G4Media.ro

USR: Iniţiativa ”Fără Penali în funcţii publice” a ajuns la CCR, după…

USR: Iniţiativa ”Fără Penali în funcţii publice” a ajuns la CCR, după mai bine de 100 de zile de întârziere

Semnăturile iniţiativei civice Fără Penali în funcţii publice au ajuns la Curtea Constituţională a României, după peste 100 de zile de întârziere, iar potrivit legii, judecătorii CCR au la dispoziţie 60 de zile calendaristice pentru a se pronunţa asupra constituţionalităţii textului propus, informează USR prin intermediul unui comunicat.

„După aproape cinci luni de tergiversări, Camera Deputaţilor a predat Curţii Constituţionale listele semnate de cei peste un milion de români care susţin iniţiativa cetăţenească Fără Penali în funcţii publice. Nota informativă prin care secretarul general a comunicat Biroului permanent al Camerei Deputaţilor un număr fals al semnăturilor m-a determinat să asist la întocmirea procesului-verbal de predare-primire, pentru a mă asigura că nu lipseşte absolut nicio semnătură. Nu credeam că va fi nevoie, dar în aceste condiţii nu ne-am putut baza pe buna credinţă a persoanelor implicate. Astăzi însă am reuşit să bifăm încă un pas care să ducă iniţiativa mai aproape de declanşarea referendumului”, a precizat preşedintele grupului de iniţiativă, avocatul Mihai Badea.

USR a menţionat că „la comanda politică a lui Liviu Dragnea”, angajaţii Secretariatului General au trecut în nota informativă care urma să fie trimisă Curţii Constituţionale un număr de 591.097 de semnături, deşi USR a depus în Parlament 931.249 semnături, dintre care 825.624 validate de primării.

„Cei de la Secretariatul General al Camerei Deputaţilor s-au gândit, în disperarea lui Liviu Dragnea, să inventeze o cifră mincinoasă, omiţând că au fost depuse peste 820.000 de semnături validate deja de primari. Practic, au încercat să creeze o cifră de 500.000, de care să se poată agăţa Rădulescu, Iordache şi ceilalţi acoliţi ai lui Dragnea pentru a arunca în derizoriu iniţiativa semnată de un milion de cetăţeni. Este o acţiune jenantă şi disperată a politicienilor cu probleme penale. Este un fals ordinar tipic PSD”, a declarat preşedintele USR, Dan Barna.

Conform USR, PSD „a încercat să decredibilizeze iniţiativa sub acuzaţii mincinoase, care vor fi demontate” de numărătoarea de la CCR. Potrivit aceleiaşi surse, pentru „a contracara campania de dezinformare”, a fost lansat un formular de susţinere a iniţiativei Fără Penali, pe care oamenii îl pot semna online şi îl pot distribui pe reţele de socializare. Toţi cei care intră pe siteul amsemnat.farapenali.ro, indiferent dacă au semnat sau nu, pot susţine online iniţiativa.

După pronunţarea CCR, iniţiativa va intra în circuitul parlamentar, cu dezbateri în comisii şi vot în plenul Camerei Deputaţilor şi Senat, urmând ca apoi să se organizeze un referendum decizional care trebuie să aibă cvorum şi vot majoritar, reiese din comunicat.

Iniţiativa Fără Penali în funcţii publice propune ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conţinut: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. cu un pas mai aproape de noaptea cutitelor lungi.
  cat de curand vom trece la asomarea porcilor psdisti…he,he,he

 2. Mesaj pentru adevărata @Gabriela Constantinescu:
  Te rog frumos, nu te lăsa intimidată…! Doar de așa ceva sunt capabili „ei” și atât pot face cu fondurile din ce in ce mai limitate care le sunt aprobate: Caută cu disperare din zori pâna-n seară și când în sfârșit îl gasesc pe cel mai bun, cel mai inspirat și cel mai curajos dintre noi, se opresc să-și implanteze germenii răului, cam ca-n Alien II….!
  PS. Surpriza neplăcută pentru ei e că nu le-au ajuns banii să închirieze si altceva în afară de Suleyman Magnificul , ca spre exemplu Aliens vs Predator, așa că din fericire, nu au cunoștință de finalul Trilogiei….

  PPS. Deci te rog să nu cumva să-ți treacă prin cap ideea de a renunța…!

  • Iar eu il sustin pe Scara!

  • Am mai zis asta, am mai zis, dar inca nu apare si ma grabesc: il sustin pe Scarao!

  • Merci Marcele, dar ai grijă că ce faci tu se numește …Satanism…! În urmă cu câteva secole puteai fi ars pe rug și pentru mai puțin, dar nu trebuie să te îngrijorezi că s-ar putea întâmpla în secolul nostru, în primul rând pentru că au rămas fără surcele, pentru că și-au bătut joc de păduri…! Mai sunt si alte aspecte, pe care propun să le discutăm mai târziu, trebuie să merg să fac focul de noapte la cazane, se anunță aflux de păcătoși…

  • Bag seama ca toata lumea a-nceput sa se grabeasca…

  • Trăim doar în secolul vitezei…de ardere…
   PS. Dacă o vezi pe Gabriela cea adevărată, te rog frumos s-o călăuzești ca să ajungă aici..! Consider că e important să citească mesajul și apoi să dea iama printre ciumați…! Mulțumesc anticipat…!
   Noapte bună…!

 3. Stiind compositia de politruci din CCR, unde sunt trimisii gastilor de hoti psd, alde, udmr, sunt sceptic. Aciolo sint fost kaghebisti ca dorneanu, securist si turnatori, adica toti care si-au facut cariera prin servilism. Acolo a fost si Toader, ex=procurorul ceausiste, despre care doar dosarul SIPA ne a arata cum executa el ordinele primite de la Secu.

 4. O sa decida bolsevicul Dorneanu ca este contrara constitutiei o asemenea lege.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.