G4Media.ro

Ursula von der Leyen recunoaşe că s-au făcut greşeli în strategia de…

Ursula von der Leyen recunoaşe că s-au făcut greşeli în strategia de vaccinare a UE

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a recunoscut miercuri că s-au făcut greşeli în strategia de vaccinare a UE, dar a apărat în acelaşi timp principiile de bază ale acesteia, relatează DPA şi Reuters.

„Am întârziat prea mult cu aprobările”, a spus şefa executivului comunitar în Parlamentul European, cu ocazia unei dezbateri privind strategia de vaccinare a UE.

„Şi poate că am fost prea siguri că ceea ce am comandat va veni cu adevărat la timp”, a adăugat ea.

„Am subestimat dificultatea legată de producţia în masă. Într-un fel, ştiinţa a surclasat industria”, a spus Von der Leyen.

Cu toate acestea, şefa Comisiei Europene a apărat decizia de a opta pentru o autorizare condiţionată de punere pe piaţă, şi nu pentru pentru o aprobare de urgenţă a vaccinurilor în UE.

„Nu poate exista niciun compromis atunci când e vorba de injectarea unei substanţe active biologic unei persoane sănătoase”, a spus ea.

Cele trei-patru săptămâni suplimentare necesare pentru acest proces au fost o investiţie esenţială în a insufla încredere publică, potrivit şefei executivului european, chiar dacă acest lucru a încetinit acum campania de vaccinare în UE.

Von der Leyen a mai precizat că au fost livrate 26 de milioane de doze de vaccin şi că, până la sfârşitul verii, ar trebui ca 70% din populaţia adultă a UE să fie vaccinată.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Si plateste cineva pentru greselile astea? O demisie?

    • Duamna Ursu, contrar așteptărilor, este foarte calificată și știe multe, ea are cel mai greu și ambițios mandat de dus și nu degeaba este cine este azi, dar are pe lângă ea oameni slab calificați care sunt pila lui X, relația lui Y, nepoata lui Z, cam 80% din angajații de acolo nu fac nimic si 20% duc munca reală. În P.E. 99,9% sunt pile care chiar nu fac nimic.

      Instituțiile europene sunt infiltrate de inamic, iar mulți fac jocul inamicului fără să își dea seama.

  2. Sa-i uram multa sanatate!

  3. Tovarasi, sa recunoastem ca s-au comis si greseli.

  4. Demisia! Afara cu acesti lideri europeni mediocri ! Sa raspunda loazele astea socialiste si sa isi asume esecul european pe toate palierele.