G4Media.ro

USR a depus plângeri împotriva lui Darius Vâlcov la CNCD și la…

Darius Valcov soseste la Comisia Juridica a Senatului, marti, 24 martie 2015, Bucuresti.

USR a depus plângeri împotriva lui Darius Vâlcov la CNCD și la Autoritatea privind datele personale: Gestul lui Vâlcov este o formă de violență

Uniunea Salvați România a depus marți două plângeri împotriva lui Darius Vâlcov în urma publicării de către acesta a fișei medicale a unuia dintre protestatarii antiguvernamentali. Plângerile au fost depuse la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) și la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). De asemenea, USR cere demisia lui Vâlcov din funcția de consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă, dar și a Liei Olguța Vasilescu, pe motiv că documentul cu datele medicale ale protestatarului a plecat de la Ministerul Muncii.

”Gestul lui Vâlcov este o formă de violență, e adevărat, simbolică, dar care vine după un șir de violențe comise de PSD: agresarea parlamentarilor USR, îmbrâncirea și jignirea jurnaliștilor în Parlament, gazarea și lovirea protestatarilor pașnici din 10 august. Aceste violențe nu pot rămâne nepedepsite și USR va acționa pentru pedepsirea celor responsabili”, a declarat președintele USR Dan Barna, potrivit unui comunicat al partidului.

Formațiunea solicită ANSPDCP să se autosesizeze și să identifice care este instituția care i-a transmis documentul lui Darius Vâlcov, cu încălcarea legii privind prelucrarea datelor personale, precum și sancționarea atât a instituției vinovate cât și a consilierului prim-ministrului României. În plângerea adresată CNCD, USR a cerut constatarea şi sancţionarea încălcării dreptului la demnitatea personală de către Darius Vâlcov.

”Gestul lui Darius Vâlcov este un reflex al totalitarismului de tip comunist când diagnosticele psihiatrice erau folosite în represiunea împotriva opoziției politice. Mesajul lui Ceaușescu era că numai o persoană cu probleme de sănătate mintală se poate opune regimului lui glorios. Este grav că la 28 de ani de la căderea totalitarismului comunist  un lider politic, Liviu Dragnea, folosește aceleași instrumente de intimidare împotriva unor cetățeni care-l contestă. Dacă atunci cetățenii nu aveau mijloace să se apare împotriva unei puteri abuzive și totalitare, acum le au”, a declarat Adrian Prisnel, deputat USR.

Darius Vâlcov a publicat duminică seară o fișă medicală care ar fi arătat că protestatarul Sandi Matei ar fi avut o problemă medicală ce necesita tratament psihiatric. Ulterior, nota lui Vâlcov a dispărut, dar consilierul premierului Dăncilă a revenit și a scris că ”postarea prin care arătam că un lider #rezist este sandilău cu acte mi-a fost ștearsă”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. exista GDPR acum, la nivel de UE, care ne protejeaza datele personale si din ce stiu, nu doar din mediul online
  fapta e cu atat mai grava cu cat a fost facut cu rea vointa, cu intentie, de catre un (cred ca este ceva pe acolo) demnitar

  sa ne apucam sa aratam cine sunt aia de sprijina PSD? sa le numaram dosarele? cati asistati sociali sunt? bugetari angajati pe pile? pensionari de lux? tortionari si ex-comunisti-aparatul-de-partid ? sa ii numaram pe aia de au contracte cu statul?

  • sa presupunem prin absurd ca omul are o problema de sanatate, chiar si cu acest necaz recunoaste mai usor, decat spalatii pe creier de haznaua 3.6 + rtv, hotii

 2. Ar trebui sesizat si EDPS.

 3. Bravo, USR, nu-i slabiti pe ticalosi ! Mai ales cand acestia se numesc Dragnea, Valcov, Liguta Vasilescu !

  PS. PNL, ce faci, dormi ? 😉

  • Da dorm asta fac si ei au penalii si hotii lor,inca membrii pnl. Sunt ca si celelalte partide care au fost la conducerea tarii.
   Jigodii !

 4. Ulterior, nota lui Vâlcov a dispărut, dar consilierul premierului Dăncilă a revenit și a scris că ”postarea prin care arătam că un lider #rezist este sandilău cu acte mi-a fost ștearsă”.

  Deci omul ăsta nici măcar nu regretă, nu pare că regretă (că de regretat nu regretă sigur) și mai și continuă, acuzând probabil forțe soroșiste extraterestre, de sorginte reptiliană, că i-au șters postarea ilegală.
  Condamnatul penal insistă. Legea nu i se aplică lui, legea e doar pentru proști. Iar în ajutor îi sar alți condamnați penal, sau țațe cu gura mare, invers proproțională cu mărimea creierului…
  Ăsta trebuie dat în judecată la forurile internaționale, că e clar faptul că în România nu va avea câștig de cauză niciodată.