G4Media.ro

Ursula von der Leyen: UE va respecta cu stricteţe contractele cu Rusia…

Sursa foto: © European Union 2022 - Source : EP / Philippe BUISSIN

Ursula von der Leyen: UE va respecta cu stricteţe contractele cu Rusia şi va continua să plătească în euro sau dolari pentru furnizarea de cărbuni, gaze sau petrol, nu în ruble, așa cum cere Moscova

Uniunea Europeană va respecta cu stricteţe contractele cu Rusia şi va continua să plătească în euro sau dolari pentru furnizarea de cărbuni, gaze sau petrol, a dat asigurări, joi, la Sofia, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează Agerpres.

„Contractele sunt foarte clare. În acestea se spune că plata se face în euro sau dolari. În acest moment luăm în considerare foarte atent aceste contracte, dar, la prima vedere, pare că le vom respecta şi plătim în euro şi nu în ruble”, a declarat oficialul european la Sofia, la o conferinţă de presă cu premierul bulgar, Kiril Petkov.

Von der Leyen a adăugat că analizează decretul preşedintelui rus, Vladimir Putin, care cere ca plăţile să se facă în ruble şi a afirmat că UE „va avea o poziţie comună” în această problemă.

Preşedintele CE se află în Bulgaria pentru a prezenta evaluarea Bruxelles-ului privind Planul de Recuperare pe care ţara balcanică l-a propus pentru a compensa efectele pandemiei de Covid-19, plan pe care Ursula von der Leyen l-a calificat drept „unul dintre cele mai ambiţioase” care au fost primite.

Conform planului, Sofia ar trebui să primească până în 2026 circa 6,3 miliarde euro, 10% din PIB-ul său, şi, în schimb, printre alte promisiuni, va reduce emisiile de CO2 cu 40% şi va creşte utilizarea de tehnologii verzi.

Von der Leyen a subliniat că interconexiunile de gaze pe care Bulgaria le construieşte cu România şi Grecia vor ajuta la reducerea dependenţei de hidrocarburile din Rusia.

Şefa CE a mulţumit poporului bulgar pentru generozitate şi pentru faptul că a ajutat 130.000 de ucraineni care au fugit de război, dintre care jumătate au rămas în Bulgaria.

„Pentru că nu ştim când se va încheia acest conflict, este foarte important să mobilizăm toate eforturile pentru a-i ajuta pe ucrainenii care îşi părăsesc ţara sau care sunt strămutaţi”, a spus von der Layen, subliniind că fondurile europene sunt mult mai flexibile şi accesibile pentru a ajuta ţările să primească refugiaţi.

Sursa foto: © European Union 2022 – Source : EP / Philippe BUISSIN

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

 1. Pai parca nu mai platea in nicio moneda UE gazul rusesc si punea embargo.
  Sau fenta era plata in ruble ca sa nu mai comenteze lumea lipsa embargoului?

  • @ gicu bugetar wannabe, Cioby 1 – Bueeeei, ia uite, doi postaci iubitori de putin-schizofrenicul, va da pe afara indignarea ca nu e embargo…

  • V-ați dat cap in cap, bre nea ciobi și nea bugetar,care sa zică o bazaconie mai mare ca altul. Tare pr..sti mai sunteți, ca toți propagandistii pro-sovietici, de altfel.

  • Mai sa fie, noi doi cumparam gaze de la rusi? Noi ne pupam cu oligarhii si cu Putin pe Coasta de Azur si altele?

  • Buey scoabă sovietică, ia mai du-te-n piżdă la mă-tá! :)))))

 2. Auzi acolo….. cu strictețe…..tovarășa asta e cam naivă……

 3. Rusia trebuie sa opreasca alimentarea cu gaze pt Germania

  sa vedem atunci

  • Buey sărăkie, chiar aș vrea să-i văd pe sovietici cu zdrențe pe ei și pe sovietice cu bichinei ușor uzați la genunchi! :)))))

  • Sa vedem atunci, da, ce-o sa mai facă cu gazul, o să-l înghita.

 4. Platiti, platiti! Trebuie sa platiti!

 5. Președinta parlamentului a declarat că nu mai vrea importuri de cărbune, petrol si gaze cu totul invers de ce spune șefa comisarilor. În orice țară parlamentul are putere legislativă mai mare decât guvernul.

  • UE nu e o țara si nici o federatie.
   Importurile le face fiecare cum vrea si cum poate. Cum crezi ca mai reuseam noi sa platim cel mai mult pt gazul rusesc. Cand il iei ieftin n-ai nici o satisfacție, asa ne putem mandri ca suntem pe primul loc la ceva.

 6. Ce nu înțeleg duplicitatea UE, este blocadă sau nu?

 7. Mai repede asta decât ca tine cu limba-n kurilele sovieticilor!

 8. Cu alte cuvinte, vom continua sa cumparam din Rusia 🤣

 9. Așa faci mata,.nea Motz, în peșteră unde viețuiești?

 10. Asadar, de unde a aparut rubla ca moneda de schimb? S-a reinfiintat cumva CAER?
  De ce nu lira italiana?
  Slava Botswana

 11. Pentru noi nu e nici o problemă, avem gaze și petrol în subsol, 2 reactoare nucleare care pot fi pornite, cărbuni la greu, termocentrale care pot fi repornite, nu trebuie decât să ridicăm 2 degete în sus să cerem voie la stăpâni!