G4Media.ro

USR: Liber la încălcat legea pe drumurile publice. PSD și PNL au…

Foto: DRDP Brașov via Turnul Sfatului

USR: Liber la încălcat legea pe drumurile publice. PSD și PNL au votat o lege care scapă șoferii indisciplinați de la predarea permisului de conducere

Fostul secretar de stat USR Horațiu Cosma acuză PSD și PNL că au votat în Comisia de Transporturi din Camera Deputaților o lege care scapă șoferii indisciplinați de la predarea permisului de conducere. El susține că e vorba de o modificare la codul rutier ce privește modul în care este suspendat permisul de conducere.

”Astăzi, legea spune că dacă ataci în instanță suspendarea permisului de conducere și pierzi definitiv, trebuie să predai permisul în 30 de zile de la decizia instanței. Conform modificării PSD-PNL, predarea permisului se va face în 30 de zile de la comunicarea deciziei. Doar că poliția nu știe când este comunicată decizia instanței către șofer, ca să înceapă să calculeze cele 30 de zile”, a declarat Horațiu Cosma într-un comunicat.

El spune că, drept urmare a acestei modificări, organele de poliție nu vor avea dreptul legal de a suspenda permisul de conducere pentru șoferii indisciplinați cu decizie definitivă în justiție.

”Nu este prima încercare a puterii de a ciurui codul rutier. Au mai încercat în 2022 să treacă prin Parlament o serie de modificări toxice care să ajute șoferii teribiliști. Atunci nu le-a ieșit, după ce s-a opus Cătălin Drulă și USR. De ani de zile asta e viziunea partidului comasat român PSD-PNL, cu sprijinul tacit AUR: în țara europeană cu cei mai mulți morți pe șosele, șmecherii și specialii au prioritate. Restul, ghinion”, a mai spus fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Guvernul a transmis un punct de vedere negativ față de acest proiect.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Doar cu sesizări că ăia n-au făcut, USR nu face nicio primăvară.

  2. Ca de obicei, USR vace valva fără ceva palpabil. Pai, stimați domni, politia în mod sigur știe când a fost comunicata decizia. Fiind parte în dosar, legea prevede ca fiecare parte primește câte un exemplar al deciziei instantei. Nu empatie cu PNL și PSD și nici cu șoferii nedisciplinati. Dar, dacă tor faceți valva acum înainte de alegeri, măcar nu dezinformati.