G4Media.ro

USL light. Cum mimează reformele grupul transpartinic organizat de la Cotroceni

USL light. Cum mimează reformele grupul transpartinic organizat de la Cotroceni

O premieră tristă în acest week-end: președintele Iohannis nu s-a ostenit să dea măcar un mesaj de Ziua Justiției, prilej pe care în anii electorali nu îl rata ca să se răfuiască din vârful buzelor cu corupții din PSD.

De fapt, imediat după ce și-a instalat guvernul lui, Iohannis a evacuat total dintre preocupări tema justiției, în particular, și a reformelor serioase, în general. Perdeaua de fum ridicată de războiul zgomotos din PNL acoperă o realitate neagră: justiția, educația, administrația au intrat în zona conservării status-quo-ului generat de PSD, atât de util însă liberalilor, cu Iohannis în frunte.

Cheia înțelegerii situației e în discursurile din PNL și ale președintelui. Cîțu și Orban vorbesc, cu ochii scoși din orbite, de cei 80 de miliarde de euro care vor veni de la UE. Ce pradă suculentă, ce festin așteptat pentru un partid căruia i-au cam ghiorțăit mațele în atâția ani de opoziție amară. O justiție independentă, liberă și eficientă ar face ca îmbucăturile din felia cuvenită fiecăruia să intre cu ghionturi, să cadă greu și să producă indigestii, uneori penale. Printre rânduri, asta promit ei partidului: 8 ani, 12 ani la guvernare, neîntrerupți nici de PSD, nici de justiție.

Un liberal emoționant de sincer a spus-o în public, pe șleau: când a preluat Poșta Română, 80% din companie era roșie. Un an mai târziu, după mandatul lui Horia Grigorescu, compania de stat gândește ”galben”. Misiune îndeplinită, mufarea la bani desăvârșită, aplauze frenetice din sală.

Iohannis însuși a dat glas visului său de la Grivco, de când tatăl și ideologul USL, Dan Voiculescu, îl scosese din joben pentru funcția de premier. Într-un discurs scurtuț despre lunga reformă în educație, începută acum 6 ani și continuată în pași sprințari de melc, președintele a anunțat că se va constitui rapid ”un grup de lucru transpartinic” care va transpune viziunea lui în lege.

Adică reforma educației făcută împreună cu PSD, în traducere liberă. PSD-ul bine reprezentat la consultările de la Cotroceni prin Corina Dumitrescu, rectorița cu diplomă inexistentă la ”Standford”, de care până și Ponta s-a rușinat și a retras-o după doar 6 zile de ministeriat în 2012.

Să ne înțelegem: nu poți reforma educația cot la cot cu PSD, când inima PSD-ului bate pentru conservarea actualei încremeniri care îi furnizează bani, putere și influență. Nu poți reforma educația permițând fabricilor de diplome universitare să înființeze colegii pentru elevi fără bacalaureat, doar ca să compenseze scăderea naturală a numărului de studenți – mulți dintre ei plecați în toate zările ca să scape de un sistem educațional croit strâmb tocmai de acest PSD.

Înapoi la Justiție. Strategia PNL, UDMR și a lui Iohannis de a perpetua sistemul lăsat la cheie de PSD e evidentă. De remarcat că atacul lor la Justiție nu e zgomotos și agresiv ca al PSD. Tactica e diferită: ei distrug justiția nefăcând nimic pentru a o repara. Din această cauză, răul perpetuat de PNL și Iohannis nu se vede, nu sare în ochii opiniei publice așa cum se vedea asaltul furibund al PSD. Dar răul supraviețuiește în această variantă USL Light.

Uitați discursul virulent anti-corupție și pro-justiție al lui Iohannis de când vă cerea voturile. Era de utilitate strict electorală, atât. În tot PNL-ul, la vârf, greu veți găsi un om care să vrea cu adevărat o justiție liberă, pentru simplu motiv că ar periclita un partid care trăiește, în marea majoritate a timpului, din căpușarea statului. Citiți stenogramele de la Transporturi cu liderii Stângă și Iulian Dumitrescu pentru cea mai recentă probă în acest sens.

După un an de guvernare Orban și jumătate de an de Cîțu, absolut nimic nu a fost reparat în justiție. SIIJ e bine-mersi și omoară dosare, Netejoru intimidează orice voce liberă din sistem, DNA e fără oameni și legi, legile justiției sunt ucise prin inventarea de către PNL a unei comisii pe model sovietic. Nici măcar rușinea produsă de raportul MCV și de raportul Comisiei de la Veneția nu i-a mișcat un milimetru.

Miza celor 80 de miliarde de euro (sau câți va reuși România să atragă) e atât de mare, că repararea justiției a ajuns ultima prioritate pentru coaliție. De fapt, o non-prioritate, un zgomot sâcâitor care se mai aude din câteva guri ce n-au fost încă astupate cu bani de la guvern ori cu pensii speciale uriașe.

Stelian Ion și câțiva lideri din USR PLUS sunt singurii politicieni care mai fac caz de justiție. Prevăd că nu va mai dura mult: fie el va fi îmblânzit ori evacuat din guvern pe modelul altui zgomotos, Vlad Voiculescu, fie USR PLUS va ieși de la guvernare pentru a evita colapsul electoral.

Dar mai are oare puterea să iasă? Partidul s-a mufat și el la resurse, și-a numit sute de membri ca prefecți, subprefecți, directori de companii, câțiva miniștri au pornit reforme sectoriale și vor să livreze rezultate.

Cel mai probabil, vom vedea în următoarea perioadă o continuă mimare a reformelor. Ca și în administrație, unde până și ideea unor liberali ca Boc și Bolojan de reformă a fost distrusă încă din fașă de însuși premierul Cîțu.

Și mai e ceva: noile atacuri la justiție nu mai sunt făcute cu mâna politicienilor, ci cu mâna unor instituții în teorie independente. Curtea Constituțională, CSM-ul condus de flexibilul Bogdan Mateescu, ba chiar și Înalta Curte desăvârșesc ce a început Liviu Dragnea. Citește aici analiza lui Dan Tăpălagă despre noul pericol la adresa DNA și DIICOT pentru a înțelege mecanismele acestui tip de comportament.

Atmosfera e propice lucrului în grup organizat transpartinic. Afacerile – că sunt ale liberalilor ori ale PSDiștilor – merg netulburate de procurori băgăcioși și legi corecte, iar magistrații care mai îndrăznesc să miște ceva sunt rapid anchetați de utilul, indispensabilul Netejoru.

Să nu uităm de gestul inexplicabil al președintelui Klaus Iohannis de promulga modificările la legea evaziunii fiscale, fără să uzeze de prerogativa de a o întoarce la Parlament, o oroare legislativă marca PSD/Cătălin Rădulescu, zis Mitralieră, care încurajează evaziunea. Legea n-a fost reparată nici azi, deși cu puțină voință politică se putea trece rapid prin Parlament.

Ca probă a pactului transpartinic girat de președintele Iohannis e suficient să urmăriți zilnic Antena 3. Nici urmă de zgomotul și furia anti-justiție din anii trecuți, nici un atac la procurori și judecători, zero iritare la adresa reformelor propuse de președinte. Motivul e unul simplu: justiția e anesteziată prin schimbările legislative, dosare făcute de SIIJ și acțiuni disciplinare, iar reformele structurale reale nu există.

Ținta lui Dan Voiculescu a fost atinsă cu vârf și îndesat. Un nou USL conduce țara, varianta light, fără agresivitatea și conduita rudimentară a USL-ului original. Un pact transpartinic girat de președintele Iohannis, eficient pentru hoții transpartinici și mortal pentru justiție.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

114 comentarii

 1. Asta este realitatea. Programul de guvernare nu este aplicat de PNL și UDMR. Doar USR PLUS încearcă și dorește să facă reformele, dar fara susținerea parlamentară și fără „partenerii” din coaliție nu se poate face nimic.

  Iohannis nu vrea reforme. Încă face dezbateri pe România Educata după 6 ani. Nu mai zice nimic de justiție.

  PNL nu vrea reforme. Partidul care se aseamănă leit cu PSD nu vrea schimbare. Nu aplica programul de guvernare.

  UDMR nu vrea reforme. Nu vrea alegerea primarilor in 2 tururi, nu vrea reforma electorala, nu vrea desființarea SIIJ.

  USR PLUS este singura formațiune care dorește aplicarea și implementarea programului de guvernare votat în Parlamentul României.

  • @ Alexandru

   daca i vedeam pe astia de la USR plus ca trageau sa scoata pensiile speciale mai ziceam … apropo domnul Pantazi nu zice nimic de asta desi stie ca e o problema arzatoare…

   barna , cand a fost intrebat , a zis ca o iau usor si in vreo 5 ani poate le scot , sa i mai votam si in 2024

   in schimb avem educatie sexuala de la 5 ani asta si cu girul domnului presedinte de republica

  • Daca asa incearca USR-ul sa faca reforme mai bine sa nu mai incerce deloc. Ce incearca ei de fapt e sa se conecteze la resurse si pentru a face asta nu-si permit sa-i deranjeze prea tare pe cei din PNL.

   Noi nu i-am votat pe cei de la USR (da i-am votat) ca sa incerce, noi i-am votat pentru ca au promis ca vor face, de incercat pot sa incerc si eu si tu si unul de pe strada.
   Daca vad ca nu pot face nimic sa iasa de la guvernare si sa sustina un guvern PNL minoritar, problema e ca atunci vor pierde toate pozitiile care le-au fost alocate politic si ar iesi un mare scandal in interiorul partidului, mai mare decat cel pe care ni l-au afisat atunci cand s-au impartit sinecurile la formarea guvernului.
   Ce trebui noi sa intelegem e ca politicienii nu sunt acolo ca sa ne rezolve probleme noastre, ei sunt acolo ca sa-si rezolve probleme lor.

  • Gaby las vocabularul suburban folosit sa spuna mai multe despre tine decat as putea sa spun eu.
   Ceea ce nu realizezi tu, cu toate inteligenta pe care pretinzi ca o ai, e ca imi susti punctul de vedere.
   USR nu poate sa faca reforme, asta spui tu. Foarte bine, sa iasa de la guvernare atunci. Ei si-au dorit, declarativ cel putin sa ajunga la guvernare pentru a face reforme, se pare ca nu pot sa le faca, atunci de ce mai stau acolo ?
   Asta am spus si eu, daca USR are coloana iese de la guvernare si face o opozitie adevarata, macar atat daca reforme nu pot sa faca.

  • In curând vom vedea și ceea ce poate sa facă USR -plus: in alegerile interne din partidul care nu este partid. Dacă in cazul PSD și PNL (USL) faptul ca nu sunt partide e determinat de interese financiare și de grup și lipsa de interes (demagogie pura) fără de votanți, in cazul USR -Plus, lipsa firmei concrete de partid este data de amalgamul de puncte de vedere și idei, care de care mai diferită, si de lipsa de coeziune. Nu pot sa accept ca omul responsabil de PNRR este un autosuficient ( care îl depășește si pe self-istul ajuns șef de guvern, care face promisiuni nefundamentate – 8 ani , 12 ani… așa zicea si Micul BIC). Felicitări domnului Pantazi si domnului Tapalaga (pentru articolul de ficat justiției. -de fapt lipsei acesteia) si tuturor celor care încă nu văd sau mai spera ca România este o ȚARA, când de fapt, politic, pentru întreaga clasa case se definește așa, a fost si este o PRADA.

 2. Premierul dela Grivco de când a venit a construit pe ura viscerală împotriva președintelui Băsescu și colaboratorilor săi.usl încă lucrează ptr mafiile din structuri.ust+a devenit dușmanul de Vlad iar pmp,ului i-au fost furate zprste100000 de voturi ptr a nu intra parlament. România nu are nici o șansă în următorii ,50 de ani

 3. Foarte bine punctat.
  Corecta analiza.
  USL trăiește

  • Hai să îți explic:
   Poliția politica instaurata pe baza protocoalelor secrete DNA-SRI nu se mai întoarce orice ați face.
   Și dacă se desființează SIIJ, tot nu mai poate SRI să încalece justiția.
   Protocoalele secrete, mandatele pe siguranță națională și plicurile galbene nu revin în lupta politică.
   Democrația a triumfat!

  • @Dan abia astept sa suni la 112 si sa ti zica aia da nu ti linia ocupata. MAI ii garda pretoriana a infractorilor, politia ii supusa politicului! Ce are Romania nu i democratie.

 4. Adică blatul PSD cu PNL și Președinte este clar!

  • Noroc cu basistii remaiati care stau de veghe.

  • Corect!

  • A fost demult de când Orban s-a retras din cursă pt Dragnea. De când Iohanis a câștigat de 2x o fucție fără putere.

 5. Prin tradare, impostura si diversiune au subminat puterea de stat.

 6. Ia uimiți-ne, cum luptă Stelian Ion, mai exact?
  Că în afară de a da ordonanța pe justiție, adică fix ce promisese usereul în opoziție că nu va face, nu s-a văzut deloc de la preluarea mandatului încoace!

  • Intra pe pagina de FB a ministrului. Acolo comunica pentru oameni activitatea pe care o are.

  • Cel mai elocvent exemplu e sectia speciala.
   La 3 luni dupa preluarea mandatului, cand a vazut ca penele prin proxy-ul udmr trag de timp si nu vor sa desfiinteze sectia, ca stai sa vedem, ne mai gandim, ca ce punem in loc, Stelian Ion s-a dus la comisia de la venetia si i-a intrebat p-aia daca=i bine ce fac partenerii care saboteaza desfiintarea sectiei cu amendamente.
   Raspunsul il ai de o saptamana de la venetia. 🙂
   Ce n-a facut predoiu intr-un an jumate, a facut Stelian Ion in 3 luni.

 7. Eu sunt inca optimist si ii acord credit total lui KWI.

  Vreu sa cred ca razboiul zgomotos din PNL nu este o perdea de fum ci o sciziune de facto, organizata discret din afara, cu stiinta si participarea directa a liderilor celor doua tabere. Practic, in PNL se impart apele in reformistsi si antireformisti. Dupa congres, guvernul se poate reforma din mers remaniind pe rand cativ ministri din tabara adversa, tabara perdanta.

  Fireste, reforma s-ar fi putut face si pana in prezent, de voie, de nevoie, daca s-ar fi aplicat putina presiune de la Cotroceni. Nu a fost cazul. Parerea mea este ca nu au fost pregatiti de reformare. „Razboiul actual” pe care il consider simulat de ambele tabere cel putin la nivelul de lideri, aduce un mare castig sistemului condus de la Cotroceni. Justifica absenta reformelor de pana acum si arunca anatema pe ramura conservatoare din PNL din jurul lui Orban, acesta jucand rolul de tap ispasitor.

  Chiar daca autorul ar avea 100% dreptate, tot ar mai ramane indicii de optimism. Ministri precum Drula, Mihaila si chiar Stelian demonstreaza ca spiritul nascut la 26 Mai 2019 este inca foarte puternic, majoritar, in crestere si invincibil in viitor. Nu e vorba aici de persoane, nimeni nu este providential, ci de viziune si sistem de valori.

 8. Felicitari pentru articol! Tot mai putine articole bine scrise si incisive apar in ultimii ani. Probabil ca si calitatea jurnalistilor din Romania a scazut.

  Din pacate, in acelasi timp, este si trist…foarte trist. Nu-mi vine sa cred ca inca vorbim de Voiculescu in anul 2021… Ne dam seama ca trec anii si aceeasi mafie isi schimba oamenii. Pleaca Voiculescu si Vantu, vine Sebastian Ghita, pleace Ghita, vine Burduja… si tot asa. Aceeasi oameni cu papion cu interese comune, dar partide diferite isi bat joc de tara controland majoritatea ziarelor si televiziunilor.

  Inca o data: excelent articol…si trist!

  • Asa e! Articolul e excelent si foarte trist! Felicitari, C . Pantazi!

  • Excelent ARTICOL?
   Lamentabil, poate!
   Vorbeste despre reforme un domn precum Pantazi care habar n are ce inseamnă reformă.

 9. Felicitat Cristi Pantazi !!! Cu lacrimi în ochi v o spun. Din pacate analiza dvs e reala. Doar voi mai scrieti exact despre ceea ce doare cu adevarat. Nu va lăsați si nu ne lasati sa ii lasam.

 10. Dacă chiar ar vrea să discute cu toată lumea ar fi un pas înainte, că tocmai asta e principala problemă la noi – suntem convinși că doar noi avem dreptate și restul sunt doar inamici. Dacă tot ne dorim democrație și să construim ceva care să dureze mai mult decât stă un om/partid la putere ar trebui să învățâm să colaborăm.

 11. Maestre, i-ai uitat pe ăștia care sunt pro ghei care sunt și ei la guvernare și păstoresc ministerul justiției???

  Mai ușor cu manipulările, ntzz, ntzzz…

  • Incercarea de a ridica valul „anti-ghei” are legătură cu Alexei Navalnîi, adică FSB-iștii vor incerca să-l penetreze in inchisoare, ca să poată spune apoi despre el că e homo și deci nu merită să conducă Opoziția din Mămuca Rassia ?
   PS. Vor folosi tot metoda bazată pe „ceai” sau de data asta vor incerca cu „lapte bătut”?

  • Una din doua: ori sunteti spalat de masinile de spalat creiere, ori sunteti propagandist hAUR-ist si v-ati ratacit pe acest site! In mod sigur, tema articolului va depaseste (intelectual vorbind), ceea ce nu-i de mirare avand in vedere gasca din care faceti parte!

 12. Excelentă radiografie! Cât timp sistemul va rămâne neatins, cât timp grupurile care doresc reforma sunt minoritare și, foarte important, cât timp partidele care au creat sistemul, l-au perpetuat și dezvoltat se vor găsi la butoane, nimic nu se va schimba în România. Sunt promotoarele răului și vor continua să-l perpetueze și să țină țara captivă propriilor interese. Este situația unei realități crude, dar conforme cu ceea ce se întâmplă. Asta vrea poporul, asta are! Și merită să aibă și pe mai departe! Banii statului nu trebuie folosiți pentru țară și dezvoltarea societății și implementarea de reforme, ci pentru binele sistemului și a mârșavilor ce-l populează. Cât timp nu se implementează reforme, lucrurile nu se vor putea schimba în bine. Reformele nu sunt utile pentru că ar afecta interesele băieților și fetelor racordate la banul public, influență și procesul decizional, asta este realitatea și așa va dăinui și pe mai departe. Atât în pnl, cât și în ciuma roșie, în mare parte, inșii sunt de aceeași factură morală, umană și profesională, una jalnică, iar voi de la astfel de oameni așteptați schimbarea, hai să fim serioși! Așa cum până acuma n-au fost implementate reforme și n-au fost adoptate politici publice majore care să deservească cetățeanul, nici pe viitor nu se va întâmpla nimic, totul e profund putred, corupt și afectat: justiția e populată numai de scursuri și lepre interesate de tras sfori și de obținut privilegii, clasa politică este cam aceeași de 30 de ani, putredă, infectă și plină numai de lături, sistemul public este înțesat până la refuz numai de slugi, rude, amante, cunoștințe etc., poporul, în marea sa majoritate, este needucat, irațional, fără standarde morale, profesionale și calitative, iar deasupra tuturor stau serviciile, cele care taie și spânzură. Păi, oameni buni, cu așa peisaj, cu atâta marasm, cum vreți să ne facem bine? Mă adresez oamenilor de bună-credință, celor neatârnați din varii motive unei găști politice, că restul sunt niște cauze pierdute… Orice inițiativă de reformă va fi înăbușită. Nimeni n-are vreun interes să se schimbe niște lucruri care îl favorizează și-i creează confort. Sistemul este foarte bine fortificat, rezistă cu brio, cu mare, mare greu va putea fi vreodată schimbat. Totuși, cred că România are exact ce merită și ce a sădit!

 13. Din articol reiese un lucru clar. BANII ne fac rau. Ce e de facut?

 14. O haita de derbedei politici s-au adunat si #impreuna distrugem Romania!
  Voiculescu si compania distrug sistemul de sanatate, Stelian Ion Garsoniera mimeaza actul de reforma a justitiei pe modelul „Mircea fa-te ca lucrezi”, Drula s-a aliat cu DNA-ul (ca asa l-a invatat tac-su) si cand nu pune mana pe ranga mai misca cate ceva, Nasui face nimic la Economie (sau poate face pentru firmele lu’ tac-su, alt securist). Pe de alta parte, in stil pur ONG-ist, USR, dar si PNL, urla pe toate canalele media ca nu sunt lasati sa faca reforme, de parca ar fi in opozitie in Parlament> Mai ratacitilor, voi aveti majoritatea in Parlament, insa este mai comod sa va victimizati, putorilor, decat sa va puneti mintea la contributie in mod creativ, nu distructiv si nu favorizand afiliatii si sponsorii, ca sa faceti cu adevarat reforme.
  Intr-o alt registru, vad pe aici multi postaci cu mintea odihnita si cu neuronii (cam tot atatia cate clase are tramvaiul) care urla si infiereaza „cu manie proletara” USL sau PSD+PNL pentru imbecilitatea de care dau dovada guvernantii si parazitii aia din Casa Popo(r)ului. Mai baieti (si unii dintre voi fete) nu mai folositi acelasi stil „fum si oglinzi” promovat cu frenezie de Beria si Goebbels pentru mascarea realitatii. pentru ca intr-o zi, realitatea va va pocni peste ochi!

  • Cre’ca ‘mneavoastra faceti parte din filiera „ataca cu securistii” ca aia din filiera „ataca cu gay” sunt ceva mai sus! Ce sa zic, nu-mi permit sa „combat” cu dvs., avand in vedere neuronii din dotare cu care va laudati (ai mei sunt, asa…mai fara „inregimentare”).Oricum, Caragiale suporta multe, saracul!

  • Dragnea, tu esti???

  • @ Intunecata Adriana
   Poate vezi cum e cu educatia sexuala la grădiniță si cu urmașii securistilor din USL. Cu rolul lui Talpeș in crearea USL, cu Cioloș etc.
   Voi astia, ,,progresistii,, neo-bolsevici nu stiti decat sa puneti etichete.
   Treci la fapte !

 15. @J

  +1 , votez in scarba PNL ul , cu USR ul niciodata ca au curcubeul in buzunar si mai sunt si mandri de asta

 16. E oare posibil ca justitia sa se reformeze prin propriile puteri? De jos. Cei ce trebuie sa-si faca meseria sa n-o mai faca daca stiu ca o lega e defecta, sa refuze. Metaforic, o greva generalizata in asteptarea reformei. Or sa-i bage in SIJ pe toti? – nu-i posibil. Protestul din interior. Reforma nu-i o hartie, e actiunea fiecarui individ implicat.

 17. Ai vazut tu vreun poponar in Romania? Sau sunt aia care „fura copii daca nu trece referendumul CPF”? Bai problematicule, cei mai imorali oameni din Romania sunt fix aia care bat cruci pentru a-si afisa pretinsa credinta.

 18. „Decât că” Useriștii sunt și ei la guvernare, la putere, au ministere, primării puternice, prefecturi, posturi prin toată țara și ce rămâne după ei se vede: zero barat.
  Doar prin gargara pro-gay se evidențiază, că în rest ….
  Sunt la putere useriștii, Pantazi, pricepi? Sunt la putere, nene, gata cu scuzele.

 19. Păi asta înseamnă că suntem cu tine mă nene mă

 20. @Adriana Negureanu: sa inteleg ca esti baietel deghizat in Scufita Rosie? Ai neuroni, caci imi pare ca cei doi pe care sper sa-i posezi sunt tare suparati unul pe altul!
  @Dan: Vezi ca Dragnea este deghizat in Adriana Negureanu. Da’ chiar asa, te bintuie rau Dragnea! Nu cumva te bintuie si Barna?

 21. Corecta analiza.
  Dar..
  – cam tarziva, se vede cu ochiul liber ca mimeaza absolut orice actiune de reparare a reformarii psdiste a justitiei, de un an jutate incoace
  – se vede cu ochiul liber ca mimeaza actiunile simple de curatare a ce au lasat psdistii in urma : vezi revocarea avocatului poporului (numai un orb intrale mintii ar crede ca nu au anticipat ca va cadea la ccr)
  – exact cum bine ati punctat, de ce ar face altfel cand nu au nici un interes ?! corect , dar unde sunt mecanismele democratice de reglare ? pai sa vedem, puterile clasice din zona politica nu au nici un interes in a se “regla” intre elematata vreme cat, din nou cum bine ati punctat, psdul a lasat in urma un teren f bine organizat pt ca cei aflati la
  putere (si nu numai) sa poata traii linistiti; ar mai ramane in concluzie, presa – da presa ar fi trebuit sa isi faca treaba in acest sens de la bun inceput
  – presa – acea putere in care ne punem toti votantii speranta in orice ciclu electoral cam duoa primii 1-2 ani maxim, cand noii alesi incep sa se aseze confirtabil langa ciolan – ce poate oare face ?

  As zice ca nimic, cata vreme sunteti legati ombilical la teava cu resurse infipta adanc la
  guvern in acest nefericit context al pandemiei ; As spera insa ca lucrurile se pot inca schimba.

  Deci dle Pantazi, va returnez mingea, cu bolta: ce sanse avem, in contextul actual, sa ne mai bazam
  pe voi ?

 22. Boborul are fix ceea ce merita, USL
  Traiasca Romania, rusinea Europei

 23. La PUTERE inseamna sa ai in parlament jumatate plus unu, de aici trebuie sa inceapa orice judecata despre responsabilitatile partidelor din coalitia guvernamentala. Cine ce propune si cine ce voteaza, daca ocolesti raspunsul la aceasta intrebare prin fel de fel de deturnari spre lucruri marginale esti doar un ticalos pe aceasta pagina de comentarii care nu cauta decat sa abureasca șpre apararea pradatorilor din aceasta tara.

 24. Analiză descurajator de reală.
  Nu pot însă să scap de intrebarea marelui antemergător cu barbișon, neuitatul Lenin : Что делать ? Ce-i de făcut de către noi, ăștia mărunți, în afară de rânjet sardonic, scrâșnet din dinți sau înjurături ? Cu ce și cum am putea să-i urnim pe ”ăștia” care, printr-o concordie transpartinică, și-au cioclopedit un sistem juridic prin care au pus mâna pe funcțiile vitale ale țării ? Puterea juridică, a treia din stat – care în teorie ar trebui să fie total ferit de ingerințe politice interesate – a devenit un simulacru de instituție, asemena acelora din regimurile hibride, în care totul se mimează a fi adevărat, dar în realitate este în mâna murdară a unei caste privilegiate.

 25. Et les autres chantent….mă uit lung la șeful statului.

 26. @J : nu-i nimic bosultane, o sa vina LCK peste voi, profita de vacantele prin Maldive pe banii furati de la stat, cat mai ai ocazia !

 27. Norocu nostru ca s-a intimplat Grivco, azi ar fi fost mult mai rau fara USL-ul facut de Voiculescu

 28. Gândire de pesedisti!!! Din 3 vorbe se deconspiră! Apropo de poponauti, vezi că Biserica Ortodoxă Română mustește…. Ști tu, aia cu valorile tradiționale….. E plin netu’ de înregistrări cu popi pe invers…

 29. Cum am mai spus:
  PNL=USL-PSD+PDL
  Adica cei care au condus tara in ultimii 31 de ani.
  Ce reforma vreti de la ei, de la astia care au pus umarul la modul in care functioneaza statul actual?

 30. Daca erau asa reformisti si nu fomisti userei scoteau legea x din sertar facuta le aratau pisica ungurilor si liberalilor daca in 24 de ore guvernu nu face x si y ati belito ne ducem si guvernam cu PSD 🙂
  Ei drace un sef are dosar la pastrare si altu e cu curcubei in suflet si alta grija nu are decat PNNRul ungurilor ca de le pasa de capra vecinilor nu de ograda proprie.
  Mai usor sa faci rau altora decat bine tarii tale daca o fi tara lui si nu lau oplosit agentii francezi de la nastere.
  De restul reformistilor Catu/Iohanis vs Orbanica ma cam lasa rece.
  PSD si AUR nau nici o treaba cu realitatea sau cu economia ei sau pus la conservat pana ajung iar la furat din cauza tembelilor de hoti de dreapta.
  Incompetenti, politruci, hoti, idioti si ticalosi e plina puterea politica in partide de cele mai abjecte creaturi deghizate in gentelmani cu cravata.
  Ei bine singuru gentleman a fost unu Ratiu cu papion restul as doar tarani la costum.

 31. Excelentă analiză, domnule Pantazi! Și comentarii (în marea lor majoritate) pe măsură. Sper să citească toți-toți, în frunte cu președintele-fantomă. Deși nu cred că mai are cineva vreo așteptare de acolo. Cel mult, îi va înflori pe buze binecunoscutul rânjet cu care ne „onorează” de
  fiecare dată când țara arde.

 32. usl este cea mai mare realizare politica post decembrista

 33. inca de cand a venit la cotroceni iohannis a facut jocul germaniei si nu a reprezentat interesle romaniei.

 34. Mai concret, care sunt aia?

  Că Bârnă e căsătorit cu o femeie. Viilor cu o franțuzoaică. Ghinea tot cu o femeie și are copii. La fel și Derula. La fel și Stelian Ion. Căsătorit, cu copii.

  Da, știu, asta e linia de atac marca USL. Noi furam, distrugem justiția, politizam tot statul cu șoferi și amante. Dar nu îi puteți vota pe aia care par că vor să schimbe asta, că sunt poponar.

  Credeți că mai prostiți multa lume cu minciunile astea?

 35. hai sa fim seriosi vedem cu totii ca cei din pnl se mananca intre ei nu mai au discernamant politic si se comporta ca oameni de ultima speta.

 36. Foarte bun articol! Vad ca PNL a transmis punctajul, prea multi au problema homosexualitatii pe aici :))
  NU mai votez niciodata PNL, asta sa fie clar! Nu ma apuc sa votez USL sub niciun motiv.

  • „Prea mulți au problema homosexualității pe aici” pentru că sunt prea multe articole pro-lgbt pe aici.
   Vezi dacă pe alte site-uri apar zilnic știri în culorile curcubeului 🙂

  • @Dan
   Asta nu-i un motiv sa votez PNL, sa fie foarte clar! Nua interseaza deloc subiectul curcubeului.

 37. guvernul catu este cel mai slab guvern pe care l-a avut romania dupa revolutie.

 38. Ok, măcar știm, cine te ține de lesă. Săracu’ Gagarin )))

 39. se fac remanieri doar de dragul de a se face cate ceva este un simplu praf in ochi aruncat de iohannis prin marioneta sa preferata florinel catu.

 40. Fac eu corecturile ca sa fie perfect corect articolul desi si Pantazi stiu adevarul dar rationeaza gresit! Zicand Dragnea Liviu el cu legile transformi un prost in martir, scriitorul articolului se bazeaza pe mentalul colectiv ca Dragnea a facut aia, si o sa sara toti cu likeuri! Din contra mentalul colectiv e exact invers spre martizare! DNA si DIICOT si au facut-o si si o fac cu mana lor desi au fost preveniti, DNA cu dosar ul cu Dragnea la vizita in SUA prin care dau si in republicani si democrati deopotriva aiurea, nu e nimic ilegal la Dragnea, ilegal e ce a incercat dimiitrescu aia din PSD apropiati de DIE si care l au aburit ca il duc la Trump si nu au reusit! DiICOt si a facut o cu Hossu si 10 august si cu legile justitiei scrise de Scutea si Hossu nu Dragnea. Felix e doar o marioneta in mana DIE care conduce tot acum inclusiv SRI si SIE cu sprijin rusesc, si cel cu strategia e Caraman, care anul asta moare! Fac cu Orban ce au facut cu Dragnea ca sa fure banii PNNR si cheia cum zice autorul e SIIJ! Alta greseala Iohannis se poarta ca un om cu reguli occidentale, intr o mare de KKT un rege Mihai face pasi pasi marunti, sa nu uitam 33% din administratia prezidetiala sunt penali si nu e vina lui Iohannis! In rest articolul e perfect! Iar ce se scrie pe aici ca doar USR+ vrea, nu vor niciunul, e cum zice autorul persoane de peste vor sa faca ce trebuie, din partide, dar sunt minoritari! Se va desfiinta SIIJ daca castiga Orban si nu castiga Barna la USR, altfel mai dureaza, oricum in orice conditie Catzu zboara in septembrie chiar daca devine pres PNL, atunci va intra Iohannis in forta ca se duce dracu tot!

 41. Gunoi toxim importat: nimic
  Pensii speciale: nimic
  Justitie, siij, ij: nimic
  Politruci analfabeti si incompetenti: infinit
  Speranta: zero barat.
  Desi am votat pnl, constat ca ministrii usr+ fac cate ceva.

  • Se zbat ministrii USR+ dar cu 15% reprezentare vor juca dupa cum canta PNL
   Suntem pierduti
   Pregatiti-va de PSD 40% + AUR 20% in 2024

 42. Buna analiza, corecta pe partea politicului.
  Sa mai adaugam ca nici societatea, in marea ei majoritate nu-si doreste reforme. Cele 2 partide traditionale, care timp de 30 de ani n-au reusit sa reformeze, au fost din nou votate in majoritate. Romanii sunt balcanici (desi d p d v geografic Balcanii incep la sud de Dunare), prefera sa se « descurce » cum pot cu pile, cunostinte, mita ; cred ca daca i-ai vaduvi de mijloacele astea, s-ar dezorienta complet, n-ar mai sti sa supravietuiasca.
  Iohannis in care romanii si-au pus speranta in 2014, nu este decat o sluga fidela a vechiului sistem comunist-securist. Bineinteles, nu uitam Grivco, dan voiculescu, care l-a lansat in politica mare, dar si un episod, cel putin socant, pt cine-si aminteste – preluarea sediului antenei 3 (cred), toata lumea astepta cuvantarea lui iohannis, care a lasat cu gura cascata pe toti cei ce sperau ca presedintele va aproba. Ar fi fost o lovitura grea pt dan voiculescu si TV ul lui, fabrica de minciuni si manipulari. Ei bine, iohannis s-a opus, desi a fost criticat cum nimeni altul la A3.
  In primul mandat a tacut malc, am crezut ca pt a evita « suspendarea » cu care-l ameninta psd ul. N-a fost asa, ficusul s-a retras la umbra, a lasat psd ul sa faca treaba murdara, dupa care apare din nou triumfator pt al doilea mandat, dupa ce a avut grija sa-si inlature singurul adversar valabil. Obtine din nou un scor categoric si-si continua « treaba » inceputa.
  Acest cameleon si-a schimbat atitudinea, discursul ; la inceput – afirmatii socante « psd partid toxic », « psd vinde Ardealul », mai apoi tacere totala la racolari de psd isti in pnl si toate celelalte.
  Desigur, pt a face reforme trebuie sa cooptezi toata lumea, nimeni nu trebuie exclus, insa aceste reforme trebuie sa vina si sa vina de sus, ori presedintele, care a avut ocazia sa dea un imbold extraordinar, nu le doreste.
  Pt mine este infiorator de trist sa vad cum acest individ impozant cu piciorele lui de lut, cu care calca peste toate sperantele romanilor, e urmat orbeste nu numai de un partid politic, ci incet si pe nesimtite si de guvern si de o mare parte a societatii, care se regaseste din ce in ce mai mult in « valorile » promovate de el. USRPLUS trebuie sa se tina la distanta si sa demaste manevrele acestui individ si a noii coalitii usl iste in devenire.

 43. toti romanii vor sa traiasca decent in tara lor dar cu o asa conducere slabe sanse sa mai supravietuim de la o zi la alta.rusine sa le fie.

 44. in campania electorala au promis ca vor taia pensiile speciale….nicio miscare.

 45. atatea minciuni au fost spuse de cei din pnl incat nimeni din aceasta tara nu-i mai crede.

 46. acest guvern s-a folosit de acesta pandemie pentru a lua bani de la uniunea europeana in scopul de-ai sifona nu pentru a face ceva plauzibil pentru tara.niste hoti notorii.

 47. Lgbdqz = Cerneala sepiei. Follow the BANII
  Trupa Partizan – piesa Banii
  „Banii, melodie banii,
  tragedie, banii,
  comedie, banii
  sunt LA FEL „

 48. baaaaa voi nu vedeti ca astia isi bat joc de noi si se comporta ca niste mosieri de parca tara asta este gradina lor de joaca….trebuie sa facem ceva sa ne fie si noua ca neam mai bine.

 49. Eu, un singur lucru nu pricep:
  Din ce cauză sau în ce scop Președintele l-a înfiat pe Zombi Popeye Marinarul?!
  Restul, înțeleg tot, doar asta nu-mi dă pace neam!
  OK, o fi văzut în el „reformă torul” de care avea nevoie Romanica, dar e orb și nu vede ce face de 6 luni?!
  Cîțu a fost dezbrăcat ieri de Nazare și a aflat o țară întreagă ticăloșia care-l caracterizează pe Cîțu!
  Zombi al nostru este ANTINATIONAL dovedit prin mandatul pe care i l-a dat lui Nazare la OCDE și pe care, cinste lui, Nazare l-a încălcat din conștiință și responsabilitate pentru țară! De aici i s-a tras lui Nazare, nu din abureli le lui Cîțu cu întârzierile proiectelor din MFP! Întârziat și mincinos a fost Zombi cât a fost ministru – sper că vă aduceți aminte toate declarațiile lui din 2020 legate de implementarea cu succes a proiectului cu legare caselor de marcat la ANAF! Mi-aduc aminte când a spus că a legat 20.000 de case și până la sfârșitul anului 2020 vrea să ajungă la 50.000 și din realitate nu legase niciuna din moment ce aplicația ANAF – ului a fost nefuncționala tot anul! Noroc cu Nazare care a decis să schimbe aplicația și așa a reușit el, Nazare, nu Zombi, să dea drumul proiectului și sa ajungă la 90.000 acum!
  Zombi s-a ofticat pe Nazare și când acesta a dispus verificări și audit la Trezoreria Ministerului pentru a vedea de ce împrumuturile se fac la dobânzile astronomice la care se tot făceau și dacă găsește vreo soluție să de diminuare a lor!
  Nazare i-a dat peste cap multe, dar chiar multe, interese ticaloase ale lui Zombi Popeye Marinarul, dar nenea Iohanis îl iubește mult în continuare pe antinationalul Zombi Cîțu!
  Dumnezeu să-l înțeleagă și să-l ierte!

 50. Nu numai ca asta e primul AN de cand e Presedinte, din 2014, cand Presedintele Johannis NU transmite un mesaj de Ziua Justitiei, mai mult:
  „VIDEO Klaus Iohannis, la Ambasada SUA, stabilește o PREMIERĂ: „Ce NU a mai spus Președintele.
  01/07/2021
  Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu au participat, joi seara, la recepţia oferită de Ambasada Statelor Unite ale Americii cu ocazia celei de-a 245-a aniversări a Zilei Independenţei. Deși România este unul dintre mulții parteneri strategici ai SUA, românii nu pot merge în America fără vize, iar Casa Albă nu a mai trimis un ambasador la București.
  Președintele a ales să susțină o parte din discurs în limba engleză.
  Pentru prima dată de când participă la eveniment, președintele României NU a mai făcut referire la LUPTA IMPOTRIVA CORUPTIEI.
  An de An alocutiunea Presedintelui Johannis de Ziua SUA facea referire la lupta anti-coruptie.
  In 2021 e prima oara cand NU s-a mai intamplat.”

  Gasiti pe net alocutiunea Presedintelui din 2021.(si din anii anteriori!)

 51. din cauza unora ca si iohannis si catu ne pleaca tineretul din tara.

  • Tu ai ramas pentru geniile iliescu, nastase, dragnea, dancila, hrebenciuc, mitrea, votcaroiu, ponta …?

 52. imprumuturi la dobanzi exorbitante a facut romania prin reprezentantii sai catu si compania o sa platim la ele pana o sa ne sara ochii din cap.

 53. se preconizeaza valul patru sa vedem cum se vor descursa acesti ,,academicieni,,

 54. Între USL-ul lui Voiculescu și USR-ul lui Barna și Nicușor, voi care ziceți că a fost mai bun pentru țară?

 55. Oricâte aș avea să îi reproșez lui Voiculescu, momentul Grivco, din care a început USL și cariera politică mare a lui Iohannis, este unul dintre cele mai importante din politica postdecembristă.

 56. Cica aia anti gay sunt cei ce au frustrari sexuale ascunse. Adica au fantezii homoerotice. Citind comentariile de mai sus ( tinand cont ca nu au legatura cu articolul ) realizez ca e 100% adevarat.

 57. Păi până mai ieri vă convenea Iohannis. Acum nu mai e bun, nu tot descoperirea lui Voiculescu a rămas? Câtă ipocrizie!

  • Bai nea Andrei, adica daca un leader, presedintele in acest caz, sau pe întelesul tau Ficusul de la Cotroceni, da rateuri nenumărate si este evidentă rea credinta lui, nu este normal sa-l critici?
   Calul troian Iohanis, isi face datoria fata de usl renăscut. Ma mir ca mai vorbește public, pe ici pe colo, cand vacanța este in toi. Bai nea Iohanis, vezi ca trece vara si îți pierzi voucher-ele de vacanța.

 58. Domnule Pantaz, inainte de a vorbi despre reformă, trebbuie să ai habar despre problemele reale și să ai soluții. Dumneavoastră, in afară de a repeta de 15 ani aceleași lozinci pregătite prin nuștiuce laboratoare, nu știți. Vobiți despre reforma justiției, dar voi înțelegeți prin asta revenirea la DNAul atotputernic și cam atât. In realitate problemele din justiția românescă sunt mai grave ți mai profunde decât ați fost dv intrucit la școala aceea de repetat lozinci. Pentru a putea cu adevărat să rezolvăm ceva, cu atât mai mult să ”reformăm” este necesar , inainte de orice o analiză adevărată, obiectivă. DNAul este mai degrabă un eșec decât un succes. V ați dat peste cap să faceți din Morar, apoi din Kovesi, eroi ai neamului. Ce i ați mai cantat ode lui Morar, in fapt un psd ist impus (probabil prin șantaj) lui Băsescu de oculta mafiotă – fapt demonstrat de prestația lui ulterioară la CCR!!! Ca să nu lungim discuția: niciunul dintre marile dosare de coruS, privatizarea Petrom) n au ajuns in justiție, nimeni n a răspuns. DNAul a fost inființat pentru combaterea marii corupții , iat tocmai asta i a scăpat, pe parcurs. Am văzut dosae intocmite de DNA absolut penibile … Dincolo de asta, nu DNAul este cera mai mare problemă a justiției, sunt altele mai profunde și mai grave, nu e loc aici de discutat. Cât ii privește pe marii reformatori din PLUSR care nu s lăsați să ”reformeze ” de răii de Iohannis și PNL… dacă erau așa dornici să reformeze cei de la PLUSR ar fi trebuit să de bată pe ministerele ce presupun cele mai serioase reforme: munca , educația, administrația. In loc de asta mnealor s au inghesuit să le ia p alea cu lovelele ; fondurile europene, transporturile, comunicațiile .. hai , pa!

 59. USL-ul lui Voiculescu ne-a scăpat de Băsescu! Să nu uităm asta

  • Te-a scăpat dar tot așa ai rămas.
   Să nu uiți asta!
   Și dacă te gândești bine o să-ți dai seama că mereu ai fost puțin scăpat.

  • Basescu si PDL-ul oricum erau pe tobogan si picau si fara USL datorita ambitiei lui Basescu de a taia salariile fara un acord cu toate partidele politice !
   Circula o varianta ca Basescu a taiat salariile de unul singur in mod intentionat astfel incat mafia PSD sa aiba asigurati 8 ani de zile la guvernare ! S-a vazut dupa 2012 ca Basescu a dus lupte grele contra justitiei umar la umar cu mafia PSD, iar mafia PSD nu l-a atins nici macar cu o floare desi inainte de 2012 il acuzau pe Basescu de toate relele din lume !
   Circ bolsevic marca mafia PSD dirijat de la Moscova!
   In ecuatia asta (Basescu-PDL-mafia PSD) PNL-ul a picat ca musca-n lapte ! Daca ramaneau singuri in alegerile din 2012 PNL-ul ar fi luat un procentaj mai mare ca mafia PSD, iar acum nu mai existau atatia nostalgici dupa mafia PSD in interiorul PNL-ului !

 60. Păi dacă a reușit să facă mai întâi USL și pe urmă să-l facă pe Iohannis președinte pentru 2 mandate și să bage USL-ul la putere cu un procent istoric, e tare Voiculescu ăsta, ce să zic. Voi cu ce vă puteți lăuda? Șobolanii de la sectorul 1? Datoria istorică? Succesul de răsunet al PNRR-ului?

  • E tare pe banii tăi și ai părinților tăi.
   Și după cum te bucuri probabil și pe viitorul copiilor tai.
   Asta e Romania!
   Mereu cu antena în gură și latrina în cap.

  • Te-ai interesat sa vezi in ce guvernari s-au facut cele mai mari imprumuturi si datorii? Sau versi ce ti se da la ordin??

 61. Voiculescu a fost și a rămas vinovatul de serviciu pentru tot ce nu sunteți voi în stare să faceți, băsiști, iohanniști, useriști. Așa e, omul a făcut USL-ul, dar s-a retras din politică de ani buni, găsiți-vă alt țap ispășitor.

 62. Între USL-ul lui Voiculescu și USR-ul lui Barna și Nicușor, voi care ziceți că a fost mai bun pentru țară?

  • USL-ul a avut totul sub control ! In afara de Basescu care nu prea avea ce sa le faca !
   USR-Plus nu au nimic deoarece depind de liberali si udmr care nu prea sunt in aceeasi barca cu ei!
   Comparatia oricum este aiurea!
   Insa ce a reusit Drula in 6 luni de zile pe partea de infrastructura nu a reusit nimeni in ultimii 32 de ani ! Si numai pentru acest lucru USR-Plus este la ani lumina la realizari peste USL!
   Sa nu mai vorbim de Ghinea cel putin pe partea de PNRR fara de care nu stiu daca aveam PNRR in acest moment in analiza la UE!

 63. Nu exista in acest moment vointa politica in parlament pentru modificarea legilor justitiei !
  UDMR este clar impotriva acestor modificari deoarece ei au pus umarul alaturi de mafia PSD si alde la mutilarea legilor justitiei !
  Liberalii sunt impartiti in doua sau mai multe grupuri : unii ar vrea modificarea legilor justitiei, altii ar vrea ca aceste legi sa ramana neschimbate deoarece ii ajuta si altii sunt nehotarati!
  Singurii care vor sa modifice aceste legi sunt cei din USR-Plus insa nu au cu cine !
  Iohannis, Orban sau Catu nu mai controleaza de mult PNL-ul care este foarte posibil sa se rupa in doua dupa alegerile interne din toamna caz in care actualul guvern va pica si vom intra intr-o criza politica profunda care va duce la o guvernare a mafiei PSD+udmr+o parte din PNL sau chiar la organizarea de alegeri anticipate in care mafia PSD va face din nou guvern de una singura si va gestiona fondurile din PNRR cum ne-au obisnuit in ultimii 32 de ani ! Adica dezastruos!
  In actuala guvernare, din pacate, PNL-ul este punctul slab in care nu poti sa-ti pui nici o baza !

 64. Când tara a fost ținuta de 31 de ani intr-un mix de furt masiv si furt light, populația trebuie sa se trezească si sa dea un reset hard core la “drive”.

  • Diana, dar dacă sunt mai multe „drive”-uri?
   sau mai rău o rețea?
   şi mai rău reset hard şi violent.
   sistemul nu mai porneşte. adică? anarhie. un mare pericol.
   „the net” cu frumoasa şi inteligenta de Sandra Bullock.
   solutia? ai scris. respectul real fată de cetațean al aleşilor. calitatea acestor aleşi.

 65. G4M: Ar trebui sa implementati posibilitatea de a afișa istoricul comentariilor unui utilizator când se da click pe utilizator.

  In principiu, in trecut s-a cam zis ce era de zis (de la evaluarea corecta si completa a situației actuale cu toate probleme ei, pe niveluri structurale, si generarea de soluții simple si eficiente la problemele actuale).

  Sunt foarte multe de comentat, însă in contextul articolului rămâne relevant următorul detaliu:

  Solutia de început (cât de cât ok) este in Programul de Guvernare care este “contractul” pe care Guvernul l-a semnat cu electoratul.
  Este soluția integrată, “multi-ministeriala” care trebuia implementată in termenele asumate.
  Pe acel “contract” trebuie responsabilizați guvernanții.

 66. ar fi fost interesant dacă nu ar fi fost trist.
  ce ne rămâne după ce tragem linie şi ne contabilizăm presedintii.imagine, flash-uri.
  imagologia a invins ideologia. chiar şi în cazul lui Ceauşescu. comunist stahanovist,naționalist şi dictator, a rămas cu o imagine de „făuritor” în ochii nostalgicilor şi nu numai. am rămas cu imaginea mea „personalizată” al unui individ care „ştergea” televizorul pe inteior cu mâinile amândoua, ne enerva că vorbea peltic, greşit ore iar „Tom si Jerry” aveau dreptul la 5-10 minute.
  Iliescu. imaginea zâmbetului, chiar şi la mineriade.
  Băsescu? prea multe imagini, unele vulgare, altele violente chiar, zgomotult şi show politic, pus pe fapte mari dar realizari mici.
  Iohannis. foarte atent la imaginea sa, la impactul imaginii. voice-off totul pare ok. dăm drumul la sonor şi putem să ne crispăm de la ritmul mecanic, sacadat, lent. imaginea relaxată a unui om în vacanță perpetuă? uselist sub acoperire sau declanşatorul celei mai faste perioade din istoria românilor? vom trăi, eventual, şi vom vedea.
  imaginile pot acoperi faptele. bune sau rele. ce va rămâne posterității?
  in fine ar fi interesantă o „carte albă” care să cuprindă toate faptelor negre, gri şi de alte culori ale preşedinților recenți ai României.

 67. Din pacate Iohannis nu mai controleaza PNL-ul prin implicarea alaturi de Catu in lupta interna din PNL (o noua decizie foarte proasta a lui Iohannis) ! Ca urmare, Iohannis nu poate sa faca nimic pentru modificarea legilor justitiei, chiar daca ar vrea acest lucru cu adevarat!
  Iohannis este un presedinte acceptabil daca te gandesti ca variantele alternative erau Ponta si Dancila !
  Liberalii sunt acceptabili la guvernare, cu toate buboaiele lor, daca te gandesti ca alternativa era mafia PSD a lui Ciolacu!
  Eu inca mai sper ca dupa alegerile interne din PNL sa se calmeze lucrurile si sa continue actuala guvernare asa cum este scum !
  Orban, Catu si Iohannis ar trebui sa puna interesele PNL (chiar existenta PNL) inaintea tuturor ambitiilor si orgoliilor personale, sa se intalneasca si sa discute ! In caz contrar mafia PSD are liber din nou la guvernare si PNL-ul se duce pe urmele PNTCD-ului !

 68. Aşa e şi la povestea asta cu oameni mari cu mintea de copii cum e Cîţu că el e masochist din fire şi a învăţa că cu câte palme va primi cu atâtea îi va plăcea mai mult, asta e mentalitate de slugă dresată şi fără personalitate şi de acolo credem că şi-a luat experienţa care debordează zilele astea şi crede că ce funcţionează pe ei merge şi la alţii.
  O să încercăm o asociere ca să înţelegeţi ce vom spune că e greu cu copii ăştia: „frate îţi trag o palmă aşa cu suflet apoi vă spun că dacă îmi iei capul şi nu mă votezi la congres îţi mai trag o palmă!”…..aţi priceput?……dacă nu aţi priceput mai facem o încercare „măi frate îţi trag una direct în bot apoi vă spun că dacă îmi iei capul şi nu mă votezi la congres îţi mai trag u na!”…..aţi pricepu cred că atuncea când ameninţi pe cineva şi are viitorul tău în mâna lui nu merge cu palme cum va afla şi Cîţu.
  Măi Cîţu serios să mergi cu ameninţări când te au la mâna lor şi tu ai nevoie mai multă de ei decât ei de tine că ei îşi pot pune oricând o altă Dăncilă în locul tău iar tu mergi cu ameninţări măi băiete mai ales că se vede că nu controlezi nimica că nu te mişti nicăieri fără păpuşarii care te controlează şi care îţi spune ce să faci, stai să vezi ce şuturi o să îţi iei la congres cu atitudinea asta de maidanez figurant de crezi că stă un partid în genunchi în faţa ta, eşti prost măi Cîţu să ameninţi pe cineva care are ghilotina deasupra capului tău şi va decide dacă îi place ameninţările tale asupra lor.
  Deci care vrea să facă un experiment şi să meargă săi tragă o palmă lui Cîţu apoi să îl întrebe dacă îi place, apoi mai trageţi una spunându-i că aţi făcut-o din dragoste pentru el, apoi faceţi ca pedofilii şi daţi o bomboană să vedeţi dacă a prins lecţia cu palma şi se conformează dresatul, nu vi se pare că ăştia sunt aşa mai cu bale pe la colţul guri că sigur e ceva defect la mintea lor.
  Frate Cîţu de fiecare dată când faci pe figurantul şi vei lovi în ei de fiecare dată vor vrea să se răzbune mai tare pe tine şi nu le vor place mai mult de tine şi asta o să o afli la congres apoi nici nu mai contează ce va fi cu tine pentru că nu pe toţi îi interesează.
  Acest aspect e valabil şi când loveşti în aliaţi sau duşmani şi electoratele lor pentru că încă nu am văzut pe nimeni să primească o palmă ca să fie fericit că o ia iar efectele sunt tocmai invers şi vedem că nu veţi înţelege niciodată motiv care aţi pierdut constant de la prezidenţiale şi aţi mai pierdut de atuncea şi o să pierdeţi până nu veţi mai conta pentru nimeni aşa că Mama Omida deja vede viitorul că deja e scris şi nimica nu va mai putea fi schimbat „o parte vor migra la PSD, o altă parte va migra la USR-Plus iar ce va rămâne nu va mai conta şi aşa PNL va reuşi să dispară înainte celor de la PSD deşi PSD până în 2024 şi-a mai pierdut încă 15%-20% din electorat pe cale naturală iar până în 2028 nu va mai avea decât 40% din electorat cât au avut în 2020 tot din motive naturale deci ăştia vor dispărea oricum natural aşa că dacă nu răsare ceva de stânga de generaţie nouă fără legături cu cei vechi deja ştim cine va guverna cel puţin 16 ani fără probleme”….asta e că chiar şi proştii nu sunt nemuritori şi doar prostia lor.
  Deja de un an jumate o lălăiţi aşa că previziunile Mamei Omidă vor fi exacte şi se vor înfăptui pentru că la cum a mers nici nu aveţi de gând să faceţi nimica din ce aţi promis aşa că nu mai rămâne decât să vă spunem „AMIN”.

  PS: să vedeţi când vor pricepe prostimea că tot ce s-a întâmplat pe vremea lui Dragnea a fost cu acordul vostru iar când se va întâmpla asta vă asigurăm că PNL e ca şi cum nu va mai exista pentru că la concluzia asta vor ajunge când vor vedea ce faceţi şi să sperăm că veţi scăpa fără şuturi în dos deşi dacă erau nervoşi de ce au făcut Dragnea ia ghiciţi ce reacţie vor avea când vor afla că i-aţi dus de nas?…..abia aşteptăm momentul ăla că ştim că va fi distractiv.

 69. Inca un exercitiu deplorabil de „seductie” al autorului fata de gloata..
  Cosbuc a zis-o mult mai bine in „Decebal catre popor” dar la tugulanii PSD-isti merge si fara talent literar.
  Probabil ca ratingul paginii e pe muchie.

 70. Inca un exercitiu deplorabil de „seductie” al autorului fata de gloata..
  Cosbuc a zis-o mult mai bine in „Decebal catre popor” dar la tugulanii PSD-isti merge si fara talent literar.
  Probabil ca ratingul paginii e pe muchie.

 71. Cat timp România va fi condusa de olteni și sudiști tot asa va fi. S au instalat în toate eșaloanele și nu mai pleacă.
  Soluția ar fi ca guvernarea pe toate eșaloanele sa fie reprezentativă. Oameni din toate regiunile tarii. Nu doar olteni și din sud.

 72. Excelenta analiza! Felicitari autorului!

 73. După ce Iohanis și-a bătut joc de Codruța,am comentat așa: este foarte clar faptul că USL trăiește.Atunci a produs ,,dovada”.Iohanis a vândut poporul român la Grivco.

 74. Măi Gheorghe măi tot din latrine vorbești.
  Ai uitat de Tudorel Toader, de SIIJ, de denunțurile lui Ghiță, de CCR, de Dragnea și restul infractorilor și desigur ai uitat și de CSM, dar ai memorat exact cat ți-a permis creierul.

 75. Autorul omite de fapt inacțiunea și incompetența USR în această realitate. Ce reforme a făcut Stelian Ion în justiție? Zero!
  Un alt articol părtinitor care spune adevăruri incomplete sau strâmbe.