G4Media.ro

Ursula von der Leyen salută la Kiev rezistenţa ucraineană în cei doi…

sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Ursula von der Leyen salută la Kiev rezistenţa ucraineană în cei doi ani de război

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat sâmbătă „rezistenţa extraordinară a poporului ucrainean”, la sosirea sa la Kiev, la fix doi ani de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, relatează AFP, preluată Agerpres.

„La Kiev pentru a marca al doilea an de război al Rusiei împotriva Ucrainei. Şi pentru a celebra rezistenţa extraordinară a poporului ucrainean”, a scris Von der Leyen pe reţelele de socializare.

„Mai mult ca niciodată, susţinem cu tărie Ucraina. Financiar, economic, militar, moral. Până când ţara va fi în sfârşit liberă”, a adăugat ea.

Alături de Ursula von der Leyen, la Kiev s-au mai deplasat şefa guvernului italian, Giorgia Meloni, premierul canadian Justin Trudeau şi premierul belgian Alexander De Croo, potrivit Reuters.

Cei patru au călătorit împreună este noapte cu trenul din Polonia vecină, a precizat guvernul italian într-un comunicat.

Meloni urmează să găzduiască în cursul zilei o videoconferinţă de la Kiev, care va implica lideri din Grupul celor şapte democraţii majore (G7), preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski fiind invitat la rândul său să se alăture discuţiei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...