G4Media.ro

USR a început referendumul intern pentru poziţionarea de centru-dreapta / Năsui: Asta…

USR a început referendumul intern pentru poziţionarea de centru-dreapta / Năsui: Asta înseamnă democraţia reală

Uniunea Salvaţi România a început sâmbătă referendumul intern pentru poziţionarea centru-dreapta, anunţă vicepreşedintele USR, deputatul Claudiu Năsui.

„Asta înseamnă democraţia reală. Fiecare membru USR a primit pe mail un link unde poate vota dacă USR să îşi asume o poziţie doctrinară de centru-dreapta modern. De ce e important să votăm? Scopul USR nu poate fi să îi schimbăm pe unii cu alţii la putere. Scopul USR trebuie să fie reforma reală a sistemului. Prea mult timp succesiunea partidelor la guvernare a însemnat doar o rotaţie a cadrelor, în care nu s-a schimbat nimic. Pentru a rupe această rotaţie care durează de 30 de ani trebuie să facem reforme reale”, a scris Năsui pe pagina sa de Facebook.

El spune că „centru-dreapta modern” înseamnă „asumarea unei viziuni coerente de societate”.

„O viziune în care românul este pus efectiv în centru. În care fiecare dintre noi avem dreptul şi posibilitatea să ne alegem şcoala, spitalul sau clinica, indiferent de banii pe care îi avem în cont. (…) O viziune în care păstrăm o parte mai mare din munca noastră, mai ales cei cu salarii mici. O viziune în care suntem independenţi de politruci şi baroni locali şi în care suntem lăsaţi să întreprindem liniştiţi în România”, susţine deputatul USR.

Context

Documentul programatic prin care echipa Dan Barna vrea să câștige referendumul intern de poziționare a USR ca partid de centru-dreapta se numește ”România modernă. Reforma cinstită” și conține cele 5 mari principii de guvernare, precum și un plan de acțiune în viitorul imediat, însoțit de 10 pachete de politici publice pe care se va baza guvernarea USR.

Citește aici documentul integral

În documentul programatic al echipei lui Dan Barna, dat publicității pe 10 ianuarie, se arată că ”USR este partidul nou, anti-sistem, care coagulează energiile celor care vor cu adevărat o schimbare, care se implică în viața publică”.

Documentul explică opțiunea de centru-dreapta: ”De ce centru-dreapta? Pentru că dreapta este în România forța schimbării, forța care a dus România înainte spre economie de piață, spre Europa, spre libertate. Pentru că stânga a împins România, și nu doar de 30 de ani, la marginea Europei. De ce modern? Pentru că este 2020. Pentru că lumea se schimbă și pentru că USR este partidul care propune soluții moderne la problemele reale ale acestor zile”.

”Doctrina USR centru-dreapta modern este o sinteză între liberalismul european și puterea comunităților”, se mai arată în document.

Cele 5 principii de guvernare din documentul programatic:

Libertatea individului este fundamentală
Egalitatea în fața legii și a statului și eliminarea privilegiilor discriminatorii
Modernizare liberală cu puterea comunităților
Statul este o organizație care trebuie permanent ținută sub control, analizată și adaptată la standardele moderne
Meritocrația și competiția onestă trebuie să devină norme sociale și politice în România

Planul de acțiune în patru pași prevede că, după eventuala adoptare a doctrinei de centru dreapta prin referendum, USR ”va face opoziție real liberală la guvernul Partidului Național Liberal”.

Citește aici documentul integral

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Hahaha , neo-marxistii se pozitioneaza pe centru-dreapta.Ce naiba , ei sunt de extrema stanga toata ziua, incearca si ei sa-i prosteasca pe prosti.

 2. E 1 februarie…avem alegeri in iunie…peste 4 luni…candidati aveti la locale? unde ii vedem si noi? rezultatul la referendumul intern il stim deja ca tot ce propune barna se voteaza pana iese ce vrea el!

 3. Ce aberatie! Intai ne adunam si apoi ne alegem ideologia. Gresit!
  Acolo sunt oameni de diverse orientari, speram noi care sa aduca un suflu nou in politica.
  Dar daca au vederi diferite, calea ar fi sa formeze formatiuni distincte, una de stanga, alta de dreapta.
  Ce vor face cei de stanga daca se voteaza ca partidul sa aiba o ideologie de dreapta sau invers?

 4. Hai la distractie cu comentarii idioate facute de prosti care si-ar dori ca un partid sa renunte la tampenia asta demodata cu decizii luate in urma unui vot transparent si sa faca ce zic chibitii care au probleme grave de coruptie.
  Trebuie construite puscarii dupa normele UE si umplute cu gastile de criminali economici si spagarii din administratie.

  • Pai prost esti tu, da’ esti scuzat daca aduci hirtie de la doctor.
   Unde naiba ai mai vazut partid care sa faca referendum ca sa-si stabileasca orientarea la trei ani si mai bine de la constituire? Ce sa intelegem, ca n-avea orientare, era un fel de gaina fara cap? Ca domn Barna s-a simtit brusc dezorientat si s-a gindit ca facerea de bine nu e destul de orientare decit daca e de stinga sau de dreapta?
   Nu e nimic serios, nimic democratic, e doar efectul Barna (iar Nasui asta e un limbist al lui) si a noului venit Guran (ca imbecilul asta e cu dreapta si stinga, pete pe creierasul lui minuscul) asupra USR.

 5. Barna, Nasui, Ghinea & Co….. risipiti timpul membrilor degeaba cu tot felul de alegeri interne si referendum-uri! 10% va fi o mare realizare la sparlamentare! Si rugati-va sa nu fie anticipate!!!!

 6. Exact asta am spus. Acest partid nu are nicio ideologie. Este nostim că abia acum vor să voteze pentru o orientare centru-dreapta. După această năzbâtâie d. Năsui crede că asta e democrația reală. Despre ce democrație poate fi vorba când sunt persoane care se înscriu într-un partid fără să știe ce orientare ideologică are partidul respectiv? Este adevărat că au niște înaintași. Partidul marelui ideolog Băsescu, adorat de „elita „intelectuală”, a trecut de la stânga la dreapta într-o noapte și a devenit partid liberal din partid socialist. Asta da adevărata democrație. De fapt membrii USR nu au nicio doctrină și nici cultură politică. Sunt mesenianici doar. Vor să schimbe societatea românească. Numai că și extrema dreapta și comuniștii au vrut același lucru.

 7. Exact asta am spus. Acest partid nu are nicio ideologie. Este nostim că abia acum vor să voteze pentru o orientare centru-dreapta. După această năzbâtâie d. Năsui crede că asta e democrația reală. Despre ce democrație poate fi vorba când sunt persoane care se înscriu într-un partid fără să știe ce orientare ideologică are partidul respectiv? Este adevărat că au niște înaintași. Partidul marelui ideolog Băsescu, adorat de „elita „intelectuală”, a trecut de la stânga la dreapta într-o noapte și a devenit partid liberal din partid socialist. Asta da adevărata democrație. De fapt membrii USR nu au nicio doctrină și nici cultură politică. Sunt mesenianici doar. Vor să schimbe societatea românească. Numai că și extrema dreapta și comuniștii au vrut același lucru.

 8. Cata demagogie si la astia! Duceti-va, bai, cu democratia voastra ne-nteleasa de nimeni!

 9. Nasui este stupidul partidului. La fiecare iesire a lui in peisaj partidul mai pierde din procentaj. Mai bine ar sta naibii in vizuina lui.

 10. Dacă ar avea măcar un dram de curiozitate intelectuală echipa domnului Barna și-ar da seama că, în termenii oricum depășiți pe care îi folosește, un partid anti-sistem nu poate fi de centru-dreapta. Deci, încă de la bun început, definirea asta paradoxală arată că, de fapt, vorba de niște unii care au încropit un document la întâmplare doar pentru a-și justifica poziția în partid.

 11. Orientarea pluserista: STÂNGÍSM, stângisme, s. n. Atitudine, manifestare etc. politică cu caracter sectar, exclusivist în aplicarea unor soluții extreme în interiorul unui partid de stânga. – Stâng + suf. -ism (după rus. levizna).

 12. asta inseamna noaptea mintii; astia se dau afara unii pe altii, noaptea ca stim noi cine, si mai nou fac referendumuri interne; va dati seama ce strategii si programe au, de oameni ce sa mai spui; si daca iese pozitionare de centru stanga ce cacat facem ? moooooor

 13. Nu înțeleg înghesuiala asta pe partea dreapta. Bine, nu că am avea partide de stânga sau de dreapta. Și dacă ar fi așa și oamenii ar cunoaște ce înseamnă politici de stânga sau de dreapta. Mă îndoiesc că românii și-ar dori o guvernare de dreapta autentică, la fel cum europenii în general nu prea se dau in vânt după guvernări de dreapta. Poate USR-ul ar fi avut mai mult de câștigat dacă își asumau o viziune de centru-stanga, o social democratie autentică pe care PSD-ul nu au avut-o niciodată. Sa vii și să spui că privatizezi totul: educație, sănătate mi se pare prea mult pentru o țară pe marginea prăpastiei cum e România azi, cu o rată a sărăciei alarmantă, cu un popor bolnav (la propriu), cu o economie care nu merge grozav, mai pui și seceta prelungita din ultimul an, etc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.