corectitudinii, aceste alegeri sunt viciate, nu au nicio legitimitate la ora actuală alegerile în municipiul Brăila pentru Consiliul Local. Noi trebuia să fim acolo, prezenţa noastră modifică total arhitectura CLM. Trecerea pragului însemna obţinerea a doi consilieri, iar în funcţie de numărul de voturi, chiar trei la redistribuire”, a spus Stancu.

Preşedintele USR Brăila a precizat că singura variantă rămasă în această situaţie este depunerea unei plângeri penale in rem, pentru a se vedea cine se face vinovat de falsificarea respectivului proces verbal şi pentru ca USR PLUS să poată fi repus în drepturi în CLM Brăila.

„Acum ne-a mai rămas o singură variantă, suntem în discuţii cu departamentul nostru juridic de la centru, singura variantă pe care o mai avem la ora actuală este să facem plângere penală in rem, nu ne îndreptăm împotriva vreunei persoane, să vedem cine se face vinovat pentru falsificarea procesului verbal, pentru că e o falsificare. Acest proces verbal este incorect. Vom vedea cine este vinovatul şi vom cere în subsidiar şi repunerea noastră în drepturi, dacă am fi avut dreptul să intrăm în CLM. Se va întâmpla în şase luni, într-un an, vom vedea, dar nu vom renunţa”, a completat Stancu.

Alianţa USR-PLUS a obţinut la CLM 6,94%, mai având nevoie de 27 de voturi pentru a intra în CLM Brăila.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Eu nu mai inteleg, de ce i se spune numarare „paralela” daca unii nu ii asteapta pe altii?
  Ce, nu aveau computere destul de performante sa insumeze niste numere?
  Ghinion cum ar spune Ioha’

 2. USR-Plus vrea să concureze cu PSD? Sigur că sunt importante trei voturi. Dar oricum ar fi scorul este foarte mic. Și nu numai la Brăila . USR mai bine ar studia cu atenția motivele pentru care a avut la votul politic un scor atât de mic în toată țara.

  • @IP :”USR mai bine ar studia motivele pt care a avut un scor atât de mic”

   Se pare că USR recurge la o stratagemă de ..imagine.

   Nu e nimic rău să-ți construiești o imagine bună în ochii electoratului, însă USR o face bazându-se pe ceva care nu e tocmai eficient; sau nu cel mai eficient – ca măsură – la actuala problemă a clasei politice: măsura eliminării penalilor din funcții publice.

   A nu mai permite penali în funcții publice, este ok dar nu rezolvă nici pe departe problema.
   După cum un antreprenor, să zicem – care ar întâmpina la un moment dat probleme cu consumul de alcool în rândul angajaților săi – nu ar mai permite ca angajații să intre în birou cu sticle de băutură. ..În loc să recruteze personal care nu agreează alcoolul.
   Măsura antreprenorului în acest caz – orientată pe efecte și nu pe cauză (efectul consumului fiind alcoolicii iar cauza – predilecția, plăcerea /dependența de a bea) – nu i-ar rezolva nicidecum problema din firmă – măsură falimentară dealtfel, care s-ar traduce în încercarea de a îndepărta efectele – ignorând cauza.

   Care, cauză în cazul măsurii USR, este CORUPȚIA iar „penalii” în acest caz fiind efectul corupției subiecților.
   Prin măsura luată, partidul dorește de fapt, să „stârpească” ceea ce deja este oarecum „stârpit” : penalii.
   Partidul fiind conștient, că o luptă împotriva cauzei ar atrage după sine, „tulburarea” întregii clase Politice: ar face practic, să le sară întregul Sistem în cap(!) – pentru că mai tot Sistemul funcționează pe piloni – adânc înfipți în ..Corupție; care ea, corupția a „produs” penali.

   Astfel că USR a ales „calea mai scurtăx; și mai ușoară. Și ce-i mai important – fără prea multe costuri – alegând să trateze doar cu penalii dar fără să declare oficial vreo luptă deschisă și împotriva CORUPȚIEI; a „Sistemului”.

   Se pare că ei, USR, au învățat din „lecția” 6 Iulie 2012 (suspendarea președintelui) – că Sistemul nu stă cu mâinile în sân, dacă nu-i „convine” ceva și că mai devreme sau mai târziu va face tot ce e cu putință „ca să suspende și ditamai Președintele – darămite lucruri „mai mici”!..

   Astfel, că afară de prudența adoptată de USR în urma „lecției date” în 6 Iulie 2012, avem un dublu „avantaj”:
   un USR mai comod în măsuri dar și construindu-și o imagine, bine-mersi – fără prea multe costuri sau bătaie de cap..

 3. Sunt din br , am votat usr plus pe linie, stiu multi us familii. E ciudat de logic ca au furat
  .

 4. Pe bărbosul ăsta nici eu nu-l votam.

  • esti foarte prost

 5. Normal, să pună presiune, să facă circ, să le numere până iese „cine trebuie”.

  Eventual, pe viitor, votul să dureze 7 zile, cam cum a fost când l-au votat pe tovarăsul Barna

 6. Hai, ca are si usereul proshtii lui!

 7. Nu trebuie să îți spună Biroul Electoral Municipal când expiră termenul de contestare, cum se calculează și ce trebuie să scrii în contestație (ce este aceea contestație generală?!). Scrie în lege și trebuia să învățați legea de dinainte.
  Nu există nici plângeri penale in rem, ci doar urmăriri penale in rem, în faza de început a acesteia.
  Cei de la USR sunt proști grămadă, dar se știe că prostia nu doare. Într-un fel bine că nu au mai intrat în consiliul local.

 8. La noi la Brăila,
  Se fura voturi cu kila!

 9. Se fura de la București până la Brăila!!!Dar ,când e vorba de usr este ACCEPTAT!!!

 10. Bravo echipa Plus ! Daca reușeau sa fuzioneze puteau intra in consiliul local (aliantele trebuie sa aiba minin 7%). Un partid ate nevoie doar de 5%
  Dar cum echipa Ciolos isi continua jocul perfid s-a ajuns si la cazuri din astea!
  De parca fuziona partidul republican cu cel democrat asa de complicat e!