G4Media.ro

USR depune o iniţiativă legislativă de instituire a cazierului de mediu şi…

Sursa Foto: thainationalparks.com

USR depune o iniţiativă legislativă de instituire a cazierului de mediu şi a unui sistem de puncte de penalitate pentru cei care încalcă legislaţia de mediu

Parlamentarii USR Oana Cambera şi Dragoş Popescu au depus, miercuri, o iniţiativă legislativă privind instituirea unui registru naţional de mediu şi a unui cazier de mediu, precum şi a unui sistem de puncte de penalitate pentru cei care încalcă legislaţia de mediu. Cazierul de mediu este destinat persoanelor juridice, inclusiv pentru unităţi administrativ-teritoriale, precum şi asociaţii, acţionarii şi reprezentanţii legali ai persoanelor juridice, care au săvârşit fapte sancţionate contravenţional sau penal pentru încălcarea legislaţiei de mediu. Propunerea legislativă este eligibilă de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Potrivit USR, implementarea unui registru naţional electronic de mediu, introducerea cazierului de mediu, precum şi introducerea sancţiunii complementare a punctelor de penalizare sunt menite să descurajeze încălcarea legislaţiei de mediu, atât pentru persoane fizice şi juridice, cât şi pentru instituţii şi UAT-uri.

”În momentul de faţă, nu există la nivel naţional nicio formă de trasabilitate a infracţiunilor şi contravenţiilor în domeniul mediului, iar în ultimii ani suntem martorii unor fenomene extinse de criminalitate de mediu în România, care ne afectează sănătatea şi mediul în care trăim. Legislaţia-cadru europeană face paşi rapizi în direcţia reducerii acestor fenomene şi considerăm că România trebuie să acţioneze cât mai rapid, mai ales în contextul investiţiilor ce se vor face prin PNRR în domeniu”, a transmis Dragoş Popescu, senator USR.

Iniţiativa legislativă creează astfel o lege-cadru, după care executivul poate să reglementeze prin acte normative secundare condiţiile de punere în aplicare a acestor noi mecanisme legale.

„Sunt necesare mecanisme care să aibă ca efect descurajarea încălcărilor legislaţiei de mediu, cum ar fi sancţionarea graduală pe bază de puncte, suspendarea autorizaţiei de mediu sau interdicţia altor drepturi pe o anumită perioadă. Nu poţi aplica însă aceste mecanisme fără date, fără o evidenţă atât a autorizaţiilor, cât şi a faptelor pentru care s-au aplicat sancţiuni. Primul pas în acest sens este să avem date, respectiv Registrul de mediu, pe care îl introducem prin lege şi în baza căruia se va institui certificatul de cazier de mediu”, a declarat Oana Cambera, deputată USR.

Cazierul de mediu este destinat persoanelor juridice, inclusiv pentru unităţi administrativ-teritoriale, precum şi asociaţii, acţionarii şi reprezentanţii legali ai persoanelor juridice, care au săvârşit fapte sancţionate contravenţional sau penal pentru încălcarea legislaţiei de mediu, de gestionare a deşeurilor, a calităţii aerului, a emisiilor industriale şi substanţelor chimice periculoase, a zgomotului ambiant, a biodiversităţii şi biosecurităţii, precum şi cele care privesc disciplina privind protecţia mediului. Certificatul de cazier de mediu va fi necesar pentru încheierea asigurărilor, participarea la licitaţii publice şi pentru emiterea actelor de reglementare de mediu.

Registrul naţional electronic de mediu e o bază de date gratuită şi deschisă publicului ce conţine toate reglementările care stau la baza desfăşurării unei activităţi cu impact asupra mediului. Registrul va putea fi consultat de toate instituţiile, persoanele fizice / juridice, societatea civilă interesată pentru a se asigura conformitatea cu legea şi sesizarea instituţiilor interesate cu privire la posibile încălcări ale legii.

sursa: News.ro, Sursa Foto: thainationalparks.com

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

24 comentarii

 1. Auto de lux pe drumurile din Romania,tara cu cea mai proasta infrastructura rutiera din Europa :))) Degeaba dai 50–100.000 de euro pe masina daca n-ai unde s-o rulezi.

  • Românistanul „ieuropean” .. tzara neo bolsevicilor si a nomenclaturii rosii .👹

  • Are Dreptate USR….
   Ciuma Roșie bolsevice știe sa manipuleze mințile oamenilor săraci
   ,săraci și cu duhul, evident
   Și uite de 30 de ani
   Nu mai putem ieși din
   Ghearele neo bolsevism…
   Ciumatii nu au făcut autostrăzi mai ales în Moldova cică, dacă ne ataca rușii, sa nu poată întra fluierând pe autostrăzi
   Am întrat în UE și NATO
   Iar ei…tot asa o țin…
   Fără autostrăzi…
   Periculos este ca și PNL este infiltrat cu agenți roșii bolșevici…
   De asta au dat mâna…
   Și numai Bietul USR mai ridica
   Vocea…

  • Uite că sunt și eu odată de acord cu drulă…

 2. Românii au votat PSD 30% și USR 15% în 2020, deci se vede ce vor românii, adică sinecuri, nu conducere cinstită.

  • Mai bine precizai procentele PSD și PNL, fără USR, că așa unii riscă să adune mere cu pere…

  • USR conducere cinstită? Așa au zis și membrii USR care au „fugit” la REPER. Probabil au plecat din USR deoarece acest partid ajunsese prea „cinstit” pentru gustul lor, deși, la ce lichele au rămas în USR, mă îndoiesc de acest lucru. USR este o mi.zerie, un REPER al partidelor bolșevice.

  • @Eujene… poate or fi, nu zic nu….. Dar confirmarea ca USL ne-a jefuit si distrus in ultimii 30 de ani, este un adevăr, doar u USR și REPER sunt de vina 👍

  • Chiar daca propunerea PSD de taxare a luxului, ar fi asa cum spune dl Catalin Drula o ,,ipocrizie ” si o ,,stridenta”, propunerea este extraordinara, agreata de majoritatea romanilor, si considerata foarte corecta, necesara, si buna.
   Este o masura intradevar social democrata , ca si taxa de solidariitate de 1 % , benefica pt bugetul statului .
   Realitatea este, ca desi PSD are toate parghiile pt impunerea acestor taxe, nu are un lider cu taria si autoritatea dlor Iohannis si Ciuca, si nu va avea astfel vointa si taria sa le impuna in guvern , iar in caz de neaprobare, sa mearga la anticipate .

  • a aparut egenia, sa mai bata campii…

  • Usr și cinstea????hai sa fim serioși, sunt cei mai mari hoți.

  • Bla bla bla… Îmi aduc aminte ca la votarea moțiunii de către usr alături de psd și aur, pana și pesedistii făceau bășcălie de usr.
   Sorin Grindeanu (PSD): „Deputatul Barna votează împotriva vicepremierului Barna, iar deputatul Drulă votează împotriva ministrului Drulă”
   Asac ca lasă-ne cu votul romanilor, tragic este ce ați votat VOI.

 3. Interesant e ca toti pesedistii care au masini scumpe sunt bugetari de lux din nastere, pe functii politice, n-au muncit o zi pe bune in viata lor.
  Pe de alta parte, avand asemenea masini scumpe, e explicabil de ce pesedistii voteaza (alaturi cu PNL!) pentru relaxarea sanctiunilor din codul rutier, majoritatea au incalcat de multe ori legislatia rutiera.

  • Crezi că pățesc ceva? Când l-am votat pe Johannis, scândura de la cotroceni, a doua oară, ne-am băgat mortul în casă. O să se scrie poeme și poezii despre Băse de către dizidenții oligarhiei ce va să vină.

  • Lasă că au muncit USR-iștii tăi de s-au rupt. Năsui, Bulai, Voiculescu, Drulă, sunt sătui de muncă ca ursul de ghinde.

 4. Astea’s doar de ~ $100k. Mereu am fost de principiu ca ori îți iei una de [+$200 k; +$400k), ori nu îți mai iei deloc. Dacă tot poluezi, de ce sa o faci fără stil?
  The best of the best, or nothing.

 5. Am mai postat un comentariu la mișto pe la ora 11:00. Unde este, dragi cenzuratori ❓

 6. Băi Răngoc cui dreacu te adresezi ? În afară de ghiorlăieli chiar nu sunteți capabili să livrați , sau sunteți interesați numai de ciciunghezi . Câți credeți că vă vor mai vota ?

  • Faptul ca ragi aici de la o tastatura din subsolul Kiseleff 10 ne spune ca-i panica mare printre sefii tai.
   Probabil o parte buna din aia care votau pentru galeti, asta va e ingrijorarea.

  • iar ai aparut ma??? te-au dat afara de pe hotnews??? hai mars!

 7. Labariii astia care sug din rusia sa dispara sa plece in siberia

 8. G4 media ,va rog frumos nu nu mai aiba acces la postarii ,iubitorii de iarna ruseasca de gulag .de tradatoriii

 9. Noi înţelegem că sunteţi aşa mai sisi dar nu înţelegem de ce sunteţi proşti că mulţi băieţi sunt inteligenţi şi sisi dar ei sunt convinşi că nu sunt proşti şi o să vă oferim câteva exemple:
  ———————–
  – Nu îl vom uita niciodată pe Badea cum îşi rupea cămaşa printre mitingiştii PSD care doar se plimba în jurul Cotrocenului de ofticat ce era pe Iohannis, iar azi a aflat că e doar sisi că ar fi prost să recunoască că acuma Iohannis e şeful tuturor mitingiştilor şi propagandiştilor plimbăreţi de atunci. Măi frate să iei bătaie de două ori în ring de sisi cum a păţit-o Badea că îl urai atâta e tare pe Iohannis trebuie să te fi lovit tare în prostie când ai aflat că acuma Iohannis e şeful tuturor mitingiştilor şi propagandiştilor plimbăreţi de atunci, daaa. 😏
  – Dar şi cu PNL-iştii şi fanii lor propagandişti nu ne e ruşine că mulţi şi-au luat-o la 10 august(vă amintiţi de ăia de la Gigi-TV de aşa i-au bătut că acuma sunt cei mai mari susţinători al lor) şi încă îi vedem la tembelizor cum îl laudă pe Iohannis iar mai haios e că o fac împreună cu alţi mitingişti plimbăreţi ai celorlalţi de vă mai întrebaţi de ce păreţi toţi sisi când vă vedem, daaaa. 😏
  – Trebuie să fi sisi ca să ieşi într-o mulţime furioasă în geaca roşie şi să te lupţi cu PeeeSeeDeee şi să te mai gândeşti că ai mai putea repeta vreodată aceeaşi schemă după ce ai devenit stăpânul tuturor mitingiştilor şi propagandiştilor plimbăreţi şi desigur ar propriilor sisi bătuţi de 10 august, daaaa. 😏
  – Ce nu înţelegem noi unde erau sisi AiUR-işti şi Sosocaţi în acele momente că prea au apărut aşa din neant ca şi cum au fost creaţi şi nu vrem să credem că sunteţi proşti să nu fi observat acest aspect că noi ştim că atuncea când eşti războinic dac pentru naţiunea ta eşti tot timpul nu doar atuncea când te sincronizezi perfect cu anumite momente electorale şi apari aşa din joben ca un iepurele electoral, daaaa. 😏
  ———————–
  Noi credem că e discriminare să fim impozitaţi ca toţi ceilalţi pentru că noi vream să fie impozitul după nivelul prostiei fiecăruia şi nu să fim noi proştii care să vă plătim impozite la toţi sisi, deci dacă eşti mai prost cu atât să fie impozitul mai mult. Aşa ar fi corect că PSD tot timpul ne spune că cine are mai mult e corect să aibă impozitare mai mare.

  SĂ VINĂ CCR SĂ NE SALVEZE CĂ SUNTEM DISCRIMINAŢI SAU NU SUNTEM GENul LOR? 😀😀😀😀😀😀

 10. Nu toata lumea are inteligenta de a nu-si arata bogatia, asa cum procedeaza d-l Drula!!! E o tehnica sa nu iesi in evidenta cu banetul pe care-l posezi … si in acelasi timp o oportunitate de a-i critica pe fraierii ceilalti!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.