G4Media.ro

Alianța 2020 USR PLUS anunță că USR Dolj va depune plângere penală…

Alianța 2020 USR PLUS anunță că USR Dolj va depune plângere penală împotriva primarului PSD Ion Moraru din Botoșești Paia, pe care îl acuză că influențează rezultatul referendumui și al votului

Alianța 2020 USR PLUS a anunțat că USR Dolj va depune o plângere penală împotriva primarului PSD din comuna doljeană Botoșești Paia, Ion Moraru, ”pentru că influențează rezultatul referendumui, ceea ce e ilegal, și al votului”.

”Primarului PSD nu i-a ajuns că a fost denunțat pentru că a făcut presiuni să-i fie eliberate certificate medicale false pentru urna mobila. Acum se află în fața secției de votare unde le-a spus oamenilor cum să voteze: PSD și boicot. Reamintim că medicul de la dispensarul din comună curajoasa Nicoleta Disea l-a denunțat pentru că a făcut presiunile asupra ei pentru a elibera adeverințe medicale pentru zeci de oameni, pe baza cărora să se ducă la aceștia cu urna mobilă”, a transmis Alianța 2020 într-un comunicat de presă.

Anterior, Ciprian Mandici, delegatul Alianței USR PLUS, a denunțat printr-o plângere oficială o presupusă neregulă în comuna Botoșești Paia din județul Dolj: existența unor cereri nejustificată de utilizare a urnei mobile.

Acuzația venea pe fondul mărturiei de vineri a medicului Nicoleta Disea, de la dispensarul comunei, care a denunțat presiunile pe care le-a făcut asupra ei primarul Ion Moraru (PSD) pentru a elibera adeverințe medicale pentru zeci de oameni, pe baza cărora să se ducă la aceștia cu urna mobilă.

Delegatul Alianței USR PLUS a denunțat introducerea a cinci cereri pentru urna mobilă care fie nu au semnătură și parafă sau pe care scrie că persoanele respective sunt deplasabile. De asemenea, Ciprian Mandici a reclamat faptul că adeverințele medicale au două seturi de semnături, ale medicului de circumscripție și ale altei persoane.

”Prima problemă s-a rezolvat, în sensul că cele cinci cereri fără semnătura persoanei au fost eliminate din Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot (SIMPV), dar a doua a rămas – sunt 32 de cereri cu dublă semnătură”, a declarat Cirpian Mandici pentru G4Media.ro.

Context

Medicul Nicoleta Disea, de la dispensarul comunei Botoșești Paia din județul Dolj, s-a plâns vineri de presiunile pe care le-a făcut asupra ei primarul Ion Moraru (PSD) pentru a elibera adeverințe medicale pentru zeci de oameni, pe baza cărora să se ducă la aceștia cu urna mobilă.

Disea a relatat pentru G4Media.ro cum, după ce a refuzat să dea curs solicitării primarului PSD deoarece pe listă se aflau persoane decedate, bolnave psihic sau perfect deplasabile, Moraru a înjurat-o și a amenințat-o că o dă afară din comună.

Foto: Primăria comunei Botoșești Paia, județul Dolj

Citește și: Mărturia unui medic despre presiunile unui primar PSD: Mi-a cerut adeverințe pentru urna mobilă, pe listă fiind morți, debili mintal, dar și persoane deplasabile. Am refuzat. M-a amenințat, a zis că mă distruge

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Romania, tara plangerilor penale. Nu ai voie sa te pisi la margine de drum pentru ca iti face un idiot plangere penala

  • Atat de fraier sunt incat nu pot face diferenta dintre o infractiune si contraventie.

  • 1. Nu despre urinat e in articol
   2. Daca ești civilizat nu urinezi pe marginea drumului.

  • partidul tau s-a pisat pe Romania, acum ne pisam noi pe voi.

  • Bai aline, acum ca tu esti invatat sa ti se spuna ce sa faci in viata nu toti trebuie sa fie asa. Daca pentru tine nu contează liberul arbitru, castigat de oameni la revoluție asta nu inseamna ca toti sunt la fel…

  • Romania, tara in care idioti au impresia ca pot face orice in tara asta.
   Consulta legea 61/1991 art. 2. iti iei amenda daca urinezi in spatii publice.

   Dar cand esti crescut in canal, normal ca habar nu ai ceea ce inseamna bun simt sau lege.

   Esti constient ca USR vrea sa se aplice legea impotriva unor infractori?! Dar de ce ma obosesc cand in mintea ta urinatul in strada este ceva absolut normal… fiecare cum e crescut si educat. Voi reprezentati minoritatea tarii si abia astept sa scapam de voi.

 2. A venit vremea să ne căcăm pe voi și să vă trimitem la groapa de gunoi a istoriei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.