G4Media.ro

USR Bucureşti: Decizia CCR privind DNA-ul pădurilor este una tristă şi de…

USR Bucureşti: Decizia CCR privind DNA-ul pădurilor este una tristă şi de natură a provoca îngrijorare. În funcție de motivare, fie vom veni cu o altă lege, fie vom face corecțiile necesare

USR Bucureşti consideră că decizia Curţii Constituţionale de a admite sesizarea Guvernului pe legea de înfiinţare a „DNA-ului pădurilor” este una „tristă şi de natură a provoca îngrijorare faţă de soarta” pădurilor din România.

„Aşteptăm să fie publicată în Monitorul Oficial motivarea deciziei de astăzi a CCR, astfel încât proiectul de lege să se întoarcă în Parlament pentru a fi făcute corecţiile necesare şi a fi readoptat. ‘DNA-ul pădurilor’ trebuie să fie înfiinţat pentru a salva pădurile României! Vechea clasă politică nu se poate preface la nesfârşit că nu vede faptul că, anual, dispar ilegal din pădurile României peste 20 de milioane de metri cubi de lemne. Ştim că tot acest volum de masă lemnoasă înseamnă în conturi sute de milioane de euro, poate chiar un miliard de euro, în fiecare an, dar situaţia a devenit atât de gravă încât nu mai poate fi tolerată, iar politicienii au obligaţia de a lăsa deoparte calculele electorale şi interesele clientelei de partid pentru a pune mai presus interesul României şi al românilor”, scrie USR Bucureşti, într-o postare pe Facebook.

Senatorul Mihai Goţiu, iniţiator al legii, spune şi el că aşteaptă motivarea deciziei CCR, pentru a vedea dacă a fost admisă obiecţia de constituţionalitate pe ansamblul legii sau doar pe unele articole.

„În funcţie de motivare, fie vom reveni cu o lege nouă care să răspundă obiecţiilor, fie, dacă e vorba doar de unele articole, le vom discuta când legea revine în Parlament (comunicatul de presă al CCR nu are menţiunea că legea ar fi fost respinsă în ansamblul ei). Vă asigur că, în ciuda opoziţiei domnului Orban, România va ajunge să aibă procurori specializaţi pe infracţiunile de mediu. Iar dezastre precum cele pe care le-am documentat recent, în pădurile gestionate de ocoale silvice private controlate de lideri PNL, nu se vor repeta”, a scris el pe reţeaua de socializare.

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de Guvern şi a constatat că este neconstituţională Legea pentru organizarea şi funcţionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Citește integral: CCR a declarat neconstituțională legea USR privind înființarea ”DNA-ului pădurilor” / Actul normativ a fost contestat de Guvernul Orban

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Eventual, guvernul va putea solicita în 2024 să ne împrumute UE nişte procurori specializaţi pe infracţiunile de mediu.

  2. Doresc USR sa fie in continuare intransigenti si sa caute pana la capat sa-si respecte promisiunile si principiile (chiar cu riscul de a pierde temporar capital politic) care i-au adus in atentia alegatorilor din Romania, care nu mai mai suporta aceasta stare de fapt. Le doresc sa nu faca alianta cu nimeni care nu adera la principiile lor. Orice pas inapoi (compromis) din calea principiilor ii va indeparta pas cu pas de el. Suna idealist, da, dar asta mi se pare singura cale de a schimba situatia in care ne aflam.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.