G4Media.ro

USR îi cere premierului Nicolae Ciucă să prezinte public planul pentru tăierea…

Foto: Facebook / Claudiu Năsui

USR îi cere premierului Nicolae Ciucă să prezinte public planul pentru tăierea pensiilor speciale, cerut în PNRR până la 31 decembrie

USR îi cere premierului Nicolae Ciucă să prezinte public planul pentru tăierea pensiilor speciale, arătând că termenul prevăzut în PNRR pentru această măsură este 31 decembrie 2022, potrivit unui comunicat de presă.

„Îi cer premierului Nicolae Ciucă să prezinte planul de tăiere al pensiilor speciale. Să ne spună dacă susține poziția colegului său de Guvern, Marcel Boloș, care spune că România nu trebuie să taie pensiile speciale, pentru că «nu este o țară sălbatică». USR a introdus în PNRR eliminarea pensiilor speciale. PSD, PNL și UDMR vor să le mențină, cu orice risc, refuzând constant să voteze proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Continuă să-i trateze cu dispreț pe români. Continuă să dea pensii speciale și își măresc singuri salariile cu 25%. Vine însă nota de plata”, a declarat Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR.

În circuitul parlamentar sunt mai multe proiecte depuse de USR în scopul desființării unor categorii de pensii speciale, proiecte pe care coaliția PSD-PNL-UDMR le ține la sertar și refuză să le pună în discuție.

Concret, proiectul USR pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor este blocat din 6 mai, PSD, PNL și UDMR refuzând sistematic toate solicitările noastre de introducere a acestuia în dezbaterea Parlamentului. Proiectul a fost depus după decizia CCR prin care a fost declarată neconstituțională legea prin care erau desființate pensiile senatorilor și deputaților, pe motiv de „impetuozitate” și „grabă” în adoptarea legii.

De asemenea, proiectul USR pentru eliminarea pensiilor speciale ale primarilor este blocat în Senat din decembrie 2021. Între timp, USR a transmis mai multe cereri oficiale către conducerea Senatului pentru punerea proiectului pe ordinea de zi – cea mai recentă, formulată chiar astăzi – și a depus amendamente cu un conținut similar la alte proiecte care vizau Codul administrativ, actul normativ prin care aceste pensii speciale au fost create de Guvernul Dăncilă. Toate acestea au fost respinse.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. USR face doar cereri imposibile! Îl doare la bașca pe Ciucă de PNNR. Și chiar dacă nu l ar durea nu vrea să i pună specialii piele in băț.

  • DE CATE ORI SE VORBESTE DE TAIEREA PENSIILOR SPECIALE ELE CRESC. CA VOINICUL DIN POVESTE. INTR-UN AN CAT LA ALTII-N ZECE.
   DAR NU NUMAI CA ELE CRESC, DAR CRESTE SI NUMARUL DE SPECIALI.
   DAR NU NUMAI CA AU PENSII SPECIALE DAR SE MAI PENSIONEAZA SI LA 40 DE ANI.
   DAR NU NUMAI CA SUNT PENSIONATI LA 40 DE ANI DAR SUNT IMEDIAT REANGAJATI DEVENIND CUMULARZI.
   MILIONARI IN EURO DIN PENSII SPECIALE II FACEM

 2. Bai USR chiar asa nu mai aveti si voi rabdare inca putin pana da tara faliment. Mai e putin

 3. a rezolvat RARES BOGDAN in 30 de zile

 4. ROMÂNII VOR PENSII SPECIALE, de aceea au votat PSD 30%, PNL 25%. Un popor de hoți nu poate vota decât hoți.

 5. Romania este impartita in doua categorii : speciali si sc1avi
  PSD si PNL au scos USR de la guvernare si acum vor scoate Romania din UE daca trebuie , doar sa isi pastreze prada si pensiile furate

 6. eu le-as da doar 30 de zile si l-as ruga pe Rares sa ne prezinte rezultatele.

 7. Cine vede o paralele intre pensiile SPECIALE si actiunea militara SPECIALA din ruZZia ?
  Caterinca pentru fraieri.
  Le spun oamenilor de rand ca ei nu sunt speciali , doar niste sc1avi.
  Si trebuie sa munceasca pentru cei SPECIALI

 8. Oho, nici o problema, dl Ciuca are raspunsul standard la orice intrebare:
  „Nu vom avea astfel de enunţuri până în momentul în care nu vom avea pe masă cifrele.
  În funcţie de decizia pe care o vom lua în coaliţie, vă rog să aveţi încredere că o vom comunica”, a răspuns Nicolae Ciuca.
  Dar, voi mai aveti incredere, dragi romani?!

 9. Ciuca este doar un executant al dispozitiilor mafiei psd+pnl+udmr, calitate pentru care a fost ales pm. Altceva nu stie se vede pe fata lui de neconflictual.

 10. Cum sa își taie pensia Ciucă?? Mai ales cumulul.

 11. In Romania nu merita nimeni pensie specia .

 12. Pensii speciale.

 13. Suntem ca o turmă de oi.Dulăii fac ce vor cu noi.Răscoala de la 1907 trebuie să se repete altfel vom fi batjocoriți și sfidați de acești fanarioți ce sunt la putere!Români Treziziți-vă!